Hoe vouw ik mijn tent op?

Misschien herken je het wel: je hebt geoefend om de tent op te zetten en je volgt trouw alle stappen uit de opbouwinstructie. Na een tijdje zwoegen, is het je gelukt. De tent staat! Je gaat een weekendje proefkamperen en wilt op zondagavond de tent afbreken. Iets afbreken is over het algemeen makkelijker dan iets opbouwen, dus dat wordt een fluitje van een cent. In de praktijk blijkt dit toch vaak anders. De tent past niet meer in de tenttas en hoe is het mogelijk dat de tent er ooit in heeft gepast? Wij geven je een aantal tips, waardoor ook jouw tent straks weer in de tenttas past!

Zorg ten eerste dat je alle stokken opbergt en dat het tentdoek droog op de grond ligt. Een vochtige tent inpakken kan schimmel veroorzaken. Heb je geen keuze en moet je de tent nat inpakken? Laat de tent dan gelijk bij thuiskomst goed drogen.

Als het tentdoek op de grond ligt, volg je de volgende stappen:

Stap 1

Open de deuren zodat de lucht weg kan. Dit is vooral bij tenten met een vast kuipgrondzeil van belang.

Stap 2

Vouw het doek naar ongeveer de breedte van de tentzak (zorg ervoor dat je deze niet breder vouwt dan de tas). Leg vervolgens de kant van de deuropening bij de tas.

Stap 3

Leg je binnentent en overige accessoires zoals stokken en haringzak er bovenop.

Stap 4

Rol het geheel zo strak mogelijk op. Begin met oprollen aan de kant waar geen deuropening zit. Als je begint met rollen kan vervolgens aan het uiteinde bij de deur constant lucht ontsnappen. Op deze manier kun je de tent erg strak oprollen, omdat er geen lucht in de tent blijft zitten.

Stap 5

Gebruik altijd touw om het geheel te bundelen. Op deze manier kun je de tent makkelijker in de zak stoppen.

Stap 6

Stop de tent in de tas.

Heb je een opblaasbare tent en wil je deze opvouwen? Bekijk dan deze video:

Als je bovenstaande stappen volgt, dan is de kans groot dat ook jouw tent gewoon in de tenttas past en je de tent netjes kunt opbergen.


Deel dit artikel