Een kijkje in de caravan van Micha en Sanni

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Micha en Sanni.

Eigenaren van deze caravan Micha en Sanni
Kamperen sinds zomer 2020
Caravantype TEC Weltbummler 490 TR
Bouwjaar 1992
Caravan opknappen

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Micha en Sanni. Met onze twaalfjarige zoon en kleine harige vriend Anni wonen we in het prachtige Mecklenburg-Vorpommern (DE). Dit is heel dicht bij de Baltische Zee. Micha werkt al jaren als applicatie consultant bij een softwarebedrijf. En ik (Sanni) ben werkzaam bij de commerciële opleiding van een onderwijsbedrijf."

"Omdat we het geluk hebben dat we dicht bij de Baltische Zee wonen, kunnen we iedere dag naar het strand. We reizen veel bij de Oostzee. Het is altijd een mini vakantie."

Hoe lang kamperen jullie al?

"In de zomer van 2020 hebben we kamperen voor onszelf herontdekt. Als kinderen en tieners waren we vaak op pad met een tent. Dus we zijn weer begonnen met kamperen met een tent. Natuurlijk was die wel iets groter dan de tentjes waarmee we vroeger gingen kamperen. Al snel werd duidelijk dat het kamperen echt iets voor ons was, maar dan moest het wel wat comfortabeler. Daarom zijn we overgestapt op een vouwwagen. Hiermee zijn we 2,5e week door Italië getrokken. De ruimte en het comfort van een vouwwagen vonden we geweldig, maar het lange op- en afbouwen vonden we niets."

Een kijkje in de caravan van Micha en Sanni

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"Na onze vakantie in Italië hebben we de vouwwagen verkocht en zijn we opzoek gegaan naar een geschikte caravan. Gek genoeg vonden we een dag nadat de vouwwagen verkocht was een geschikte caravan in de buurt. De caravan was van een ouder echtpaar dat hem onlangs van een dealer had gekocht. Na slechts twee nachten werd het voor hen allebei duidelijk dat kamperen niets voor ze was, dus besloten ze de caravan weer te verkopen. De Rollhäuschen, zoals wij onze caravan noemen, was voor zijn leeftijd in een uitstekende staat. Toen we voor het eerst binnenkwamen werden we op een rustieke manier begroet door eiken en alles leek vrij donker. We hadden de indruk dat de caravan voorheen ongebruikt in een garage of stalling had gestaan. Maar alles was goed onderhouden en de apparaten werkten perfect. Gelukkig was er ook geen waterschade of iets dergelijks te vinden."

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"We wilden graag een klein rollend huis met veel charme en gezelligheid zonder te moeten inleveren op comfort. Daarom hebben we ervoor gekozen om een oude caravan op te knappen, simpelweg omdat je dan meer mogelijkheden hebt. Bij een oude caravan durf je gewoon wat meer dan bij oude caravans. Daarnaast hebben we de deurfrontjes met offset houden strips altijd erg mooi gevonden omdat ze ons deden denken aan een landhuis look."

Caravan renoveren

Hoe is de verbouwing verlopen?

"Nadat we alles hadden opgeruimd, werd het meubilair verwijderd. We begonnen met de woonkamer en keuken. het verwijderen van de kleine kast naast de deur was bijzonder lastig omdat we de badkamerspiegel aan de achterkant niet kapot wilden maken. Het voelde alsof het een eeuwigheid duurde om de schroeven te buigen en de kast eruit te halen."

"Toen die klus geklaard was, kon het schilderen beginnen. Voor het gronden en schilderen van de binnenkant van de caravan hebben we gekozen voor een spuitsysteem omdat het resultaat een stuk egaler is. Alleen de keuken hebben we met een verfroller gedaan. Het vervelendste werk vond ik de tegels in de keuken. De zelfklevende tegels die we gebruikten bleven voor m’n gevoel overal aan vast plakken, behalve op de plek waar ze vast hoorden te zitten. het duurde twee dagen voordat het eruit zag zoals we wilden."

"In totaal hebben we over het opknappen van de binnenkant van de caravan twee maanden gedaan. Vooral de noodzakelijke en nauwelijks zichtbare werkzaamheden zoals het afplakken of het opnieuw leggen van kabels, namen veel tijd in beslag. De slaapkamer met het nieuwe, vaste bed was eigenlijk pas twee dagen voor onze eerste vakantie echt klaar. Het was een race tegen de klok of alles wel op tijd klaar ging zijn, maar het was gelukt!"

Caravan renovatie

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"We brachten voor inspiratie veel tijd door op Instagram en Pinterest. Het werd al vrij snel duidelijk dat we de caravan niet puur wit wilden hebben. We houden van warme kleuren zoals groen, mosterdgeel en terracotta. En ook erg van zandtinten. Dit moest dan ook terugkomen in onze caravan."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"We noemen onze kleine caravan liefdevol 'das Rollhäuschen'."

Beamer in caravan

Waar zijn jullie het meest trots op?

"We zijn vooral blij met onze kleine thuisbioscoop in de caravan. We hebben een beamer opgehangen in het slaapgedeelte, waarvoor we zelf een beugel hebben gebouwd. Het rolgordijn voor het raam wordt gebruikt als filmdoek. Op koele, regenachtige dagen is het echt een droom als je knuffelend op bed een leuke film kunt kijken."

Krijgen jullie veel reacties op de caravan?

"De buitenkant van onze caravan is nog in originele staat, dus je kunt van buiten niet zien dat de caravan een complete make-over heeft gekregen. Wanneer mensen de caravan binnenlopen zijn ze vaak ook erg verrast! Tijdens de verbouwing kregen we wel vaak de vraag of mensen eens mochten komen kijken. De reacties die we kregen zijn altijd positief. We merkten ook dat sommige van onze buren ons gingen volgen op Instagram omdat ze erg benieuwd waren naar het project."

Caravan pimpen

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"In de winter staat de caravan in een stalling. In het voorjaar gaan we verder met het opknappen van de buitenkant van de caravan. We willen de caravan graag schilderen, chromen strips bevestigen, de velgen vervangen en nieuwe verlichting en een moderne anti-slingeraankoppeling monteren. Er is dus nog genoeg te doen!"

"Wat betreft vakantieplannen hebben we er al een aantal op de planning staan. In de paasvakantie gaan we naar Nederland en in de zomer willen we drie weken naar Frankrijk. Ook willen we nog graag campings in de omgeving testen."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: