Winterswijk - De Kampeergelukfabriek van Obelink kan straks meer stroom opwekken dan zal worden verbruikt. Inmiddels zijn er op het 2 hectare grootte dak (20.875 m2) van het nieuwe logistieke distributiecentrum maar liefst 6.490 zonnepanelen geïnstalleerd. De panelen hebben ieder een vermogen van 450Wp. De installatie gaat geschat 2.598.726 kWh opwekken in het eerste jaar. Dat betekent dat de Kampeergelukfabriek op basis van jaarverbruik zelfvoorzienend is in stroom. “Ter vergelijking: een huishouden (3-persoons) verbruikt gemiddeld 3.500 kWh per jaar. De opgewekte energie is dus te vergelijken met energie voor 742 huishoudens”, aldus Nick Vooijs.
Enorme stappen in verduurzaming
Verduurzaming is voor Obelink een belangrijk thema geweest de afgelopen 2 jaar tijdens de bouw van de Kampeergelukfabriek. Door te investeren in zonne-energie en energie-efficiënte technologieën, zet Obelink een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Van het gas af door middel van warmtepompen. Daarnaast wordt de stroom uit de panelen gebruikt om alle logistieke installaties te laten draaien. “We willen graag een positieve impact hebben op het milieu en ons steentje bijdragen. Iets waar we ons als familiebedrijf terdege van bewust zijn. De toekomst vormen we samen. Vandaar dat we, mede door deze investering in zonnepanelen, onze footprint enorm verlagen”, aldus Nick Vooijs, samen met zijn broer de derde generatie Obelink die werkzaam is in het bedrijf.
Obelink doneert 10.000 euro aan Hospicegroep De Lelie
Het project van Hospicegroep De Lelie “Zonnepanelenactie: laat de zon schijnen voor Hospicegroep De Lelie” sluit mooi aan bij het voorzien in zonne-energie bij Obelink. “Vandaar dat wij als (familie)bedrijf midden in onze mooie Achterhoekse samenleving dit goede doel graag willen ondersteunen”, aldus Nick Vooijs. Op 31 maart heeft Obelink dan ook met plezier een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Hospicegroep De Lelie overhandigd voor hun zonnepanelenactie. De overhandiging van de cheque vond plaats op het dak van de Kampeergelukfabriek tussen de zonnepanelen.