Kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Christina en Manuel.

Eigenaren van deze caravan Christina (25) en Manuel (28) Frisch
Kamperen sinds juni 2020
Caravantype Fendt 560 TFK
Bouwjaar 2000
Kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Kun je jullie even voorstellen?

Wij zijn Christina en Manuel, al 10 jaar samen en sinds september 2020 getrouwd. We komen uit een klein dorpje bij Erkelenz, dat is in de buurt van Möchengladbach in Noordrijn-Westfalen (DE). Manuel is afgestudeerd als automotive-mechatronica-technicus, maar heeft sinds een paar jaar zijn droomberoep gevonden als brandweerman. Ik, Christina, ben kinderpedagoog en werk in een kinderdagverblijf. Naast mijn baan ben ik momenteel bezig met de masteropleiding voor- en vroegschoolse pedagogiek. Ik heb altijd graag geknutseld, genaaid en houd echt van creatief zijn. Manuel heeft sinds twee jaar ook de liefde voor handwerk gevonden en is inmiddels ook een enthousiaste hobbyist.

5 of 6 jaar geleden gingen we kamperen op Texel, maar dat wilden we echt nooit meer herhalen ;) We stonden namelijk op het zand en het waaide flink, dus we hebben de hele vakantie gevloekt.

Wil je eens iets vertellen over de aankoop van deze caravan?

Eigenlijk stond onze bruiloft gepland voor mei 2020 en we vroegen onze naasten om geld waarmee we een caravan konden kopen aangezien dit al heel lang onze droom was. Helaas moest onze bruiloft worden uitgesteld vanwege corona, maar we wilden niet langer wachten om onze droom in vervulling te laten gaan. We hebben Ebay afgespeurd en het was vanaf het begin duidelijk dat we een caravan met een hoogslaper wilden hebben zodat we voor de eventuele toekomstige kinderen geen nieuwe caravan hoefden te kopen. Ook moest er een Frans bed in zitten omdat Manu bijna 2 meter lang is. Er gingen 3 - 4 weken en twee teleurstellende bezichtigingen aan vooraf voordat we onze “Fendti” vonden. Op 13 april vonden we via Ebay een advertentie, reden naar Gummersbach en 1 uur later hing onze Fendti (dat is de bijnaam van onze caravan) al achter de auto en gingen we naar huis. Hij was in goede staat en de eigenaren waren erg aardig.

Een kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de caravan te pimpen?

We waren eigenlijk vanaf het begin af aan al op zoek naar een caravan met het idee hem te gaan pimpen. Een caravan kopen zonder deze op te knappen was voor ons uitgesloten. Enerzijds waren we heel enthousiast over het project en de uitdaging. Anderzijds ben ik een zeer visueel persoon die veel belang hecht aan details en is het zeker ook op vakantie heel belangrijk dat ik me op mijn gemak voel in mijn omgeving. En dat doe je het beste op een plek die je zelf gecreëerd hebt. Om ook Manu te laten zien wat ik in mijn hoofd had hielpen de foto’s van caravanrenovaties op Instagram enorm. Hij was al snel verkocht en we hebben er nooit spijt van gehad.

Hoe verliep de renovatie? Liep alles volgens plan?

We zijn eerst begonnen met het leegruimen. Het plastic spul moest weg en we wilden alles wit verven, dus alles moest daarop worden voorbereid. We zijn begonnen met de muren en daarna de kasten. Dat duurde allemaal wel iets langer dan we hadden gedacht, maar het was zeker de moeite waard. Bij het demonteren hebben we allemaal papieren zakjes gebruikt waar we de schroeven in hebben gedaan en duidelijk genoteerd wat waarvoor was, zodat we alles gemakkelijk terug konden vinden zodra we het weer opnieuw in elkaar moesten zetten. We dachten dat dit de chaos zou voorkomen, maar feit is: we hadden zakjes over en er ontbrak iets in een paar zakjes ;) De verbouwing heeft in totaal 2 maanden geduurd. Omdat Manu 24 uurs diensten heeft bij de brandweer kan hij alleen om de dag naar de caravan komen. In het begin had ik veel tijd, omdat het kinderdagverblijf gesloten was vanwege corona. Die tijd heb ik gebruikt om veel aan de caravan te werken.

Kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Wat hebben jullie allemaal veranderd?

We hebben de muren en plafonds wit geverfd en in de “kinderkamer” groen. Het toilet is vernieuwd, daar hebben we de kunststof wanden eruit gehaald en plaktegels en hout ervoor in de plaats gemaakt. De wastafel tegenover het bed heeft een nieuwe wasbak gekregen. Hiervoor hebben we een Mepal slakom gebruikt. We hebben de tafel en de werkbladen met betonlook beplakt en ook een deel van de keuken met plaktegels versierd. Ik heb nieuwe gordijnen genaaid voor alle ramen en nieuwe grijze hoezen gemaakt voor de banken. In de kinderkamer hebben we het onderste bed eruit gehaald, omdat we de ruimte goed kunnen gebruiken, zeker nu er nog geen kinderen zijn. Maar ter zijner tijd kunnen we daar ook een maxi cosi, een reisbedje of iets dergelijks kwijt. We hebben het bed wel bewaard zodat we deze misschien in de toekomst terug kunnen plaatsen. Ook hebben we twee gesloten vergeelde dakramen vervangen door twee mini-heki’s.

Een kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Waar zijn jullie het meest trots op?

Eigenlijk zijn we heel erg trots op het hele project. De algehele indruk telt en er waren wat lastige dingen zoals het doorboren van de melamine slakom. Maar we waren erg blij toen dat lukte! We kunnen nog steeds geen specifieke dingen noemen, omdat we gewoon heel trots zijn op het eindresultaat.

Krijgen jullie veel reacties?

Omdat we alleen in coronatijd op pad zijn geweest hebben we afstand gehouden van campingburen en hebben we dus helaas nog maar weinig contact gehad met andere kampeerders. Daarom is er ook nog geen “live” bezoek geweest. In juni staat er een kleine bijeenkomst met andere Instagram-kampeerders op de planning dus ik ben erg benieuwd wat er dan over onze Fendti gezegd gaat worden, maar ik ben ook heel benieuwd naar de caravans en campers van de andere kampeerders!

Kijkje in de caravan van Christina en Manuel

Wat zijn jullie plannen met de caravan?

We hopen een seizoensplek te kunnen krijgen zodat we in tijden van corona de meeste kans hebben om in onze Fendti te verblijven. Over het algemeen zijn we niet echt van de lange afstandsreizen, dus we zijn tot nu toe niet aangetrokken tot Italië, Spanje of zoiets dergelijks. We kunnen ook uitrusten en een vakantiegevoel hebben als we maar een paar kilometer van huis zijn met de caravan. Een van onze favoriete vakantiebestemmingen is de Nederlandse kust, dat was al zo voordat we de caravan hadden. We hopen enorm dat we aan het einde van het jaar de zeelucht weer kunnen ruiken.

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: