Een kijkje in de caravan van Julia

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Julia.

Eigenaren van deze caravan Julia (33) met man en twee kleine kinderen
Kampeert sinds 2011
Caravantype Hobby KmFe 560
Bouwjaar 2004
een kijkje in de caravan van Julia

Vertel iets over jezelf

"Mijn naam is Julia (33) en ik ben een grafisch designer uit Schleswig-Holstein (DE). Met mijn man (toen nog mijn vriend) ben ik een aantal keer gaan kamperen met een tent. Maar na een horrornacht op Fehmarn met verschillende blikseminslagen op het eiland waren we het zat en kochten we in 2011 een kleine Dethleffs uit 1992. Daarmee hebben we verschillende reizen door Europa gemaakt. Toen onze eerste dochter werd geboren was het kamperen voorbij totdat we een paar jaar later een dramatische ervaring hadden in Canada. We verbleven in een omgebouwde Air Stream in Tofino op Vancouver Island. Tijdens onze roadtrip bespraken we de voor- en nadelen van het kopen van een andere caravan met het idee om hem op te pimpen. Minder dan vier weken na het einde van die vakantie veranderde een Hobby caravan van eigenaar en kreeg hij de naam Tofino."

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"We hebben bij een caravandealer verschillende caravans bekeken om te kijken welk soort caravan het beste bij ons past. Met twee kinderen wilden we niet verbouwen. Al snel hebben we onze zinnen op een Hobby 560 KmFe gezet. We hebben er twee privé bekeken en uiteindelijk hebben we de tweede die we bekeken gekocht. De conditie was geweldig! Geen vocht en geen vieze geur."

Een kijkje in de caravan van Julia

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Inspiratie kregen we van de prachtige Airstream op Vancouver Island."

Caravan pimpen Caravan opknappen

Hoe verliep de verbouwing?

"De verbouwing duurde zo’n 5 maanden. Door onze twee kleine kinderen hadden we niet vaak tijd om te klussen. We gingen een paar avonden gewapend met pizza en een babyfoon de caravan in om te schilderen en zoveel mogelijk te doen."

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

"Inspiratie voor het oppimpen van de caravan haalden we uit verschillende Instagram accounts en dus de Airstream waarin we gekampeerd hebben. De caravan moest beslist wit worden. Ook hebben we de ronde zithoek volledig verwijderd en vervangen door een tafel aan de muur met twee tegenover elkaar staande banken. Hierdoor ontstond veel meer ruimte in het gangpad. Heel praktisch want de kinderen spelen graag op de grond. Daarover gesproken: op de grond hebben we tapijt gelegd zodat de kinderen daar lekker kunnen spelen. Erg knus!"

Kijkje in de caravan van Julia

Een kijkje in de caravan van Julia

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Ja! Hij heet Tofino."

Waarop zijn jullie het meest trots?

"We zijn erg trots dat alles uiteindelijk zo goed bij elkaar past qua kleur en vooral ook dat we niet hebben opgegeven! Als je eenmaal bent begonnen met het schilderen, is er geen weg meer terug. Soms waren er wel 4-5 laten nodig om de witte kleur mooi dekkend te krijgen. Dat was echt vermoeiend."

"Ook ben ik trots dat ik heb leren naaien. Ik kon dat eerder niet, maar ik wilde de gordijnen graag zelf naaien. Dus gaf mijn moeder mij een spoedcursus."

Een kijkje in de caravan van Julia

Kijkje in de caravan van Julia

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

"We krijgen leuke reacties van vrienden die een kijkje in onze caravan nemen. Iedereen vindt het er erg gezellig uitzien."

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"Als Corona het toestaat willen we graag naar Denemarken. Vorig jaar werden we verliefd op de ruige kust in het hoge noorden en hebben dus direct voor dit jaar weer een vakantie geboekt. Andere korte tripjes die op de planning staan zijn naar de kust van de Noordzee."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: