Ben je op zoek naar een fijne campingstoel, maar heb je geen idee waar je de zoektocht moet beginnen? Voordat je tientallen stoelen probeert, is het eerst handig om een beetje te weten wat je wilt. Een stoel die weerbestendig is, een stoel met een extra hoge ruglengte of ben je wat forser en zoek je een stoel die een kilootje meer ook houdt? Aan de hand van een paar stappen kun je sneller bepalen welke stoel bij je past!

Maximale belasting

Een belangrijk punt is de maximale belasting. Dit varieert van 50 kg bij Campingstoelen voor kinderen tot 200 kg voor volwassenen. De gemiddelde stoel voor volwassenen heeft een maximale belasting van 120 of 140 kg, maar ook boven de 140 kg is er nog voldoende keuze. Het is dus geen probleem om de juiste kampeerstoel te vinden, ook als je wat forser bent. 

Diepte en hoogte

Net als de maximale belasting, kan ook de ruglengte, zitbreedte, zithoogte en zitdiepte verschillen. Meestal is het zo dat hoe hoger de maximale belasting, hoe hoger de ruglengte en breder de zitbreedte. Om je het verschil te laten zien, hebben we de verschillende eigenschappen van onze stoelen op een rijtje gezet:

Ruglengte Zitbreedte Zithoogte Zitdiepte Maximale belasting Stoel
80 cm 48 cm 45 cm 40 cm 120 kg Obelink Barones 3D
78 - 91 cm 50 cm 50 cm 43 cm 140 kg Crespo AP-240/86 Air Deluxe
85 cm 56 cm 50 cm 42 cm 200 kg Westfield Performance Advancer XL

Zoals je ziet, zijn het vooral de ruglengte en zitbreedte die erg van elkaar kunnen verschillen, soms wel met bijna 10 cm.Materiaal stoelbekleding

Het framewerk van een kampeerstoel is vrijwel altijd gemaakt van aluminium waardoor de stoel erg stabiel is. Het materiaal van de bekleding daarentegen kan nog wel eens verschillen. Ben je op zoek naar een campingstoel die bestand is tegen allerlei weertypen, dan kies je waarschijnlijk voor een ander materiaal dan wanneer je een stoel zoekt die je alleen in de voortent of onder de luifel laat staan. In ons ruime assortiment kampeerstoelen onderscheiden we verschillende materialen.

  • Textileen: Textileen is weerbestendig en kan dus in principe het hele jaar buiten staan zonder dat dit schadelijk is voor de stoel. Het doek bestaat uit allemaal kleine gaatjes waardoor de stoel de vorm van jouw lichaam aanneemt en lucht doorlaat waardoor je dus niet zo snel zit te zweten op je stoel.
  • Gepolsterd textileen: ムGepolsterdメ materiaal betekent dat er een soort vulling in de stoel zit waardoor de stof wat dikker en comfortabeler aanvoelt. Verder zijn de eigenschappen hetzelfde als bij textileen: weerbestendig, ademende stof en gemakkelijk af te nemen met een doek.
  • Gepolsterd polyester: Dit materiaal is vooral geschikt voor droge gebieden, waar je niet bang hoeft te zijn voor een onverwachte stortbui. Gepolsterd polyester is namelijk niet weerbestendig. Wel is gepolsterd polyester erg zacht en zorgt het dus voor een hoog zit comfort.
  • Gemixt materiaal: Enkele stoelen in ons assortiment hebben beide stoffen op de bekleding: textileen onderop, een ademende vulling en het materiaal waar je op zit is van zacht polyester. Dit gemixte materiaal is ook weerbestendig en ademend.

Een stoel met verschillende standen

Eén van de fijnste eigenschappen van een goede kampeerstoel is dat je heerlijk achterover kunt liggen door de verschillende standen. Als je wilt eten of een boek lezen, ga je rechtop zitten en als je toe bent aan een dutje na een heerlijke campingmaaltijd dan ga je lekker achterover met je stoel. Sommige stoelen zijn verstelbaar tot wel 8 standen.

Een voetensteun of verstelbare hoofdsteun

Ben je op zoek naar een kampeerstoel met iets meer luxe? Dan zijn er altijd nog diverse extraメs te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld een voetensteun die je aan de campingstoel kunt vastmaken of een verstelbare hoofdsteun.

Verstelbare hoofdsteun

Heb je ook wel eens een campingstoel gehad waarbij de hoofdsteun voor jou net te hoog of te laag zat? Dat is verleden tijd met een verstelbare hoofdsteun. Stel de hoofdsteun precies in op de hoogte die voor jou comfortabel is. Vind je de hoofdsteun niet fijn? Dan kun je de hoofdsteun er ook nog afhalen.

Voetensteun

Bij sommige stoelen is een bijpassende voetensteun verkrijgbaar. Deze kun je eenvoudig aan de stoel monteren waardoor je een relax stoel creëert. Benen hoog, rugleuning achterover en je bent klaar voor een middagdutje!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!