Kamperen met Stefan en Laura

Kamperen met Stefan en Laura

We delen maar al te graag onze vakantieverhalen met de hele wereld. En hoe leuk is het om je te laten inspireren door de reisverhalen van anderen? In dit blog vertellen Stefan en Laura over hoe ze hun banen opgezegd hebben om fulltime te gaan reizen door Europa.

Kampeerders: Stefan (29) & Laura (28)
Kampeerders sinds: We zijn beide met kamperen opgegroeid, met een tent en vouwwagen
Campertype: Fiat Carado
Bouwjaar: 2017

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Stefan en Laura, eind dit jaar zijn we 13 jaar samen waarvan (bijna) 5 jaar getrouwd. Vorig jaar hebben we onze woning, inboedel, auto en alle andere spullen verkocht, een camper gekocht en nu reizen we al een jaar (zo goed als) fulltime in Europa rond in ons huisje op wielen! We komen beiden uit de Zaanstreek, geboren en opgegroeid. Beiden hebben we vroeger gekampeerd met onze ouders, in een tent en met een vouwwagen, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik, Laura, heb helaas geen digitale job, deze hoop ik wel te vinden. Mijn werk als Zorgcoördinator heb ik opgezegd om te kunnen reizen. Stefan was meubelmaker en heeft toen hij zijn ontslag ging inleveren het aanbod gekregen om voor het bedrijf online te gaan werken, meubels en keukens ontwerpen/tekenen. Stefan heeft deze kans met twee handen aangegrepen en is erg blij met deze functie.”

Kamperen met Stefan en Laura

Hoe is het idee ontstaan om jullie huis te verkopen en in een camper te gaan leven?

“De echte reden dat we deze keuze hebben gemaakt is omdat we een onvervulde kinderwens hebben. Toen na een aantal jaren bleek dat wij helaas geen kindje(s) mochten krijgen, gingen we op zoek naar een andere manier om ons leven een fijne invulling te geven. We besloten om het roer radicaal om te gooien en onze reisdromen waar te gaan maken!”

Hoe reageerde jullie omgeving?

“Positief! Het was ook voor onze naaste familie een verdrietige periode wat betreft de onvervulde kinderwens. Maar, toen we later vertelden over onze reisplannen, was iedereen enthousiast en eigenlijk niet verbaasd omdat het geen geheim was dat we dol zijn op reizen! Iedereen is blij dat we het geluk op een andere manier gevonden hebben.”

Hoe is de aankoop van jullie camper verlopen?

“Vorig voorjaar (2022) hebben we een Fiat Carado gekocht bij een camperdealer in Nederland. De camper is door de dealer geïmporteerd uit Duitsland. Op de derde dag dat we een rondje langs dealers gingen om campers te bekijken, hebben we deze gevonden en zijn we direct tot de aankoop overgegaan. Op de huizenmarkt was het natuurlijk een gekte, onze woning hadden we binnen een week verkocht. Maar, ook op campers was een run ontstaan. We moesten dus snel beslissen. Tijdens het bezichtigen van de camper liep er een andere man rond die onder andere geïnteresseerd was in deze camper. De dealer was heel duidelijk, hij gaat naar de eerste die hem echt wilt kopen. De camper was en is in perfecte staat. Hij was pas 5 jaar oud toen we hem kochten met nog geen 13.000 km op de teller. Hij voldeed aan al onze wensen!”

Kamperen met Stefan en Laura

Hebben jullie nog dingen veranderd aan de camper?

“Zeker! Een aantal dingen hebben we voor vertrek gedaan een jaar geleden en een aantal dingen hebben we de afgelopen periode gedaan. We brengen een deel van de zomer in Nederland door, eind augustus vertrekken we weer. We hebben nieuwe accu’s in de camper geplaatst en een nieuw zonnepaneel gemonteerd. De absorptie koelkast hebben we vervangen voor een compressor koelkast en we hebben een waterfilter in de keuken geïnstalleerd. Daarnaast hebben we ook het achterste dakraam vervangen. En ook hebben we ons logo op drie plaatsen op de camper laten plakken.”

Kamperen met Stefan en Laura Kamperen met Stefan en Laura

Wat is het mooiste wat jullie tot nu toe hebben gezien?

“Een wildplek in de Tabernas woestijn in Spanje was magisch, we zijn dol op de natuur in Oostenrijk en vonden Portugal een prachtig, veelzijdig land.”

Wat is het beste dat jullie tot nu toe hebben gedaan?

“De keuze om ons huis te verkopen en onze reisdroom achterna te gaan. Het reizen in onze camper geeft ons zoveel vrijheid.”

Kamperen met Stefan en Laura

Hebben jullie nog tips voor anderen die deze stap overwegen?

“Gewoon doen! Heb geen spijt van dingen die je niet gedaan hebt. Als je overweegt een camper te kopen zouden we willen aanraden om verschillende modellen in het echt te bekijken om erachter te komen wat je precies zoekt. Er zijn zoveel formaten, verschillende inrichtingen etc. Je kan ook eerst een camper huren om erachter te komen of het is wat je denkt dat het is.”

Wat zijn jullie toekomstige vakantieplannen?

“We maken er reisplannen van, we leven niet als een vakantie. Vanaf eind augustus gaan we weer op reis naar de Balkan, Griekenland en Turkije. Ook Marokko en Scandinavië staan hoog op het lijstje om te bezoeken met de camper. We denken voorlopig nog niet klaar te zijn met reizen en pakken later misschien onze backpack wel weer in.”

Heb je ook een bijzonder vakantieverhaal of heb je jouw caravan of camper omgebouwd of beschilderd? Stuur dan een mail naar: social[email protected] en misschien komt jouw verhaal ook op ons blog!


Deel dit artikel: