Hoeveel kookpitten heb ik nodig?

Kookpitten

Ga je voor het eerst kamperen en ben je op zoek naar een manier om te koken op de camping? Dan kun je kiezen voor een kooktoestel. Het aantal pitten van een camping kooktoestel varieert over het algemeen tussen 1 en 4. Hoeveel pitten jij nodig hebt, hangt af van hoe frequent of uitgebreid je kookt, en of het kooktoestel het enige kookmiddel is dat je gebruikt. Lees verder om erachter te komen hoeveel pitten wij adviseren!

Campingaz Bivouac kooktoestel

1-pits kooktoestel

Een 1-pits kooktoestel is erg basic, daarom adviseren wij een 1-pits kooktoestel over het algemeen alleen aan de avontuurlijke kampeerder die graag met weinig bagage op pad gaat. Zo’n 1-pits kooktoestel komt namelijk goed van pas tijdens een wandel- of fietsvakantie: je kunt er gemakkelijk een eitje op bakken of een eenpansgerecht mee klaarmaken. Een creatieveling kan er zelfs - met een beetje geduld - ook een uitgebreidere maaltijd op klaarmaken!

Kook je voornamelijk op de skottelbraai of steek je dagelijks de BBQ aan, maar ben je op zoek naar een pit waarop je je pasta of rijst kunt klaarmaken? Dan is een 1-pits kooktoestel natuurlijk ideaal.

Gimeg duo grill kooktoestel

2-pits kooktoestel

Gebruik je voornamelijk de skottelbraai op de camping, maar wil je af en toe ook een lekker biefstukje uit de pan? En wil je tegelijkertijd ook je rijst koken? Dan is een 2-pits kooktoestel ideaal. Met de combinatie van een skottelbraai en een 2-pits kun je voor zowel kleine als grote gezinnen genoeg eten klaarmaken. Deze combinatie is erg populair op de camping. Met een beetje geluk blijft er zelfs nog wat eten over voor de volgende dag, of voor de buren! ;)

Gimeg 3-pits wit kooktoestel

3-pits kooktoestel

Als je dagelijks gebruik maakt van je kooktoestel - en je bijvoorbeeld geen skottelbraai hebt - is een 3-pits kooktoestel op de camping wel erg handig. Je hebt net wat meer mogelijkheden dan met een 2-pits. Let er wel op dat je kleine camping pannen gebruikt als je alle 3 pitten tegelijk wilt gebruiken. 3 grote pannen (zoals thuis) passen niet. Als je een groot gezin hebt, kun je een 3-pits kooktoestel natuurlijk ook erg makkelijk combineren met een skottelbraai.

Gimeg wit beveiligd kooktoestel

4-pits kooktoestel

Als je een seizoensplek hebt en je regelmatig met je gezin op de camping te vinden bent, is een 4-pits kooktoestel aan te raden. Als je maar een aantal weken per jaar kampeert, kun je toch beter voor een ander kooktoestel gaan. Een 4-pits kooktoestel is namelijk groot en zwaar om mee te nemen naast al je andere bagage. Uiteraard is een 4-pits kooktoestel ook erg geschikt voor thuis, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing.

Aantal pitten: Geschikt voor:
1-pits Rondtrekkende, lichtgewicht kampeerders
2-pits Kampeerders die snel en gemakkelijk koken (en bijvoorbeeld ook nog gebruik maken van een skottelbraai)
3-pits Kampeerders die graag iets uitgebreider koken
4-pits Kampeerders die het hele seizoen op de camping te vinden zijn

Als je het aantal pitten bepaald hebt, is het ook belangrijk om te kijken naar de brandstof. Wil je een kooktoestel op gas, kooktoestel op benzine, of toch liever een elektrisch kooktoestel? Je leest de verschillen in deze blog: 'Welke kooktoestellen zijn er?'.

Weet je nog helemaal niet waar je voor moet gaan? Gebruik dan onze keuzehulp voor het kiezen van het beste kooktoestel.


Deel dit artikel: