We delen maar al te graag onze vakantieverhalen met de hele wereld. En hoe leuk is het om je te laten inspireren door de reisverhalen van anderen? In dit blog vertellen Karin en Steffen hoe zij een camper kochten om op een eindeloze huwelijksreis te gaan.

Kampeerders: Karin en Steffen Sumpf 
Leeftijd: 31 jaar
Kamperen sinds: 2013
Kamperen met: Half integraal camper: Ford Chausson Flash 515

Vertel eens iets over jezelf en je partner. Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Hi, wij zijn Steffen en Karin en komen uit de buurt van Potsdam (DE). Wij zijn allebei 31 jaar oud en sinds 2019 getrouwd. Steffen werkt als bouwingenieur en Karin als projectmanager. Wij werken allebei in de openbare dienst en houden erg van onze gevarieerde taken.

Wat doen jullie graag in jullie vrije tijd en hoe lang kamperen jullie al?

Wij zijn graag in onze kleine tuin met onze twee katten, Amy en Mats. Steffen is voetballer en Karin gaat graag windsurfen op de vele meren in de omgeving. Ook fotograferen wij allebei erg graag en bij slecht weer houden we vaak een filmavond of plannen we de volgende reis.

We kamperen in alle weersomstandigheden sinds we Igor (zo noemen we onze camper) hebben, dus hebben nu een goed jaar. Daarvoor, in de periode van 2013 tot 2019, reisden we met een tent door Denemarken, naar Italië en elk jaar naar de Oostzee. We missen de tent helemaal niet. We zijn heel erg blij dat wij Igor hebben en met hem op onze eindeloze huwelijksreis kunnen gaan.

Hoe is het idee ontstaan voor een eindeloze huwelijksreis?

Na onze bruiloft in juni 2019 wisten we nog niet direct hoe en waar we heen moesten op huwelijksreis. We hadden ook geen zin om zo’n typische reis naar bijvoorbeeld een eiland met breed zandstrand en heldere zee te maken. Alleen maar op het strand liggen is niks voor ons. En omdat we al een aantal beurzen bezocht hadden in de twee voorafgaande jaren en al best veel campermodellen hadden bezichtigd, wisten we al precies wat we wilden. Daarom besloten wij om ons spaargeld in een camper te steken - in plaats van een traditionele huwelijksreis - om daarmee op oneindige huwelijksreis te gaan. In augustus vonden we de Ford Chausson Flash 515 - onze Igor - en we hebben hem gekocht. Dus onze huwelijksreis is officieel begonnen in september 2019. Elke keer als we nu vertrekken, denken we terug aan onze bruiloft en herinneren we er ons aan dat de huwelijksreis nu verder gaat. We zouden nooit zoveel hebben meegemaakt op een reis van een paar weken als nu. Alle campings en campingburen die we bezoeken en ontmoeten zijn een onderdeel van de reis. Of je nu een blikopener of een schroevendraaier nodig hebt, alles en iedereen wordt onderdeel van de huwelijksreis.

Wat is het mooiste wat jullie tot nu toe hebben gezien? Wat is het beste wat jullie tot nu toe hebben gedaan?

Het beste wat we tot nu toe hebben gedaan was in 2011: we namen de bus in Hamburg. Daar leerden we elkaar namelijk kennen en niet veel later begonnen we een langeafstandsrelatie. Niet heel makkelijk maar het was het zeker waard. Het mooiste wat we tot nu toe hebben gezien was de Ring of Kerry toen we in 2013 door Ierland reisden. Maar we hebben ook enorm genoten van de Pyreneeën in 2017, met name het bezoek aan de Bardenas Reales-woestijn.

Welk land willen jullie nog graag zien? Welke andere reisplannen zijn er?

Over het algemeen hebben we nog vrij veel plannen. Igor is nog jong (en wij ook). Maar we willen zeker nog een keer naar de Noordkaap.

Hebben jullie nog tips of adviezen voor andere reizigers?

Bij sommige kampeerders ervaren wij wel eens drukte en hectiek, maar reizen is geen wedstrijd. Daarom willen we op dit punt zeggen: neem de tijd, geniet van de reis en laat ruimte over voor flexibiliteit. Met name Corona heeft ons laten zien hoe mooi en belangrijk het is om te reizen en iets nieuws te ontdekken. Met genoeg tijd in je bagage is het nog dubbel zo fijn en mooi. Want hoe zegt men dat toch altijd: het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe.

 

Heb je ook een bijzonder vakantieverhaal of heb je jouw caravan of camper omgebouwd of beschilderd? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw verhaal ook op ons blog!