Mis het niet: populaire cadeaus gaan snel! 🎁 Shop nu

Keuzehulp campingstoelen: welke campingstoel past bij mij?

keuzehulp campingstoelen

Ben je op zoek naar een fijne campingstoel, maar heb je geen idee waar je de zoektocht moet beginnen? Voordat je tientallen stoelen probeert, is het eerst handig om een beetje te weten wat je wilt. Een stoel die weerbestendig is, een stoel met een extra hoge ruglengte, of ben je wat forser en zoek je een stoel die een kilootje meer ook houdt? Aan de hand van de volgende punten kun je sneller bepalen welke stoel bij jou past!

Maximale belasting

Een belangrijk punt is de maximale belasting. Dit varieert van 50 kg bij campingstoelen voor kinderen, tot wel 200 kg voor volwassenen. De gemiddelde stoel voor volwassenen heeft een maximale belasting van 120 of 140 kg, maar ook boven de 140 kg is er nog voldoende keuze. Het is dus geen probleem om de juiste kampeerstoel te vinden, ook als je wat forser bent.

Diepte en hoogte

Net als de maximale belasting, kan ook de ruglengte, zitbreedte, zithoogte en zitdiepte verschillen. Meestal is het zo dat hoe hoger de maximale belasting, hoe hoger de ruglengte en breder de zitbreedte. Om je het verschil te laten zien, hebben we de eigenschappen van een aantal verschillende stoelen op een rijtje gezet:

Ruglengte Zitbreedte Zithoogte Zitdiepte Maximale belasting Stoel
80 cm 48 cm 45 cm 40 cm 120 kg Obelink Barones 3D
78 - 91 cm 50 cm 50 cm 43 cm 140 kg Crespo AP-240 Air-Deluxe
85 cm 56 cm 50 cm 42 cm 200 kg Westfield Performance Advancer XL

Zoals je ziet, zijn het vooral de ruglengte en zitbreedte die erg van elkaar kunnen verschillen, soms wel met bijna 10 centimeter.

Materiaal stoelbekleding

Het framewerk van een kampeerstoel is vrijwel altijd gemaakt van aluminium waardoor de stoel erg stabiel is. Het materiaal van de bekleding daarentegen kan nog wel eens verschillen. Ben je op zoek naar een campingstoel die bestand is tegen allerlei weertypen, dan kies je waarschijnlijk voor een ander materiaal dan wanneer je een stoel zoekt die je alleen in de voortent of onder de luifel laat staan. In ons ruime assortiment kampeerstoelen onderscheiden we verschillende materialen.

  • Textileen: Textileen is weerbestendig en kan dus in principe het hele jaar buiten staan zonder dat dit schadelijk is voor de stoel. Het doek bestaat uit allemaal kleine gaatjes waardoor de stoel de vorm van jouw lichaam aanneemt en lucht doorlaat waardoor je dus niet zo snel zit te zweten op je stoel.
  • Gepolsterd textileen: 'Gepolsterd' materiaal betekent dat er een soort vulling in de stoel zit waardoor de stof wat dikker en comfortabeler aanvoelt. Verder zijn de eigenschappen hetzelfde als bij textileen: weerbestendig, ademende stof en gemakkelijk af te nemen met een doek.
  • Gepolsterd polyester: Dit materiaal is vooral geschikt voor droge gebieden, waar je niet bang hoeft te zijn voor een onverwachte stortbui. Gepolsterd polyester is namelijk niet weerbestendig. Wel is gepolsterd polyester erg zacht en zorgt het dus voor een hoog zitcomfort.
  • Gemixt materiaal: Enkele stoelen in ons assortiment hebben beide stoffen op de bekleding: textileen onderop, een ademende vulling en het materiaal waar je op zit is van zacht polyester. Dit gemixte materiaal is ook weerbestendig en ademend.

Meer informatie over deze verschillende soorten materialen vind je in het blog Welk materiaal campingstoel?

Een stoel met verschillende standen

Er zijn verschillende soorten campingstoelen. Eén van de fijnste eigenschappen van een goede kampeerstoel is dat je heerlijk achterover kunt liggen door de verschillende standen. Deze stoel wordt ook wel een standenstoel genoemd. Als je wil eten of een boek wil lezen ga je rechtop zitten en als je toe bent aan een dutje na een heerlijke campingmaaltijd ga je lekker achterover liggen met je stoel. Sommige stoelen zijn verstelbaar tot wel 8 standen. In onderstaande video laten we je zien hoe je een standenstoel eenvoudig en op de juiste manier in- en uit kunt klappen.

Een voetensteun of andere handige accessoires

Ben je op zoek naar een kampeerstoel met iets meer luxe? Dan zijn er altijd nog diverse extra's te verkrijgen, zoals een voetensteun, organizer of tafeltje die je aan de stoel kunt vastmaken.

Voetensteun

Bij sommige stoelen is een bijpassende voetensteun verkrijgbaar. Deze kun je eenvoudig aan de stoel monteren waardoor je eigenlijk een relaxstoel creëert. Benen hoog, rugleuning achterover en je bent klaar voor een middagdutje!

Obelink Barones 3D Black + voetensteun

Andere handige accessoires

Naast een voetensteun zijn er nog een aantal luxe accessoires, waarmee je je campingstoel helemaal naar wens kunt maken. Gebruik de stoelorganizer bijvoorbeeld voor het opbergen van een boek of tijdschrift en de zijtafel voor je beker, zo heb je je drinken altijd binnen handbereik! Maak het jezelf extra comfortabel met een badstof stoelhoes. Deze hoes beschermt de klapstoel ook direct tegen vlekken. Benieuwd naar nog meer handige accessoires voor je campingstoel? Lees dan ook zeker ons blog Welke accessoires voor mijn campingstoel?

stoelbekerhouder Obelink stoelorganizer Obelink

Wil je meer weten over welke verschillende soorten campingstoelen er allemaal zijn? Alles daarover vind je in ons blog Welke soorten campingstoelen zijn er?.


Deel dit artikel: