Caravan aanbouwhoogte en daklengte meten

opmeten caravan aanbouwhoogte en daklengte

Ben je op zoek naar een nieuwe voortent, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Om erachter te komen of een lichtgewicht voortent, wintertent of opblaasbare voortent op je caravan past, moet je weten of het rechte stuk van je caravanrail lang genoeg is. In dit blog leggen we uit hoe je dit kan opmeten en wat er verder bij komt kijken!

Daklengte

Zoals hierboven genoemd is de daklengte van je caravan erg belangrijk. Lichtgewicht voortenten, wintertenten en opblaasbare voortenten zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Omdat deze voortenten alleen met het dak op de caravan bevestigd worden, is het belangrijk dat de spanning in het dak juist is. De tent past dus alleen in het rechte stuk van de caravanrail. Loopt je caravan rond? Dan kun je beter kijken naar een voortent met omloopmaat die de hele caravan bedekt.

Aanbouwhoogte

Naast de daklengte is ook de juiste aanbouwhoogte noodzakelijk. De aanbouwhoogte meet je vanaf de grond tot aan de bovenzijde van de caravanrail. Een verkeerde aanbouwhoogte heeft namelijk de volgende nadelen:

  • Is je caravan te laag? Dan liggen de zijwanden van de tent op de grond en kun je de tent niet strak spannen.
  • Is je caravan te hoog? Dan hangen de zijwanden in de lucht en kun je ook niet afspannen.

Nu je de lengte van het rechte stuk van de caravanrail en de aanbouwhoogte weet, kun je op zoek gaan naar de juiste voortent. Houd er rekening mee dat de zijwand van de voortent een caravan raam of serviceluik kan blokkeren. Dit is niet nadelig, maar kan wel vervelend zijn als je hier tijdens de vakantie bij moet. Wil je meer weten over onze voortenten of één van onze andere producten? Kom dan eens langs in onze winkel of neem een kijkje op onze website.

Wil je graag een video zien van dit onderwerp? Bekijk dan deze video waarin Daniel het uitlegt.


Deel dit artikel: