Hoe werkt een opblaasbare tent?

Opblaasbare tenten zijn redelijk nieuw voor het kamperen en dat kan nog wel eens vragen oproepen. Ben je benieuwd hoe een opblaasbare tent werkt? Wij leggen het voor je uit in 8 eenvoudige stappen. Aan de hand van deze acht punten krijg je antwoord op de veel gestelde vragen rondom opblaasbare tenten.

  1. Een opblaasbare tent heeft geen stangen. In plaats hiervan zitten er opblaasbare buizen in de tent.
  2. De opblaasbare buizen zitten al in het doek gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat een opblaasbare tent veel sneller en makkelijker staat dan een tent met stangen/stokken.
  3. Omdat er geen stangen/stokken bij zitten, is een opblaasbare tent ook vaak lichter.
  4. De opblaasbare buizen veren mee met de wind. Mocht het harder gaan waaien, dan kunnen er geen stokken breken. Met glasfiber-stangen gebeurt dat sneller, een opblaasbare tent is dus steviger.
  5. Bij elke opblaasbare tent zit een handpomp meegeleverd (dit is een soort grote fietspomp), deze sluit je aan op de ventielen aan de buitenkant van de tent.
  6. Bij de luxere opblaasbare tenten zijn alle luchtbuizen met elkaar verbonden. Hierdoor kan je dus via één ventiel het volledige luchtframe oppompen. Bij de eenvoudigere modellen, moet je de buizen één voor één oppompen.
  7. Het afbreken van een opblaasbare tent gaat ook erg simpel door de speciale leegloopventielen. Als je deze opendraait, gaat de lucht erg snel uit de tent. Nu kan je de tent opvouwen en de laatste lucht eruit persen, net zoals je doet wanneer je een luchtbed opvouwt.
  8. Mocht een luchtbuis onverhoopt lek raken, dan zijn deze eenvoudig te plakken met speciale reparatiesetjes, net zoals je een fietsband plakt. Mocht de buis total loss zijn, kan je hem vaak ook eenvoudig vervangen. (Bij de luxere modellen met één oppompventiel kan je dus buizen van elkaar loskoppelen met speciale kraantjes, zo hoef je dus niet het volledige luchtframe te vervangen, maar is één buis vervangen voldoende).

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar meer informatie? Check dan onze blog over opblaasbare tenten waarin we o.a. meer uitleg geven over de voor- en nadelen. Ben je nu al overtuigd? Bekijk dan ons complete assortiment opblaastenten.


Deel dit artikel