Kijkje in de bus van Katrin en Keno

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan of camper? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn camper heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpt kampeermiddel. Deze keer is de bus van Katrin en Keno aan de beurt.

Eigenaren van deze bus Katrin en Keno
Leeftijd 28 en 29 jaar
Kamperen sinds Met de tent sinds onze jeugd en met onze T5 sinds 2020
Bustype VW T5 Transporter
Bouwjaar 2014

Vertel iets over jezelf en je familie. Wie zijn jullie en wat doen jullie graag?

Wij zijn Katrin en Keno, verloofd en al 12 jaar onafscheidelijk. Een warm en ruimdenkend stel. We wonen in het mooie Noordrijn-Westfalen, samen met onze kat Tommy. In onze vrije tijd sleutelen we graag aan onze bus, bezoeken we rommelmarkten en brengen we tijd door met onze dierbaren. Mijn beroep is media-ontwerper en Keno is verpleger in de gehandicaptenzorg.

Kun je iets vertellen over de aankoop van de bus?

Wij hebben in september 2019 eindelijk onze wens in vervulling kunnen laten gaan. In de zoektocht naar de perfecte bus vonden we onze bus via het internet. Omdat de bus zo goed als nieuw was en maar 32.000 km op de teller had staan, voldeed hij aan onze wensen. Hopelijk zullen we er nog vele jaren plezier van hebben. Little Joe, zo noemen wij onze bus, was voorheen een onderhoudsbus van een woongemeenschap.

Hoe ontstond het idee om de bus te gaan pimpen?

Omdat wij van vrijheid houden en altijd onderweg zijn ontstond bij ons het idee om onze bus helemaal naar onze eigen wensen te maken. Daarnaast is het ook geweldig om altijd en overal een slaapgelegenheid en een toevluchtsoord bij je te hebben. Je bent spontaan en onafhankelijk met een bus, past in elke parkeergarage en kan ook heel goed gebruikt worden als dagelijkse auto.

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd en hoe verliep de verbouwing?

Alles in de bus is op maat gemaakt. Dat zorgde voor hoofden die overuren maken, maar heeft ook zeker z’n charme. We begonnen met het verwijderen van de werkplaatsinrichting en haalden de bodemplaat, zijwanden en het plafond weg. Deze hebben we met behulp van spuitlijm en stof opnieuw bekleed. Daarna hebben we de binnenkant compleet geïsoleerd. Vervolgens hebben we parket gelegd en hebben we de opnieuw beklede platen weer teruggeplaatst. Toen leerde Keno naaien, want het was tijd voor de gordijnen. We hadden nog wel een idee nodig voor de bevestiging en die hebben we uiteindelijk gemaakt van slangen en haken van de bouwmarkt.

Toen begon de meubelbouw. Onze vriend Nils, die timmerman is, stond ons gelukkig bij met zijn vaardigheden. Hij schroefde een lattenconstructie in elkaar, bouwde kasten met planken en nog veel meer. Alles precies naar onze ideeën. Daarna werd het geheel mooi gefineerd en plaatsten we de gootsteen en een kookplaat. Vervolgens hebben we de deuren en lades geïnstalleerd, in de olie gezet en afgewerkt.

Onaangename verrassing: bij het maken van het rolgordijn voor de kledingkast ging veel mis. Na urenlang zagen, schilderen en nieten van de stof aan de achterkant moesten we vaststellen dat de latjes te hoog waren waardoor het rolgordijn simpelweg niet door de rails gleed. Heel even waren we de motivatie kwijt, maar een weekend later waren we weer druk aan het zagen en maakten we alles opnieuw. Uiteindelijk zijn we super blij met het resultaat en trots dat we hebben doorgezet.

Nadat het meubilair ingebouwd was, hebben we ons bed gemaakt. Onder ons bed hebben we vier uitschuifbare lades gemaakt wat ons veel opbergruimte zou geven. Met kerst kregen we het Rock ‘n Roll bedframe inclusief matras van de ouders van Keno. Keno’s vader heeft het bed vastgelast met een vouw/klapmechanisme waardoor we het ook als zitbank kunnen gebruiken. Hij voorzag het bed ook van een lattenbodem en de moeder van Keno was - ondanks de gebroken vinger - bezig met het naaien van hoezen voor de vier matrasdelen. Erg lief! Toen volgde helaas de tweede onaangename verrassing: ons oorspronkelijke plan was dat onze koelbox onder het bed geplaatst zou worden. Maar we hadden er niet aan gedacht dat de hele constructie dan zo hoog zou worden dat je niet meer op de bank kon zitten. Na de eerste proefopstelling werd het duidelijk dat we het bed en de kast 8 cm moesten inkorten, maar dit probleem hebben we gelukkig op kunnen lossen.

Waardoor heb je je laten inspireren?

Er bestaat een geweldige vanlife-community op Instagram met zoveel aardige mensen die hun geweldige ideeën delen, stickers uitwisselen en altijd klaar staan voor advies #vanlife. We hebben ook veel YouTube-videos gekeken en natuurlijk kwamen we bij Obelink langs om daar kampeerinspiratie op te doen.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Dat het een vrienden- en familieproject is. Wij zijn heel dankbaar voor de vele uren en het geduld die onze dierbaren hebben opgebracht om onze droom in vervulling te laten gaan. Daarnaast zijn we er trots op dat we onze verschillende ideeën door onze twee verschillende karakters zo konden laten samenkomen dat we het eindresultaat allebei fantastisch vinden.

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de bus op pad zijn?

Ja. "Wauw, er zit veel liefde in de details", "Geweldig vakmanschap", "Dat ziet eruit als een kamer, helemaal gezellig"

Wat zijn jullie plannen met de bus?

De volgende trip is onze huwelijksreis! Als corona geen roet in het eten gooit gaan we in de zomer naar het zuiden van Spanje en Portugal.

Wil je verder nog iets kwijt?

Wij hebben echt de beste helpers gehad! Bedankt iedereen :)

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected]k.nl en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel