Zonne-energie

Ben je regelmatig onderweg met de camper of caravan en wil je te allen tijde voorzien zijn van stroom? Dan is een caravan- of camper zonnepaneel echt iets voor jou. Met de elektriciteit die een zonnepaneel produceert, kun je de caravan of camper accu’s opladen. Het grote voordeel van de meeste zonnepanelen voor campers of caravans is dat deze ook opladen bij daglicht. Je hebt dus niet per se zonlicht nodig, maar de camper zonnepaneel maakt bijvoorbeeld ook overdag elektriciteit aan bij regen. Obelink heeft een ruim assortiment aan zonnepanelen en bijbehorende accessoires.

Filter

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. PowerAce 370 watt daglichtpaneel
    PowerAce 370 watt daglichtpaneel
    € 299,95
    Verkoop door Heatek

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Zonnepaneel camper en caravan  

Het voordeel is dat je bij Obelink complete caravan en camper zonnepaneel sets kunt kopen. Met zo’n set heb je – behalve een accu – niets extra’s nodig om je accu op te kunnen laden. De sets bestaan uit een zonnepaneel camper of een zonnepaneel caravan, bevestigingssystemen, laadstroomregelaars, kabels en een tube kit voor de bevestiging. Met zo’n zonnepaneel camper set kun je gelijk aan de slag en hoef je niets extra’s voor de montage aan te schaffen.

Verschillende modellen zonnepanelen

Zonnepanelen worden vrijwel altijd gemonteerd op het dak en daarom is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt op het dak. Zit er bijvoorbeeld ook nog een schotel, dakluik of airco? Dan heb je beperkte ruimte voor de montage. Gelukkig zijn zonnepanelen verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een zonnepaneel caravan of zonnepaneel camper tussen zit wat goed past op jouw dak.

Hoeveel watt zonnepanelen nodig?

Dit is vooral afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt in ampère per uur. Het aantal ampère staat voor de stroomsterkte. Aantal ampère = watt / volt. Gebruik je veel elektrische apparaten? Dan kun je beter kiezen voor een caravan of camper zonnepaneel met een vermogen richting de 150 watt. Als je bijvoorbeeld alleen een koffiezetapparaat gebruikt van rond de 500 watt, dan verbruik je 500 / 230 = 2,2 ampère. Dan heb je aan een zonnepaneel van 65 watt ruim voldoende, deze levert namelijk bij maximaal vermogen 3.77 ampère. Als je meer dan 150 watt nodig hebt, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere zonnepanelen op je dak te monteren.

Zonnepanelen kopen bij Obelink

Je kunt vrijwel alle zonnepanelen en zonnepanelen sets eenvoudig bij Obelink online bestellen. Ben je op zoek naar meer advies? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in onze megastore. Of je nou een zonnepaneel camper of een zonnepaneel caravan zoekt: onze specialisten staan voor je klaar.