We raken er steeds meer aan gewend: overal waar we komen is goede WiFi beschikbaar. Toch is het altijd maar afwachten of er goede WiFi op de camping beschikbaar is. Misschien voor jou geen probleem, maar als je gaat kamperen met kinderen is WiFi toch vaak een must. Het kan ook zijn dat je rondreist in een camper en zelfs niet eens altijd camping WiFi tot je beschikking hebt. In dit artikel leggen we je uit hoe je het signaal op de camping kunt versterken én met welke antennes je altijd overal binnen heel Europa internet tot je beschikking hebt.

Camping WiFi signaal versterken

Wat je nodig hebt, is eigenlijk heel eenvoudig: een WiFi antenne en een WiFi router. De antenne is als het ware de versterker. Deze vangt het signaal op wat al beschikbaar is op de camping en geeft dit signaal door aan de router. De router zorgt ervoor dat je het signaal opnieuw kunt verdelen onder alle apparatuur. De router creëert z’n eigen signaal waar je ook je eigen wachtwoord op kunt instellen. Er zijn verschillende WiFi sets verkrijgbaar waarmee je alle benodigdheden hebt om det wifi op de camping te versterken. De meestgekozen set is de WiFi camp pro. Productspecialist Bram legt in deze video uit hoe dit werkt:

WiFi versterker én 3G/4G ontvangst

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er geen wifi op de camping beschikbaar is of dat je niet altijd op campings overnacht. Heb je toch internet nodig? Dan is de Maxview Roam antenne perfect voor jou. Deze antenne is speciaal ontwikkeld voor een ontvangst van internetverbinding door heel Europa. In de router is zelfs plek voor een simkaart. Als er geen signaal beschikbaar is, schakelt de antenne over naar 3G/4G waardoor je toch nog toegang hebt tot internet. Kortom, waar de reis ook naartoe gaat binnen Europa, met deze antenne hoef je nooit meer zonder internetverbinding te zitten. Productspecialist Bram legt in deze video uit hoe het precies werkt:

Altijd 4G ontvangst

Een vergelijkbaar product is de Alfa Camp Pro 2 4G versterker. Deze vangt geen WiFi signaal op, maar door het gebruik van een simkaart heb je hiermee wel altijd 4G bereik. Ideaal dus als je niet afhankelijk wilt zijn van WiFi signaal en weinig op campings overnacht.

Kortom, kamperen zonder internet of met een slecht signaal is verleden tijd. Met bovenstaande handige hulpmiddelen heb je altijd goed internet, of er nou wel of geen wifi op de camping is. Heb je nog meer vragen over internet op de camping? Laat het ons weten in de comments.