Keuzehulp campingkasten: welke campingkast kies ik?

keuzehulp campingkasten

Wanneer je gaat kamperen, neem je vaak een heleboel spullen mee. Kleding, kookspullen, spelletjes voor de kids en ga zo maar door. Thuis zit alles netjes in de kast, maar dat is op de camping wel anders. Om te voorkomen dat alles binnen no-time door de hele tent heen ligt, kun je een handige campingkast meenemen. Net zoals thuis, alles opgeruimd in de kast. Heerlijk! Benieuwd welke campingkasten er zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe campingkast? Je leest het in dit blog.

  1. Bepaal waar je de campingkast voor gaat gebruiken
  2. Bepaal waar je de kast wilt neerzetten
  3. Kies voor opzetgemak
  4. Kies het juiste materiaal van het blad
  5. Kies voor verstelbare poten

Tip 1: Bepaal waar je de campingkast voor gaat gebruiken

Campingkasten zijn er in allerlei groottes met verschillende indelingen. Als je een kastje zoekt voor het speelgoed van je kinderen, kies je waarschijnlijk een andere kast dan wanneer je de campingkast als kledingkast wilt gebruiken. De Obelink Store Luxe kast kun je bijvoorbeeld ook ombouwen tot hangkast, en de Obelink Avignon Luxe kast is perfect voor het opbergen spelletjes of bijvoorbeeld boodschappen.

Tip 2: Bepaal waar je de kast wilt neerzetten

Het is erg belangrijk om alvast na te denken over waar je de campingkast neer wilt zetten. Zo weet je precies hoeveel ruimte je hebt in hoogte, diepte en breedte. Het zou zonde zijn als je een campingkast koopt en je er later achter komt dat je nog wel een grotere versie kon kopen of dat het kastje juist te groot is en niet mooi in de voortent staat.

Tip 3: Kies voor opzetgemak

Als je net je (voor)tent hebt opgezet, heb je geen zin om vervolgens nog een half uur bezig te zijn om een campingkast in elkaar te zetten. Opzetgemak is daarom erg belangrijk en prettig! Ga dus op zoek naar een campingkast die eenvoudig in elkaar te zetten is. Sommige campingkasten zijn al binnen 30 seconden op te zetten, zoals bijvoorbeeld de Obelink Duo Easy Luxe kast.

Tip 4: Kies het juiste materiaal van het blad

De meeste campingkasten zijn laag, waardoor je ook op het bovenblad nog wat spullen kwijt kunt. Het bovenblad is gemaakt van aluminium, MDF of melamine. Alle drie hebben verschillende eigenschappen, dus let hier goed op. Zo is MDF bijvoorbeeld niet weerbestendig, en aluminium en melamine wel. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

Aluminium MDF Melamine
Hittebestendig: + - +
Krasbestendig: + - +
Waterbestendig: + - +
Prijsgunstig: +/- + -
Lange levensduur: +/- - +

Tip 5: Kies voor verstelbare poten

Op de camping is de ondergrond vaak ongelijk. Erg vervelend als je campingkast iedere keer wiebelt als je er iets op zet of uithaalt. Tegenwoordig hebben de meeste campingkastjes verstelbare pootjes, waardoor je de campingkast precies waterpas op de grond kunt zetten. Het maakt dus niet uit hoe ongelijk de grond is, de campingkast kan altijd recht staan!

Kortom, genoeg om over na te denken voordat je een campingkast aanschaft! Ga niet alleen voor een campingkast die gemakkelijk is op te zetten, maar bedenk ook alvast waar je de campingkast gaat neerzetten en waar je de kast eigenlijk voor wilt gebruiken. Ga je naar een gebied waar de grond vaak ongelijk is? Vergeet dan zeker niet om voor verstelbare pootjes te kiezen. Ben je naast een campingkast ook nog op zoek naar andere kampeermeubelen? Lees ook onze keuzehulp campingkeukens of keuzehulp campingtafels eens!


Deel dit artikel: