NomadiQ: de slimme compacte gasbarbecue voor kampeerders

compacte gasbarbecue Nomadiq

Het ultieme campinggevoel: de dag afsluiten met een heerlijke barbecue. Wat (vegetarische) burgers, een salade, wat brood en voor de grote eters nog wat extra vlees. Maar een barbecue meenemen naar de camping neemt nogal wat ruimte in beslag. Helemaal als je met een kleine camper of auto op vakantie gaat. Daar heeft NomadiQ iets op bedacht: een draagbare reisbarbecue. In dit blog vertellen we je er alles over.

De NomadiQ in gebruik

De gasbarbecue is zo ontworpen dat hij minimale ruimte in beslag neemt. Bij gebruik vouw je eerst de voetjes uit zodat de grill stevig staat. Het is even doorkrijgen hoe je de barbecue goed opent met de twee knoppen aan de zijkant. Als je ze beide naar buiten trekt, kun je de barbecue openklappen waardoor er een grilloppervlak ontstaat van 55 bij 35 centimeter. Met een gezin of vriendengroep barbecueën is dus geen probleem want je kunt er zo’n 12 burgers op kwijt.

Nomadiq in gebruik

Twee branders

Beide zijkanten van de gasbarbecue hebben een eigen brander en temperatuurregelaar die je kunt instellen tussen de 150 en 350 graden. Daardoor kun je verschillende dingen tegelijkertijd bereiden. Kipspiesjes aan de linkerzijde en een pannetje met pindasaus opwarmen aan de andere kant. Het is dus als het ware een gasbarbecue en kooktoestel in één.

Gasaansluiting

De gasaansluiting van deze compacte barbecue zit aan de achterkant. Je sluit deze aan met de meegeleverde Y-vormige gasslang en bijbehorende drukregelaar op een klein gasbusje (schroefaansluiting) of een grote gasfles.

Veiligheid

De barbecue rust op een stevige voet waardoor de barbecue goed op z’n plek blijft staan. Zorg wel dat je campingtafel goed recht en stevig staat zodat er niets kan omvallen. In de voet kun je twee lekbakjes hangen waardoor je tafel niet vies wordt. Daarnaast zit er ook een veiligheidsslot op voor het openen van de barbecue.

NomadiQ accessoires

Je kunt je NomadiQ reisbarbecue ook nog uitbreiden met handige accessoires:

  • Anti slipmat: Voor extra stabiliteit op je campingtafel kun je kiezen voor de antislipmat. Daarnaast voorkomt het ook hitte- en vetvlekjes. De mat zorgt ervoor dat de barbecue niet gaat schuiven.
  • NomadiQ beschermhoes: Het zachte polyester materiaal beschermt je bbq tegen beschadigingen en je kleding tegen vet bij het dragen van de schouderriem.
  • NomadiQ koelrugzak: Neem het eten dat je wilt bereiden mee in de NomadiQ koelrugzak. Ideaal als je de grill mee wilt nemen naar het park of naar campingvrienden die verderop staan.
Nomadiq koeltas

Onderhoud

De klus waar niemand zin in heeft na het eten: opruimen. Gelukkig is dit bij de NomadiQ niet zo’n grote klus. De grillroosters zijn uitneembaar en mogen in de vaatwasser. Nu zijn er niet veel mensen die een vaatwasser hebben op de camping, dus zal je toch met de hand aan de slag moeten gaan. Met een sopje, natte doek en wat keukenpapier is je grill snel schoon. Het is ook een kwestie van bijhouden. Als je de grill iedere keer goed schoonmaakt, is het uiteindelijk niet zo’n grote klus.

Prijs

De NomadiQ gasbarbecue heeft een adviesprijs van €259,95 en is daarmee wel duurder dan gasbarbecues van vergelijkbare grootte. Dit komt door de materiaalkeuze, het design en de draagbaarheid van de barbecue. De accessoires zijn los verkrijgbaar dus die kun je optioneel aanschaffen. Hiermee maak je het zo duur of goedkoop als jij wilt.


Deel dit artikel: