Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Waar moet je op letten bij het kopen van een caravanhoes?

Maandag, 10 September 2018

Als het einde van de zomervakantie in zicht komt, wordt het tijd om de caravan klaar te maken voor de stalling. Om de caravan zo optimaal mogelijk te beschermen, raden wij in alle gevallen een caravanhoes aan. Een caravanhoes beschermt tegen allerlei weersinvloeden en zorgt ervoor dat de caravan mooi blijft. Op deze manier kun je nóg langer genieten van je caravan. Wij leggen je uit waar je op moet letten en hoe je de juiste maat bepaalt!Caravanhoes voor de winterstalling

Beschermhoezen worden vooral gebruikt voor de winterstalling. Zorg dat je de caravan nog een keer grondig schoonmaakt, voordat hij de stalling in gaat zodat er geen vuil in de caravan kan trekken. Lees daarvoor ons blog: je caravan schoonmaken: 4 tips. Daarnaast kan de caravan met de beschermhoes zowel binnen als buiten veilig gestald worden. Een caravanhoes heeft een heleboel voordelen:

  • De caravan blijft droog
  • De caravanhoes bestaat uit meerdere lagen waardoor de caravan extra beschermd wordt
  • De caravan is beschermd tegen vuil, stof en UV-straling

Bij de aanschaf van een beschermhoes voor de caravan is het erg belangrijk te letten op de volgende punten:


1. Ademt de hoes?

Check of de caravanhoes een ademend vermogen heeft. Mocht de caravan vochtig worden, dan kan het vocht van binnenuit naar buiten afgevoerd worden doordat het doek ademt. Op deze manier ontstaat er geen schimmelvorming. Als je een doek kiest die ademt, dan is schimmelvorming niet mogelijk.


2. Met of zonder rits?

Mocht je in de winter naar de stalling gaan om iets uit de caravan te halen of toe te voegen, dan kun je zonder problemen de caravan in door de ritsen rondom de deur te openen. Je hoeft hiervoor de hoes niet helemaal te verwijderen. Mocht je hier baat bij hebben, zorg dan dat je kiest voor een beschermhoes met een rits, zoals de Obelink caravanhoes.Welke maat heb ik nodig?

Dan het belangrijkste: hoe weet je welke maat je nodig hebt? De maat wordt bepaald door de breedte en lengte van de caravan. Als je de juiste maat wilt weten, is het van belang dat je zowel de breedte als de lengte opmeet.


Breedte

De breedtematen die we bij Obelink onderscheiden zijn 220, 235 en 250 cm. Deze maten zijn maximaal, dus als je bijvoorbeeld 225 cm meet, dan kies je voor de maat 235 cm.


Lengte

Om de juiste lengtemaat te bepalen, meet je de caravan op het langste stuk. Meet dus bijvoorbeeld ook de fietsendrager mee als je deze op de caravan gemonteerd hebt. In de afbeelding hiernaast kun je precies zien wat je moet meten. Zoals je ziet meet je de dissel niet mee. Een maattabel voor de lengte van je caravanhoes ziet er bijvoorbeeld zo uit:


Maat:

366 – 427

427 – 518

518 – 579

579 – 640

640 – 701


Meet je de lengte 480 cm? Dan ga je voor de maat 427 – 518. Meet je een maat 680 cm, dan ga je voor 640 – 701. Valt de lengte tussen de aangegeven maten, dan is die maat geschikt voor jouw caravan. In onderstaande video leggen we het nog een keer uit:
Maak jij gebruik van een caravanhoes en wat zijn jouw ervaringen?

Reacties

E
"Eigenaardig. Wij hebben onze caravan onder een hoes nu ruim 3 winters naast ons huis staan en nog steeds is de hoes in zeer goede staat! Een echte aanrader."
JB
"Vergeet ook niet de ramen goed te beschermen. Er komen namelijk makkelijk kleine zandkorreltjes tussen de hoes en de ramen. En dat veroorzaakt krassen. Ook scheurt de hoes vrij gemakkelijk. (Ervaringsdeskundi) Hier 1 seizoen gebruikt maar toen maar weggegooit."
H
"Na 1 seizoen buitenstalling bovenkant totaal verpulvert.
Voor stalling buiten totaal ongeschikt."
"Hoi Hans, Dat komt waarschijnlijk door de zon. Deze hoezen zijn ook het meest geschikt voor binnen stalling. Je mag wel even contact opnemen via techniek@obelink.nl, dan kijken we wat we nog voor je kunnen doen! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...