Creëer je eigen camping privé sanitair

Creëer je eigen camping privé sanitair

Overweeg jij om je eigen privé sanitair aan te schaffen voor op de camping? Dan kom je er snel genoeg achter dat er veel verschillende opties zijn. Wij leggen je in dit blog uit welke verschillende soorten toiletten en douches er zijn.

Een (chemisch) toilet

1. Porta Potti

Eén van de meest bekende toiletten op de camping is de Porta Potti. Dit is een draagbaar chemisch toilet die je eenvoudig in gebruik kunt nemen. Met behulp van verschillende vloeistoffen blijft het toilet geurvrij en je hoeft het toilet niet dagelijks te legen. Ideaal! Wil je meer weten over Porta Potti’s? Lees dan ons blog: Hoe werkt een Porta Potti?

2. Toiletemmer

Het meest simpele privé toilet is natuurlijk de toiletemmer. Deze zul je over het algemeen meer incidenteel gebruiken en niet zo intensief als bijvoorbeeld een chemisch toilet. Als je echt op zoek bent naar privé sanitair voor langdurig gebruik, dan adviseren wij geen toiletemmer. Maar als extra toilet (stel dat je chemisch toilet buiten in een apart tentje staat), is een toiletemmer wel heel handig voor ’s nachts en al helemaal als je kinderen hebt.

3. Inbouwtoilet

Als je met de caravan of camper op vakantie gaat, dan is het inbouwtoilet ook zeker een optie. Hier zijn veel verschillende soorten van en ook niet ieder toilet past in iedere camper of camper. Laat je over een inbouwtoilet goed adviseren, zodat je zeker weet dat je de juiste aanschaft.

4. Toiletvloeistoffen en wc-papier

Bij de aanschaf van een chemisch toilet zijn er ook nog verschillende accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan de juiste vloeistoffen, maar ook aan het juiste wc-papier. Normaal wc-papier breekt namelijk een stuk minder snel af. Daarom is het belangrijk om speciaal wc-papier te gebruiken voor een chemisch toilet. Je leest alles over deze accessoires in ons blog: Welk toiletpapier en middelen voor een chemisch campingtoilet?

Een camping douche

Naast een privé toilet, zijn er ook een paar handige producten waar je heel eenvoudig je eigen douche mee creëert.

1. De douchezak

De simpelste (buiten)douche is een douchezak. Dit is letterlijk een zak die je vult met water. Je laat de zak overdag even lekker in de zon hangen zodat het water opwarmt en ‘s avonds heb je een prima douche! Ook handig om buiten bij je tent op te hangen zodat je bijvoorbeeld iets vaker je handen kunt wassen.

2. De Reich verzorgingskast

Met de Reich verzorgingskast kun je ook een buitendouche creëren. Voor dit klusje is het wel makkelijk dat je een beetje handig bent. De verzorgingskast moet je namelijk monteren aan de buitenkant van je caravan- of camper. Aan de binnenkant monteer je een slang richting de waterpomp in de watertank en douchen maar!

3. De Qlima mobiele geiser

Daarnaast heb je nog de Qlima mobiele geiser. Dit is een mobiele geiser die je overal buiten kunt gebruiken als je een gasfles en water in de buurt hebt. Een ander groot voordeel: een koude douche is met deze geiser verleden tijd. Binnen no time is je water lekker warm! Wat wil je nog meer?

Privacy

Als je gaat wildkamperen is deze vraag iets minder belangrijk, maar als je op een iets drukkere camping staat: waar laat je dan je chemische toilet of douche? Het is natuurlijk wel zo prettig om een beetje privacy te hebben. Soms is er gewoonweg geen plek meer in de caravan en een porta potti midden in je tent is ook niet wenselijk. De oplossing is heel eenvoudig: een schuurtent of douchetent. Dit zijn smalle hoge tentjes die perfect zijn om een toilet of douche in te bouwen. Zo sta je met je voeten in het gras te douchen, maar wel afgeschermd. Ideaal!

Kortom: genoeg manieren om je eigen privé sanitair te maken op de camping in verschillende prijsklassen.


Deel dit artikel: