Veelgestelde vragen over caravanhoezen en camperhoezen

Welke maat caravanhoes heb ik nodig?

Om te weten welke maat caravanhoes je nodig hebt moet je je caravan goed opmeten. De maat wordt bepaald door de breedte en lengte van de caravan. In onderstaande video legt Bram je uit hoe je de juiste maten opmeet.


Zijn caravan- en camperhoezen geschikt voor de winter?

De beschermhoezen worden veelal gebruikt als hoes voor de winterstalling. De caravanhoezen beschermen tegen UV-stralingen en andere weersinvloeden, waardoor je de hoes in de winter buiten kunt laten staan. Kies dan wel voor een caravanhoes die ademt. Ademend wil zeggen dat vocht van binnenuit naar buiten afgevoerd wordt, maar niet naar binnenkomt bij regen of sneeuw.


Beschermt een caravan- of camperhoes tegen hagel?

Een caravanhoes beschermt tegen verschillende weersinvloeden en dus ook tegen hagel. Een caravanhoes bestaat uit een aantal lagen waardoor deze zowel ademt als beschermt.


Is een caravan- of camperhoes UV-bestendig?

Onze caravan- en camperhoezen beschermen tegen UV-stralingen en andere weersinvloeden.


Wat is het verschil tussen een dakhoes en een caravanhoes?

Het verschil tussen de twee soorten hoezen is dat een dakhoes alleen het dak van je caravan beschermt en de caravanhoes de volledige caravan bedekt.


Hoe lang gaat een caravan- of camperhoes mee?

Hoe lang een beschermhoes meegaat hangt af van hoe intensief hij gebruikt wordt. Doorgaans gaan wij uit van een levensjaar van 2 seizoenen.


Kan er schimmel onder een caravan of camperhoes ontstaan?

Wanneer je de caravan/camper schoon afdekt met een ademende hoes kan er geen schimmel ontstaan. Zorg er daarom altijd voor dat je de caravan of camper goed reinigt en een ademende hoes koopt. Hoe je een caravan goed schoonmaakt voordat je hem in de winterstalling zet lees je in ons blog Caravan schoonmaken: hoe maak ik mijn caravan schoon?


Komen er geen krassen op de ramen door het afdekken met een beschermhoes?

Een beschermhoes bestaat uit meerdere lagen. De binnenste laag beschermt de ramen tegen krassen. Let er wel op dat je de caravan of camper schoon in de stalling zet. Als er veel vuil op je ramen zit kunnen er wel krassen ontstaan.


Kan ik de caravan of camper nog betreden als ik hem afgedekt heb met een hoes?

Wanneer je kiest voor een beschermhoes met ritsen, kun je de caravan of camper gewoon nog betreden. Kies bijvoorbeeld voor de Obelink caravanhoes


Heb ik afstandhouders nodig? En hoeveel heb ik er dan nodig?

Afstandhouders zorgen ervoor dat de wand van je caravan of camper beschermt is tegen de spanbanden van de dakhoes. Zo voorkom je beschadigingen. Een afstandhouder is niet per se nodig, maar wel aan te raden bij het gebruik van een dakhoes. Wanneer je een hoes gebruikt die de hele caravan of camper bedekt heb je ze niet nodig. Je kunt het best een afstandhouder onder alle spanbanden gebruiken. Heeft je dakhoes 15 spanbanden, gebruik dan 15 afstandhouders.


Deel dit artikel