Of je nou een wandeltocht van een week maakt, 3 weken gaat backpacken in Azië, of op wereldreis gaat: een backpack is een essentieel onderdeel van je avontuur. Ga jij binnenkort een nieuwe backpack uitzoeken? Dan is het bepalen van de inhoud een belangrijke keuze. Je wilt er tijdens het inpakken natuurlijk niet achter komen dat je favoriete schoenen niet mee kunnen. Om te bepalen hoeveel liter inhoud je nodig hebt, zijn er een aantal factoren die invloed hebben. In dit blog leggen we je precies uit waar je op moet letten bij het bepalen van de backpack inhoud.

Stem je backpack af op de duur van je reis

Het aantal liter inhoud dat je nodig hebt is voor een groot deel afhankelijk van hoelang je op reis gaat. Een halfjaar naar Zuid-Amerika of een week interrailen door Oost-Europa is natuurlijk nogal een verschil. Beide fantastische ervaringen, maar het aantal kledingstukken zal verschillen. In de onderstaande tabel hebben we het aantal liters en de reisduur naast elkaar gezet. Zo heb je een mooie richtlijn van het formaat rugzak dat je moet aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat andere factoren ヨ zoals het type reis en je gewicht en lengte ヨ ook van toepassing zijn.

Duur van je reis Backpack inhoud in liters
1 tot 3 weken Backpack 40 tot 55 liter
1 tot 3 maanden Backpack 55 tot 65 liter
Langer dan 3 maanden Backpack 65 tot 80 liter

Bepaal hoeveel je in de rugzak moet/wil meenemen

Je type vakantie en inpakgedrag is van grote invloed op het aantal liters van je backpack.

Kamperen of hostels

Neem je een volledige kampeeruitrusting mee? Dan heb je meer nodig dan wanneer je van hostel naar hostel gaat. Je moet dan immers rekening houden met een tent, slaapzak en kookspullen. Houdt rekening met een rugzak van 65 liter of meer als je gaat kamperen. Wanneer je in hostels slaapt heb je minder nodig.

Extra kleding/spullen of basic

Kijk eens naar je ムnormaleメ vakantiegedrag. Prop jij je koffer altijd stampvol? Grote kans dat je dan ook behoefte hebt aan een backpack met meer liter. Houd er wel rekening mee dat extra kleren/spullen ook gelijk staan aan een zwaardere backpack. Neem je altijd weinig mee of wil je basic op reis? Dan kun je voor een kleinere rugzak kiezen van 40 liter.

Bedenk ook: Hoe groter je rugzak, hoe voller je hem waarschijnlijk stopt met onnodige spullen.

Koud of warm land

Kijk naar het klimaat waar je heengaat. Wanneer je naar een warm land gaat kun je voor een kleinere rugzak kiezen dan wanneer je naar een kouder land gaat. Reis je door verschillende landen en/of klimaten? Dan heb je ook meer inhoud nodig.

Kies voor een backpack die bij jouw lichaam past

Misschien nog wel het belangrijkste: zorg dat je backpack bij jouw lichaam past. Je wilt natuurlijk niet achterover vallen of altijd geholpen moeten worden bij het omdoen van je backpack. Vooral wanneer je lange afstanden gaat lopen is een zo licht mogelijke backpack ideaal.

Bij kleinere mannen en vrouwen wordt een inhoud van 40 tot 65 liter aangehouden, grotere en sterkere mannen en vrouwen kunnen daarentegen vaak een grotere backpack dragen. Dit is echter slechts een richtlijn. Ieder lichaam is anders en je zult zelf een beetje moeten testen wat lekker zit.

Er is geen perfect aantal liter inhoud wat betreft een backpack. Je zult goed moeten kijken naar de duur van je reis, hoeveel je mee moet nemen en ten slotte je eigen lichaam. Benieuwd waar je nog meer op moet letten bij de aanschaf van een backpack? Lees ons blog: 'Waar moet ik op letten bij het kopen van een backpack?'

Op zoek naar een rugzak voor kleinere mannen of vrouwen? Dan is de SL lijn van Deuter misschien iets voor jou. Liever een ruime backpack met veel liter inhoud? Kijk dan eens naar een Nomad backpack of rugzak.