De Kop van Overijssel herbergt vele onbekende plaatsjes. Eén daarvan is Basse, gelegen in een glooiend landschap - ontstaan in de ijstijd -, tegen het unieke natuurgebied van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze twee Nationale Parken worden in één adem genoemd omdat ze letterlijk in elkaar overlopen. De grootte van het gebied en de variatie in het landschap biedt enorm veel mogelijkheden voor de actieve recreant om er op uit te gaan: lopend, fietsend, varend, of met de auto.

Geschiedenis goed zichtbaar

Het verleden van de turfstekers is in dit gebied nog duidelijk voel- en zichtbaar. Met het winnen van turf hebben zij destijds dit landschap op de kaart gezet. Turf (opgegraven veen) werd te drogen gelegd op de legakkers, en zo is ook de naam Weerribben ontstaan. De weren/het uitgebaggerde water, en de legakkers/de ribben. Hun schamele onderkomen, de zogenaamde モvervenershuisjesヤ vinden we nog terug in het landschap.

Pittoreske omgeving

Karakteristieke plaatsjes zoals bijvoorbeeld Blokzijl, Kalenberg, Ossenzijl en Vollenhove, nemen ons mee terug in de tijd van Anton Pieck. Aangetrokken door de schoonheid en veelzijdigheid van dit gebied, zijn Rein Punter en Paula Stuart dan ook heel bewust - juist hier - in 2005 met hun モCamping Natuurdomein De Landerijeヤ, van start gegaan.

Eigen visie op kamperen

Paula Stuart licht toe: Vanaf het prille begin hebben wij een heel persoonlijke visie op kamperen, en de kracht van de camping is dan ook niet alleen het gebied, maar zeker ook:

  • Daadwerkelijke gastvrijheid
  • Gemoedelijkheid
  • Ongedwongenheid
  • Rust
  • Natuur
  • Jezelf zijn
  • Kwaliteit bieden

En wanneer al deze basale basisvoorwaarden er zijn, komt de rest - zoals gezelligheid, harmonie en sfeer - vanzelf.

Rustig, maar overal dichtbij

"Ondanks de rustige ligging van onze camping, ligt deze niet in de middle of nowhere", vervolgt Paula. "Langs mooie landweggetjes fietst u naar de winkels, zwembad, terrasjes, leuke restaurantjes, etc.. Alles ligt binnen handbereik. Ons entertainment komt niet via luidspeakers, maar bestaat uit gewekt worden door de vele soorten vogels, een haas die over de camping huppelt, grazende reeën, een passerende egel. Juist deze stilte maakt onze camping zo bijzonder!"

Uit, maar met het gevoel van thuis

Paula is trots op haar camping. モOok onze sanitaire voorzieningen (ondergebracht in een schaapskooi) zijn niet een alledaagse campingvoorziening; bij binnenkomst komt u thuis. Wij hebben met zorg voor de indeling, kleur en privacy gekozen. Vanzelfsprekend staat er wekelijks een vers boeket bloemen, en treft u zeep aan bij de wasbakken en is toiletpapier vanzelfsprekend.ヤ

Kort of lang kamperen, luxe of eenvoudig: alles kan

"In feite zijn wij een oplaadstation voor onze gasten, die nu even helemaal niets hoeven, c.q. moeten, maar gewoon even willen bijtanken", zegt Paula. "Wilt u een paar dagen of veel langer verblijven, of wilt u gebruik maken van onze luxe ingerichte chalets of eenvoudige mobiele overnachtingsmogelijkheden? Wij bieden uitgebreide mogelijkheden om de Weerribben te verkennen. Heel aantrekkelijk zijn onze scherp geprijsde seizoenplaatsen, al vanaf 600 Euro staat uw onderkomen voor langer dan 6 maanden bij ons op een prachtig veld."

Op de website van Camping Natuurdomein de Landerije leer je de camping beter kennen. Doe vooral ook de virtuele tour. Een betere indruk kun je niet krijgen. Paula besluit: "Een camping zoeken is een heel bewuste keuze maken, het moet gewoon goed voelen. Kom vooral langs, dan drinken wij samen eerst even een kop koffie/thee met elkaar."