Mijn voortent is één maat te groot of te klein. Is dit erg?

Het is erg belangrijk dat je de juiste maat voortent koopt. Is je voortent een maat te klein, dan komen de elastieken voor het afspannen niet tot aan de grond en is de maat te groot, dan liggen de zijwanden al direct op de grond. Deze kunnen vervolgens niet goed vastgezet worden. Tevens klopt de verhouding van de tent niet: Als de tent te klein is, dan is het dak te smal en is de tent te groot, dan is het dak te breed. Ons advies: als je voortent te groot of te klein is, ga dan alsnog op zoek naar een voortent die de juiste maat heeft.

Meet de juiste omloopmaat

Om deze problemen te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste omloopmaat te meten voordat je overgaat op aankoop. Meet dit altijd zelf na en haal de maat nooit uit een folder of van het internet: deze kloppen vaak niet, omdat iedere tent uniek is. De juiste omloopmaat moet altijd tussen de minimale en de maximale maat van de tentmaat zitten. Zit je precies op de grens tussen twee maten, dan neem je altijd de kleinere maat.

Maat Omloopmaat
8. 831 - 855 cm
9. 856 - 880 cm
10. 881 - 905 cm
11. 906 - 930 cm


Hierboven zie je een aantal voortentmaten van Hypercamp en Goldcamp. Stel, je meet een omloopmaat van 893cm, dan kies je dus voor maat 10. Meet je een omloopmaat van 845, dan kies je voor maat 8. Zit je precies op de grens, bijvoorbeeld 880? Dan kies je voor de kleinste: in dit geval maat 9.

Hoe je de juiste omloopmaat meet, zie je in deze video:


Deel dit artikel