Schaduw creëren op de camping of in de tuin!

Jezelf beschermen tegen de zon is erg belangrijk, vooral nu we deze zomer te maken hebben met een erg hoge zonkracht. Smeren is belangrijk, maar het is nog beter om (ingesmeerd) een plekje in de schaduw te zoeken. Mochten er geen bomen in de buurt zijn, dan zijn er een aantal manieren waarmee je schaduw kunt creëren op de camping, maar bijvoorbeeld ook in de tuin of op het strand.

Parasols

Waarschijnlijk het eerste wat bij je op komt als je denkt aan schaduw: een parasol in de tuin! Een populair artikel in de zomer die in vrijwel ieder huishouden wordt gebruikt. Het grote voordeel van een parasol is het eenvoudig verplaatsen. Is de zon gedraaid of wil je een keer de zithoek verplaatsen? Dat is met een parasol geen probleem! Zorg wel voor goede parasolvoeten &- pinnen, zodat je parasol stevig blijft staan. Parasols zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Bij Obelink onderscheiden we twee soorten parasols: De standaard parasol met de mast in het midden en de hangparasol waarbij de mast niet centraal, maar naast het doek staat. Op deze manier staat de mast niet in de weg en in de meeste gevallen is de parasol 360 graden draaibaar zonder dat je de voet hoeft te verzetten. Iedere parasol beschermd je tegen het zonlicht, maar dat wil niet automatisch zeggen dat je ook wordt beschermd tegen UV-straling. Kijk bijvoorbeeld eens naar de parasols van Madison, deze zijn over het algemeen UV-bestendig.

Tip: Kijk ook eens naar kleine parasols voor op het strand of op de camping!

Paviljoens en Partytenten

Met een paviljoen of partytent heb je als het ware een tweede woonkamer, maar dan in de tuin! Het zorgt voor een groot oppervlak schaduw en het ziet er ook nog eens erg gezellig uit als je jouw tuinset eronder plaatst. Ook ideaal voor een feestje, barbecue of lange zomeravond. Ze worden tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt op festivals. Of de partytent nou op een festivalterrein staat of bij jou in de tuin, een hoop gemak ga je er zeker mee ervaren. Het belangrijkste bij het kiezen van een partytent of paviljoen is bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Voor eenmalig gebruik op een festival kies je natuurlijk een andere partytent dan wanneer je een stijlvol paviljoen in je tuin wilt gebruiken.

Tip: Let wel op dat je bij slecht weer (wind en regen) het doek op tijd verwijdert: want partytenten en paviljoens zijn erg windgevoelig. Hetzelfde geldt voor parasols.

Schaduwdoeken

Een perfecte manier om extra schaduw te creëren op de camping: een schaduwdoek! Naast dat het er super leuk uitziet, dient het ook als bijvoorbeeld een luifel bij je tent, bus of camper. Je kunt er bijvoorbeeld ook onder koken, zodat je (voor)tent of caravan schoon en fris blijft. Is het eten klaar? Dan heb je een heerlijke plek in de schaduw om te genieten van je maaltijd. Natuurlijk is een tarp ook te gebruiken in de tuin in plaats van bijvoorbeeld een parasol. Schaduwdoeken zijn er in veel verschillende vormen en maten.

Er zijn dus verschillende manieren waarmee je schaduw kunt creëren in zowel je tuin, op de camping of zelfs op het strand of bij een festival.


Deel dit artikel