Heb je al een voortent, maar wil je graag een extra schaduwplek? Dan is een voortentluifel ideaal. Waar een voortent vrij afgesloten is, kun je onder een voortentluifel nog optimaal genieten van het ムbuitenzijnメ. Perfect wanneer je tijdens zonnige dagen in de schaduw wil zitten. Benieuwd welke maat je nodig hebt voor jouw voortent? Lees dan snel verder.

Hoe bepaal ik de maat voortentluifel?

De maat die je nodig hebt om een voortentluifel te bestellen is de A-B maat, ook wel penmaat genoemd. Deze maat bepaal je aan de hand van je voortent. Je bepaalt de A-B maat door vanaf het midden (A) naar de hoekpunten te meten (B).

Is de maat voortent gelijk aan de maat voortentluifel?

Als je een voortent en voortentluifel van hetzelfde merk koopt (bijvoorbeeld een Brand voortent met een Brand voortentluifel), kun je in de meeste gevallen dezelfde maat aanhouden.

Wanneer je een Hypercamp of Goldcamp voortent hebt en hierbij een Hypercamp of Goldcamp voortentluifel wilt aanschaffen, kun je hiervoor altijd dezelfde maat nemen. Let hierbij wel op met 10+ voortenten: hierop past alleen een 10+ voortentluifel. De 10+ voortenten zijn te herkennen aan de groene tentzak.

Toch raden we je aan altijd even zelf de A-B maat op te meten, zodat je zeker weet dat de voortentluifel past.

Past ieder merk voortentluifel op iedere voortent?

Nee, niet alle merken passen bij elkaar. We raden aan altijd een voortentluifel van hetzelfde merk als de voortent te nemen. Zo kies je bij een Isabella voortent voor een Isabella voortentluifel, en bij een Hypercamp voortent een Goldcamp of Hypercamp voortentluifel. Wil je toch een ander merk voortentluifel dan je voortent? Neem dan contact op met onze specialisten, zo weet je zeker dat die past.

Productspecialist Daniël legt alles in onderstaande video uit:

Als je de bovenstaande tips volgt kun je de juiste maat voortentluifel aanschaffen. Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de reacties.