Veelgestelde vragen over tv kijken op de camping

Wat heb ik nodig voor tv kijken op de camping?

Je kunt op de camping op verschillende manieren televisie kijken: met een schotel, via wifi, met Digitenne en via kabel. In ons blog Tv kijken op de camping, wat heb ik nodig? leggen we je uit wat je nodig hebt om met de vier verschillende manieren televisie te kijken op de camping.


Kan ik televisie kijken zonder schotel?

Je kunt ook tv kijken op de camping zonder schotel. Bijvoorbeeld met wifi of met kabel. Hoe dat precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn leggen we uit in ons blog Tv kijken op de camping, wat heb ik nodig?


Kan ik met Digitenne ook tv kijken in het buitenland?

Je kunt Digitenne gebruiken in het buitenland, maar let op: je ontvangt dan alleen plaatselijke (buitenlandse) televisiezenders. Met Digitenne kun je in het buitenland geen Nederlandse zenders ontvangen.


Welke soorten schotels zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten schotels: standaard schotels, halfautomatische schotels en volautomatische schotels. Een standaard schotel moet je handmatig uitrichten. Een halfautomatische schotel moet je ook handmatig uitgericht, maar bij deze schotel gaat het op en neer bewegen van de schotel automatisch. Een volautomatische schotel hoef je niet handmatig uit te richten. Deze schotel zet je buiten neer en vervolgens sluit je de kabel aan, plaats je het besturingskastje tussen de schotel en de ontvanger en met 1 druk op de knop ontvang je signaal voor je televisie.


Hoe groot moet mijn schotel zijn?

Wanneer je een schotel wilt aanschaffen die je zelf nog moet uitrichten, kun je die krijgen in veel verschillende formaten. Kort gezegd: hoe groter de schotel is, des te makkelijker kun je hem uitrichten. In onderstaande video legt Bram je uit hoe groot je schotelantenne voor op de camping moet zijn:


Wat is een LNB?

Een LNB is als het ware de antenne van je schotel. Radiogolven worden opgevangen door de satellietschotel en concentreert deze op de LNB. Er zijn 4 soorten LNB's te verkrijgen, een single, duo, triple en quattro.


Welke LNB heb ik nodig?

Welke LNB je nodig hebt, hangt af van het aantal zenders dat je wilt ontvangen. Nederlandse zenders kun je ontvangen via Astra 1 en 3. Wil je beide satellieten (dus alle Nederlandse zenders) ontvangen, dan kies je voor een duo. Wil je daarnaast bijvoorbeeld ook nog Engelse zenders ontvangen? Dan kies je voor een triple LNB. Wil je maar één satelliet tegelijkertijd ontvangen, dan kies je voor een single LNB.


Waarvoor heb ik een satfinder nodig?

Een satfinder is een hulpmiddel wat het makkelijker maakt om een satelliet te vinden. Hiermee kun je gemakkelijker jouw schotel uitrichten.


Deel dit artikel