Parasol

Welke parasol past bij mij?

Parasols zijn te verdelen in 3 categorieën:

  • Een zweefparasol met rechte stang
  • Een zweefparasol met gebogen stang
  • Een stokparasol

Welke parasol het beste bij jou past, hangt af van hoeveel ruimte je hebt en wat de ligging is van je tuin, dakterras of balkon. In deze video laat productspecialist Timo de parasols zien:


Hoe kun je een parasol reinigen?

Om de kwaliteit van je parasol te behouden, is het belangrijk om je parasol met regelmaat te reinigen. Blaadjes, stof en ander loszittend vuil kun je makkelijk met een droge doek of zachte borstel verwijderen. Heb je te maken met hardnekkig vuil? Dan kun je het proberen met water en groene zeep. Is je parasol al wat ouder en krijg je het vuil er niet meer uit? Dan kun je ook overwegen om het parasoldoek te vervangen.


Hoe kun je een parasoldoek vervangen?

Is het doek van je parasol beschadigd, verkleurd of vuil? Dan kun je in plaats van een nieuwe parasol kopen ook alleen het doek vervangen. Gelukkig is ieder parasoldoek gemakkelijk te vervangen. Ben je benieuwd hoe dit moet? In deze video laat productspecialist Timo het zien:


Hoe bevestig je een zweefparasol?

Voor het opzetten van een zweefparasol heb je nodig:

  • Kruisvoet
  • 4 stenen
  • Zweefparasol
  • Inbussleutel

Bekijk deze video voor het stappenplan!


Hoeveel kg voet parasol?

Stokparasol: Bij een standaard parasol hoef je geen hele zware voet te kopen. Pak de diameter van je parasol in meters en doe dat ongeveer keer 10 of 15 kilo. Dus heeft je parasol een diameter van 2 meter? Dan heb je een voet van 20-30 kilo nodig.

Zweefparasol: Deze parasol vangt meer wind, dus is een zwaardere voet wel een vereiste. Je kunt dan kiezen uit een kruisvoet, grondanker of een granieten voet. Bij een kruisvoet kun je het beste inlegtegels gebruiken van minimaal 25 kilo per stuk. Een granieten voet weegt ook al snel 40 kilo of meer. Een grondanker is niet altijd zwaar, maar de parasol blijft stevig staan omdat hij in de grond verankerd is.


Welke parasol is windbestendig?

Wind en parasols zijn een lastige combinatie. In principe is een parasol natuurlijk gemaakt tegen de zon en niet tegen de wind. Er zijn dus geen parasols die gemaakt zijn om veel wind tegen te houden. Zet je de parasol op een plek waar doorgaans veel wind is? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een stevige zware parasolvoet hebt. Daarnaast is het altijd beter om de parasol in te klappen bij hevige wind.


Welke parasol op het balkon?

In principe zou je ieder parasoltype op je balkon kunnen gebruiken, maar alles valt of staat met de ruimte die je hebt. Om ruimte te besparen, kun je een zweefparasol plaatsen. Je bent dan geen plek kwijt in het midden van je balkon aan de stok van de parasol. Een zweefparasol kun je ergens aan de rand plaatsen en vervolgens kun je het doek zo afstellen dat het zonlicht wordt tegengehouden. Maar een zweefparasol is wel groot en hoog, dus het zal niet op ieder balkon passen. Heb je bijna geen ruimte? Dan kun je altijd kijken naar een kleine stokparasol of een tafelparasol.


Deel dit artikel: