Kinderspelletjes: Obelink Koning Camping Spelen

Kinderspelletjes: Obelink Koning Camping Spelen

Weet je nog niet wat je moet doen op Koningsdag? Ga aan de slag met De Koning Camping Spelen! Dus hup, kroon op, sjieke jurk aan en naar buiten.

Ochtendgymnastiek

Echte campingkoningen en campingkoninginnen beginnen de dag natuurlijk fit voordat ze aan de campingspelletjes beginnen. Zet de Obelink Radio op via Spotify en start met de warming-up:

  • Ren twee rondjes door de tuin
  • Pak je springtouw erbij en spring 20 keer
  • Knieën omhoog want we gaan 30 seconden knieheffen
  • Nog even zwaaien met de armen in de lucht
  • En als laatste de heupen laten draaien

Klaar? Tijd voor de campingspelletjes.

1. Kubb

Een gezellig potje Kubb the Viking Game kan natuurlijk niet ontbreken op de camping en dus ook niet bij de Koning Camping Spelen. Bij Kubb moet je eerst de torens van de tegenpartij omgooien met werpstokken en daarna begint de aanval op de koning. Gooi je de koning in het midden van het veld om, dan heb je de koning verslagen en ben je de winnaar van het Kubb spel.

Punten: voor iedere toren die je omgooit krijg je 5 punten. Heb jij de koning omgegooid en ben je daarmee de winnaar van Kubb? Dan krijg je nog 10 punten extra.

2. Punten paleis

Een oude doos kun je heel goed gebruiken om een leuke kijkdoos mee te maken, maar ook voor het volgende spel. Knip uit de kartonnen doos of uit een los stuk karton vier tentjes. Zorg dat ze ongeveer 20 centimeter breed zijn en 15 centimeter hoog. Knip in alle tentjes een poortje. Door de poortjes moeten Jeu de Boules ballen passen, dus knip ze groot genoeg. Zet op de tentjes of je 1, 2, 3 of 4 punten krijgt als je erdoor gooit. Plak met plakband of tape satéprikkers aan de tentjes zodat je de tentjes in het gras kan prikken. Prik de tentjes in het gras, ga op een paar meter afstand staan en gooien maar! Wie haalt het meest aantal punten?

Punten: je verdient punten door de ballen door de poortjes van de tenten te gooien.

3. Slaapzak lopen

Tijd om moe te worden met de slaapzakrace. Zet een parcourtje uit in de tuin met pionnen, schoenen, jassen, bloempotten noem het maar op. Pak de slaapzakken uit de kast, trek je schoenen uit en hop, in die zak! Spring jij als het snelst door het parcours heen dan bij jij de koning(in) van de slaapzakrace.

Punten: je verdient 10 punten als je als snelst door het parcours bent geracet.

4. Paleis opzetten

Campingkoninginnen en campingkoningen kunnen natuurlijk niet zonder paleis. Maak daarom een tentenpaleis in de tuin. Zet een tent op of ga aan het bouwen met stoelen, stokken en dekens. Zorg jij dat de koning en koningin straks een mooi paleis hebben?

Punten: je verdient 10 punten als je een mooi paleis bouwt.

5. Campingkunst

Klaar? Stoepkrijten maar! Maak met stoepkrijt een mooi kunstwerk op de tegels. Ga jij voor een mooie tent, caravan of camper of geef jij iedere stoeptegel een ander kleurtje? Ga creatief aan de slag en fleur die saaie tegels maar op met je stoepkrijt.

Punten: je verdient 10 punten als je een mooi kunstwerk op de tegels maakt.

Pfoe.. Dat was een volle dag met de Koning Camping Spelen, tijd om een dutje te doen in de tent. Misschien had je al een tent in de tuin staan of moet je hem nog opzetten. Campingkoningen en campingkoninginnen moeten natuurlijk ook goed uitrusten dus kruip de tent in of hang de hangmat op en rust maar goed uit. Tot volgend jaar!


Deel dit artikel