10 leuke activiteiten om te doen met kinderen als je kampeert

10 leuke activiteiten om te doen met kinderen als je kampeert

Het cliché luidt: als je kinderen het naar hun zin hebben, dan heb je dat zelf ook. Voor veel ouders waarschijnlijk ook een cliché dat waar is. Of je nu op de camping bent of thuis, er zijn een paar simpele activiteiten waar het hele gezin blij van wordt. Hier zijn onze top 10 activiteiten op de camping of thuis voor de kids.

1. Schat zoeken

Maak een lijst met schatten die je kinderen moeten vinden, zoals een dennenappel, een mierenhoop, een blad van een bepaalde boom, paardenpoep etc. Als je al wat grotere kinderen hebt, kunnen ze mooi met hun mobiel een foto maken van de schatten als bewijs. Hoeven ze de paardenpoep ook niet mee te nemen! Speel je dit spel thuis en wil je liever dat je kinderen rondom het huis blijven? Verzin dan schatten rondom of zelfs in huis.

Kleurplaten

2. Camping kleurplaten

Zijn je kids toe aan een creatieve activiteit? Dan doen de kleurpotloden en stiften het altijd goed. Gebruik hiervoor onze Obelink camping kleurplaten: succes gegarandeerd!

3. Wandelen

Ga de natuur in! Er is vast wel een mooi natuurgebied bij je in de buurt. Stap de auto in met de kids en zoek een mooi bos. Je kunt voor oudere kinderen het wandelen ook wat uitdagender maken door met een kompas te lopen. Je kunt natuurlijk ook het ‘schat zoeken’ toepassen in het bos zoals we hierboven genoemd hebben.

4. Kampvuur maken

Legaal vuurtje stoken vindt volgens mij iedereen wel tof om te doen. Eerst zoek je een mooie en veilige plek uit en daarna zet je blusmateriaal (water en/of zand) klaar. Vervolgens ga je met je kinderen brandhout en aanmaakhout verzamelen. Om het vuur goed aan de gang te krijgen heb je licht ontvlambaar materiaal nodig, zoals gedroogd gras, donsveertjes en droge dennenappels. Wanneer je dat allemaal bij elkaar gezocht hebt, kun je aan de slag. Lees hier meer over het maken van een perfect kampvuurtje: Hoe maak ik een goed kampvuur?.

Tennisspel

5. Waterpret

De meeste kinderen zijn dol op water. Waterpistolen, waterballonnen, en soms is alleen een tuinslang al genoeg voor dikke pret. Water staat garant voor plezier! Nu nog even wachten tot het zonnetje gaat schijnen en dan barst het waterplezier los. Lees ons blog: ‘5x verkoelende campingactiviteiten’ voor nog meer waterpret!

6. Marshmallows of broodje roosteren

Als het kampvuur dan toch nog brandt, zorg dan voor je eigen versnapering. Je kunt de afkoelende barbecue hier ook voor gebruiken. Prik marshmallows of worstjes aan een stok en rooster ze boven het vuur. Het gaat het beste als het vuur niet meer zo hoog is, maar aan het smeulen is. Wat ook perfect gaat is een broodje bakken. Zorg dat je brooddeeg hebt, maak het klaar en laat het deeg rijzen. Als het genoeg gerezen is maak je een bolletje van het deeg en prik je het deeg aan een stok. Nu rustig ronddraaien boven het vuur, even wachten en eet smakelijk!

Bordspellen

7. Bordspellen

Hoe vaak doe je nou nog spelletjes? Op de camping of als je thuis bent kun je er eindelijk tijd voor maken. Zo gaat de dag snel voorbij en breng je mooi wat quality time met je kinderen door. Lekker old school ganzenborden of Mens Erger Je Niet spelen? Of wanneer het langer regent of als de kinderen wat meer zitvlees hebben: Monopoly, Risk of de Kolonisten van Catan.

8. Buiten spelletjes

Genoeg gekleurd? Dan is het weer tijd voor actie. Niet zo moeilijk, want je kunt op je campingplek of in de achtertuin simpele activiteiten organiseren. Wat dacht je van badmintonnen, tafeltennissen, jeu de boulen of volleyballen? Lekker quality time doorbrengen met je kids. Doe vooral zelf ook mee. Gezellig én je blijft ook nog in shape. Kijk deze video voor nog meer spelletjes inspiratie:

9. Verstoppertje spelen

Natuurlijk heeft iedereen wel eens verstoppertje gespeeld, maar deze variant heeft nog wat extra’s. Speel met walkie talkies en maak twee teams. Eén team verstopt zich en geeft de ander via de walkie talkie aanwijzingen. Helemaal gaaf om in het donker te doen. Een spel dat je zowel binnen als buiten kunt spelen!

10. Relaxen

Maar je hoeft natuurlijk niet de hele dag en avond door actief te zijn. Vergeet ook niet te relaxen. Denk aan het lezen van boeken, relaxen in de tuin of lekker met de iPad op de stoel of bank. Soms moet dat gewoon kunnen, toch? Wat ook heerlijk is: liggen in het gras en kijken naar vorm van de voorbijtrekkende wolken en daar heerlijk bij wegdromen.

Deze top 10 kun je natuurlijk eindeloos aanvullen.


Deel dit artikel