Ben jij dol op koken en maak jij ook op de camping de lekkerste gerechten klaar? Dan is een campingkeuken wat voor jou. Installeer je kooktoestel op het werkblad, hang je thee- en handdoekjes aan de zijkant, leg je pannen in de opbergvakken en je hebt een heerlijke complete campingkeuken! Benieuwd waar je op moet letten als je een campingkeuken wilt aanschaffen? Lees dan snel verder.

1. Hittebestendig, krasbestendig en waterbestendig

Eén van de belangrijkste dingen bij het uitzoeken van een campingkeuken zijn de eigenschappen van het blad. Als je kookt, kom je in aanraking met water en met hitte: het is dus erg belangrijk dat jouw campingkeuken, en vooral het blad, hier tegen bestand is. Wil je de afwasemmer kwijt op het blad en daar gaan afwassen? Dan is het belangrijk dat je voor een waterbestendig blad kiest.

Plaats je je kooktoestel op het blad? Kies dan voor een hittebestendige werkblad. Kijk goed bij de productspecificaties wat voor jou nodig is. Een hitte- en waterbestendige campingkeuken is bijvoorbeeld de Obelink Oslo luxe keuken.

2. Windscherm

Als het wat slechter weer is, maar je toch buiten of onder de luifel kookt, is een spatscherm of windscherm ideaal. Door de opstaande randen kun je zelfs met matige wind koken, zonder dat je constant je pit opnieuw moet aansteken. Een veilige, prettige manier van koken! Als je in de voortent kookt, dan is dit natuurlijk niet perse nodig. Bedenk wel dat het voor de geur fijner is om onder de luifel of buiten te koken.

3. Haakjes, wasbak of ruimte voor de gasfles

Een campingkeuken is niet simpelweg een campingkast met een oplegblad, maar je kunt de campingkeuken zo uitgebreid mogelijk krijgen als je wilt. Wat dacht je van speciale haakjes voor je thee- en handdoeken? Of haakjes waar je het keukengerei kunt ophangen? Zelfs een wasbak, uitklapbare prullenbak of extra ruimte voor je gasfles is mogelijk. Bedenk welke opties voor jou wel of niet handig zijn. Eén van de meest uitgebreide campingkeukens in ons assortiment is de Obelink Ambassador.

4. Verstelbare voetjes

Misschien herken je het wel: je staat op de camping en je hebt een plek toegewezen gekregen waarbij de grond niet helemaal gelijk is. Je zoekt een plekje waar je tafel en stoelen recht kunnen staan en de rest neem je maar voor lief. Een campingkeuken kan natuurlijk niet scheef staan, aangezien je dan het risico loopt dat er iets uit je kastje valt of erger nog: een pan die bijvoorbeeld van het vuur afvalt. Wil jij dit risico niet nemen? Kijk dan naar een campingkeuken met verstelbare voetjes. Zo kan de campingkeuken altijd waterpas staan, zelfs op ongelijke grond.

Genoeg om over na te denken voordat je een campingkeuken aanschaft. Verwacht je dat je niet veel gaat koken op de camping? Dan heb je niet zoメn uitgebreide campingkeuken nodig dan wanneer je dagelijks een lekkere campingmaaltijd klaarmaakt. Denk ook na over het materiaal van het blad, aangezien niet ieder blad standaard hitte- en waterbestendig is. Kies tot slot voor verstelbare pootjes als je weet dat de grond op je campingplek niet helemaal gelijk is. Zo staat je campingkeuken altijd recht!

Welke campingkeuken heb jij op het oog?