Een kijkje in de caravan van Guido en Andrea

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Guido en Andrea.

Eigenaren van deze caravan Guido (53) en Andrea (51)
Kamperen sinds 2 jaar
Caravantype Teardrop caravan (zelfbouw)
Bouwjaar 2019
Een kijkje in de caravan van Guido

Kun je iets over jezelf vertellen?

"Ik ben Guido, 53 jaar en timmerman van beroep. Ik heb een opleiding voor monumentenonderhoud in de richting hout gedaan en ik ben 28 jaar getrouwd met mijn vrouw. Wij hebben twee dochters die inmiddels volwassen zijn en niet meer bij ons wonen. Samen met onze hond (die ook met ons kampeert) en vier kippen, die ons de eitjes voor het ontbijt leveren, wonen wij in een oud leistenen huis in een dorpje bij Wermelskirchen (DE), dat is circa 35 kilometer van Keulen."

"In onze vrije tijd gaan we graag wandelen, genieten we van dagjes uit aan de Rijn en gaan we natuurlijk graag op vakantie met onze Teardrop caravan die we nu twee jaar hebben."

Waarmee kampeer je?

"Met onze Teardrop die ik zelf gemaakt heb. Ik heb een aanhanger gekocht en op dat onderstel de caravan gebouwd."

Zelfbouw caravan

Hoe kwam je op het idee om een caravan te bouwen?

"Wij hebben best lang gezocht naar een oude caravan die we konden restaureren, maar we hebben nooit iets gevonden wat naar onze wens was. Uiteindelijk kwamen we op het internet de kleine Teardrops tegen en toen stond ons besluit vast: we gaan zoiets zelf bouwen! Nadat iedereen zei “dat kan niet, dat gaat niet lukken” werd mijn ambitie juist des te groter."

Is alles volgens plan verlopen? Wat heb je allemaal gedaan?

"In 2018 heb ik eerst gesprekken gehad met de TÜV en daarna groen licht gekregen voor de bouw. Ik heb direct een aanhanger gekocht. De bouw begon in januari 2019 in een gehuurde garage."

"Ik heb alles zelf gemaakt. Dankzij mijn beroep als timmerman had ik de mogelijkheid om in de werkplaats veel bouwdelen machinaal voor te bereiden. Alle houten onderdelen aan de binnenkant zijn twee keer geverfd en de buitenwanden, kozijnen en de deur hebben drie lagen bootlak. Het dak bestaat uit een aluminium plaat die met autolak geverfd is."

Hoe lang heeft het klussen geduurd?

"De bouw heeft ruim een half jaar geduurd, waarin ik elke dag na het werk en in de weekenden bezig was met het opbouwen van de caravan. In juli 2019 was ik zover dat ik een afspraak kon maken met de TÜV. Ook deze hindernis werd in poging 1 al genomen. Een week later konden we al vertrekken en was onze eerste kampeervakantie een feit."

Kijkje in de caravan van Guido en Andrea

Waar heb je inspiratie uit gehaald?

"Van de klassieke Teardrops uit de jaren 40 in de Amerikaanse bouwstijl."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Mijn vrouw noemt hem Knutschkugel. Voor dit woord is geen Nederlandse vertaling, maar het betekent iets wat je graag wilt knuffelen, wat je schattig vindt."

Waar ben je het meest trots op?

"Ik ben bijzonder trots dat mijn vrouw blij is met de caravan. Ze was voorheen namelijk niet over te halen om te gaan kamperen en nu is ze groot fan!"

Kijkje in de caravan van

Krijgen jullie veel reacties als jullie onderweg zijn met de caravan?

"Ja, zeker weten! We worden altijd aangesproken en krijgen veel complimenten omdat de caravan erg opvalt en tot in puntjes is uitgewerkt."

Wat zijn jullie plannen met de caravan? Hebben jullie al een trip of vakantie gepland? Wat is jullie favoriete bestemming?

"De volgende vakantie is al geboekt en voordat we twee weken op vakantie gaan, gaan we nog een paar weekenden gebruiken voor wat korte tripjes. Het liefst gaan we naar het water, het maakt niet uit waar."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel