Fietstas bevestigen: Hoe bevestig je een fietstas?

Maak jij veel gebruik van je fiets en neem je regelmatig spullen mee? Dan zijn fietstassen onmisbaar. Je kunt een heleboel meenemen in je fietstas en dat scheelt een rugzak op je rug of een tas aan je stuur. Ideaal dus! Maar hoe bevestig je een fietstas? Wij vertellen je het in dit blog.

Ben je nog bezig met je zoektocht naar de juiste fietstassen? Lees dan ons blog: Fietstassen keuzehulp: Hoe kies je de beste fietstassen?

Enkele fietstas bevestigen

Een enkele fietstas heeft vaak een hakensysteem met een extra vergrendelfunctie, bijvoorbeeld klittenband of clip. De tas blijft hiermee goed zitten en kan eenvoudig weer losgemaakt worden. Wanneer er genoeg ruimte is tussen de accu en de drager, past een enkele fietstas ook aan een elektrische fiets. Ben je op locatie aangekomen en ga je te voet verder? Er zijn ook enkele fietstassen in de vorm van een schoudertas, zodat je de tas gemakkelijk kunt meenemen.

Enkele fietstas

Een enkele fietstas bevestigen bestaat dus meestal uit twee stappen:

  • Haak de fietstas aan je bagagedrager
  • Zet de fietstas extra vast met klittenband of clip

Dubbele fietstas bevestigen

Dubbele fietstassen zijn meestal voorzien van voorgemonteerde riempjes. Deze bevestig je eenvoudig eenmalig aan je bagagedrager. Om dit makkelijk te kunnen doen klap je een zijde terug, zodat je beter bij de riempjes kan. Daarnaast zit er vaak ook nog een bevestiging voor aan de schuine buizen bij de achterwielen. Op deze manier zit je fietstas nog steviger en klapperen de tassen bijvoorbeeld niet als het waait. Als er geen mogelijkheid is om de fietstas nog extra te bevestigen bij het wiel, kies dan voor een fietstas waarvan de binnenkant van stevig en zwaarder materiaal is.

Dubbele fietstas

Een dubbele fietstas bestaat dus uit de volgende stappen:

  • Controleer of de klittenbandjes of riempjes al aan de fietstas zijn vastgemaakt
  • Zo niet: bevestig dan eerst de meegeleverde klittenbandjes of riempjes
  • Leg de fietstassen op de bagagedrager
  • Klap één zijde terug, zodat de bagagedrager beter zichtbaar is
  • Maak de riempjes of bandjes vast
  • Doe hetzelfde aan de andere kant

MIK-Systeem

Als je meerdere fietsaccessoires gebruikt, dan kun je het beste kiezen voor het MIK-systeem. Als je regelmatig je fietstas verwisselt voor je fietsmand, dan is het handig dat ze beide hetzelfde bevestigingssysteem hebben. Wil je meer weten over het MIK-systeem? Lees dan ons blog: MIK-systeem: hoe werkt het fietstas MIK-systeem?


Deel dit artikel