Voortent tapijten en voortent grondzeilen uitzoeken voor in de voortent is een hele klus. Wil je weten welk gronddoek je nodig hebt voor onder de voortent of welk tenttapijt je het beste kunt uitzoeken? Lees dan ons blog 'Welk grondzeil heb ik nodig?'. In dit blog leggen we je uit hoe je bepaald welke maat je nodig hebt.

Er is een simpele vuistregel voor het bepalen van de juiste maat van je tapijt of grondzeil voor de voortent. Dit is namelijk de diepte van je voortent x de opbouwlengte van de caravan.

Opbouwlengte caravan

De opbouwlengte van je caravan is de lengte van de caravan zonder dissel, zoals je ziet op bovenstaande afbeelding. Het is simpel gezegd het langste gedeelte van de caravan van links naar rechts.

Diepte van de voortent

De meeste grondzeilen of tapijten hebben we in verschillende dieptes: 2,5 meter, 3 meter of 3,5 meter. Het grondzeil past goed in je voortent als ze beide dezelfde diepte hebben.

Heb je een opbouwlengte van 4 meter en is je voortent 2,5 meter diep? Dan kies je dus voor de maat 2,5 x 4. Als je de de diepte weet van je voortent en de opbouwlengte van je caravan, dan weet je gelijk welke maat je nodig hebt. Heb je nog meer vragen over grondzeilen of tapijten? Laat het ons weten in de reacties!