Een kijkje in de caravan van Claudia en Marco

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer in die van Claudia en Marco.

Eigenaren van deze caravan Claudia en Marco Schlup en de kinderen Jael en Yves + de hond Jim
Kamperen sinds de zomer van 2016
Caravantype TEC TE390K
Bouwjaar 2004
Een kijkje in de caravan van Claudia en Marco

Wie zijn jullie?

"Ik ben Claudia, fotograaf, creatief en gek op alles met stippen (polka dots). Wij, mijn man Marco (37), onze beide tieners Jael (14) en Yves (11) en onze hond Jim, wonen op het platteland in Zwitserland, in de buurt van Bern. Wij hebben als familie een hele sterke band, brengen veel tijd met elkaar door en zijn avontuurlijk ingesteld. Mijn man en ik zijn niet bang voor nieuwe projecten. Meestal heb ik de creatieve ideeën en helpt hij mij vervolgens om deze uit te voeren en te realiseren. Sinds de zomer van 2016 reizen wij met onze ‘Minihouse’ caravan door heel Europa. Eén van onze grote passies is het ontdekken van nieuwe steden. Daarom kiezen wij ook altijd campings waarbij een uitstapje naar een grote stad mogelijk is."

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"Wij hebben onze caravan in 2016 gevonden op een veilingsite en deze tegen een eerlijke prijs uit de eerste hand gekocht. De caravan is zeer licht. Hij is klein, maar toch ruim. De caravan was over het algemeen gezien in prima staat. Wel was er één minpuntje, want er zat een slechte plek in de bodem. Een vriendin van mij is voeg- en afdichtingsspecialist en zij heeft dit voor ons gerepareerd. Daarmee was de caravan eigenlijk al klaar voor vertrek, maar toch bevielen mij de originele kleuren niet helemaal, vooral aan de binnenkant."

Caravan schilderen

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Voordat we deze caravan kochten, huurden wij altijd bungalows en vakantiehuisjes. Als huurders waren we vaak teleurgesteld door de veelal liefdeloos ingerichte en veel te dure vakantiewoningen. Daarom besloten wij om kampeerders te worden. Wel had ik één voorwaarde: dat ik de caravan mocht pimpen en stylen."

Hoe is de verbouwing verlopen?

"Het interieurwerk heb ik helemaal zelf gedaan: de meubels geschuurd, in de grondverf gezet en twee keer gelakt. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die mij met kwast en kleur geholpen heeft. Daarna volgden het behangen, maar ook het naaien van de hoezen en gordijnen. Ik heb ongeveer 2 weken over de binnenkant gedaan. De tweede renovatie fase heb ik een jaar later uitgevoerd: het schilderen van de buitenkant van de caravan. Dit heb ik in een carrosserie gedaan. Ik heb de caravan geschuurd, afgeplakt en klaar gemaakt voor het schilderen.  Vervolgens heeft een vakman de caravan in de door mij gewenste kleur lichtgrijs geverfd. De witte stippen zijn gemaakt van 3M stickers. Met behulp van een laser heb ik de afstand gemeten en de stickers op de caravan geplakt. Nog niet zo lang geleden heb ik ook het laminaat nog vervangen."

Caravan renoveren

Wat heb je allemaal omgebouwd en gepimpt?

"De binnenkant van de caravan moest wit worden. Zo lijkt alles namelijk groter, lichter en vriendelijker. De decoratie in pasteltinten past hier heel goed bij. Ik verander de decoratie geregeld, dat zorgt voor afwisseling. De buitenkant is nu lichtgrijs geverfd en heeft nu witte stippen."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Onze caravan heet ‘Minihouse’. Wij noemen hem zo omdat het zoals ons huis is, maar dan in miniformaat. We voelen ons er echt thuis."

Caravan renovatie

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Het meest trots ben ik op mijn man. Hij rijdt super zeker en veilig met de auto als onze caravan erachter hangt. Voor mij zou dat niks zijn. Ik ben dan ook echt heel blij een echte kampeerder als man te hebben. Ook ben ik trots op mijzelf, omdat ik alles in de caravan zelf gedaan heb (op het grijs schilderen van de buitenkant na). Op de witte stippen ben ik mega trots, dat heeft me namelijk enorm veel tijd gekost."

Krijgen jullie veel reacties op de caravan?

"Ja, op de snelweg is het al een echte blikvanger. We worden vaak aangesproken over onze caravan. Men wil dan vaak weten hoe we de stippen hebben bevestigd, hoe de caravan er van binnen uitziet, etc. Voorbij lopende kampeerders stoppen even bij onze caravan en verwonderen er zich over. Het komt ook vaak voor dat kinderen tegen hun ouders zeggen: “Kijk eens, hoe mooi die caravan met die stippen eruit ziet!” Er zullen ook zeker mensen zijn die onze caravan kinderlijk of kitsch vinden, maar wij houden erg van onze caravan."

Kijkje in de caravan van Claudia en Marco

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"De volgende vakantiebestemming is zeker Zuid-Engeland met tussenstops in Frankrijk. Hopelijk in de zomer van 2020. Ook in het voorjaar gaan we op pad, maar dat besluiten we spontaan, want dat laten we afhangen van het weer. Duitsland en Nederland zijn onze favoriete bestemmingen. In de herfst reizen we het liefst af naar het Gardameer of de Cote d’azur."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel