Veelgestelde vragen over rugzakken & backpacks

Hoe kies je de beste daypack?

Welke daypack het beste bij jou past, hangt van verschillende factoren af: waar ga je de daypack voor gebruiken, hoe groot moet de daypack zijn en welke handige extra's zijn voor jou belangrijk? In het blog: Keuzehulp daypacks helpen we jou een stapje verder! In de video hieronder vertelt Nienke ook hoe je tot de juiste keuze komt.


Welke rugzak is voor welke activiteit geschikt?

Ben je op zoek naar een nieuwe rugzak? Als de rugzak is bedoeld voor wandel- en fietstochten, dan kies je waarschijnlijk een hele andere rugzak dan wanneer je 'm alleen voor werk wilt gebruiken. Welke rugzak geschikt is voor welke activiteit, vertelt Nienke in deze video!


Wat is het verschil tussen een dames of heren rugzak?

Veel rugzakken zijn ontworpen voor zowel dames als heren en worden beschouwd als unisex tas. Omdat ieder lichaam verschillend is, wordt er ook onderscheid gemaakt tussen dames en heren rugzakken. In het algemeen hebben mannen bredere schouders en zijn vaak langer dan de gemiddelde vrouw. Daarnaast hebben vrouwen vaak weer bredere heupen.

Schouderbanden

Meestal hebben dames smallere schouders. Hierdoor is het draagsysteem bij een dames rugzak smaller. Daarnaast zijn de schouderbanden niet overal even dik, waardoor de banden beter aansluiten aan het vrouwelijke lichaam.

Rugpaneel

Doordat heren vaak langer zijn, is het rugpaneel bij een heren rugzak vaak groter. Dit kan overigens ook ideaal zijn voor langere vrouwen.

Heupband

Zoals we hierboven al aangeven zijn de heupen van dames meestal anders dan die van heren. Hierdoor zijn de banden bij een dames rugzak anders gepositioneerd en staan ze iets schuiner.

Let op: Je moet natuurlijk een rugzak kiezen die bij jou comfortabel zit ongeacht het geslacht. Het kan zeker zijn dat een langere vrouw een heren rugzak prettiger vindt dragen en een kleinere man een dames rugzak fijner vindt. En wie weet zit een unisex rugzak bij jou wel het beste!


Klepsluiting:

Voordelen Nadelen
+ Goed bestand tegen diefstal - Meestal maar één hoofdvak
- Aanschaf van packing cubes om rugzak te ordenen.

 

Ritssluiting:

Voordelen Nadelen
+ Meerdere opbergvakjes
+ Openen gaat snel en gemakkelijk
- Diefstalgevoelig

Hoe stel ik mijn backpack goed af?

Een goed afgestelde backpack zorgt voor een fijn draagcomfort tijdens je reis. Een backpack die niet juist is afgesteld kan al gauw zorgen voor nek- rug- of schouderklachten. En dat wil je voorkomen! Bekijk in de video Nienkes tips.Hoe moet ik mijn backpack inpakken?

Zware spullen onderin of juist bovenin? En hoe kun je het beste inpakken zodat je rugzak niet te zwaar voelt? Nienke vertelt het je in de onderstaande video.


Hoeveel liter backpack inhoud kies ik?

Of je nou een wandeltocht maakt van een week, 3 weken gaat backpacken in Azië of op wereldreis gaat: een backpack is een essentieel onderdeel van je avontuur. Ga jij binnenkort een nieuwe backpack uitzoeken? Dan is het bepalen van de inhoud een belangrijke keuze. Je wilt er tijdens het inpakken natuurlijk niet achterkomen dat je favoriete schoenen niet meer in je tas passen. Hoeveel liter je backpack moet zijn, hangt voornamelijk af van de duur van je reis en of je naar een warm of koud land gaat. Lees onze uitgebreide tips in dit blog: Hoeveel liter backpack inhoud kies ik?


Deel dit artikel