Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

Eigenaar caravan: Patrick en Wendy, ouders van Amiek (14), Fedde (11) en Nova (8)
Kampeerder sinds: Heel recent! Ze hebben ooit één keer eerder gekampeerd met een gehuurde caravan. Verder heeft Patrick in zijn jeugd altijd gekampeerd. Met deze gepimpte caravan gaan ze voor het eerst écht kamperen met het hele gezin.
Caravantype: T.E.C.
Bouwjaar: 1983

Hoe ontstond het idee om een caravan te gaan pimpen?

“Al enige jaren zie ik op Pinterest en via de website van Caravanity de gaafste opgeknapte caravans voorbij komen. Iedere keer als we op zoek gingen naar een projectcaravan twijfelden we weer. Het is best veel werk, het kost wat en waar halen we de tijd vandaan? Ideeën hadden we in ieder geval genoeg”.

“Uiteindelijk hebben we toch een caravan gekocht, in eerste instantie voor een goed doel. Daarna kwam de caravan weer onze kant op en hebben we besloten om deze caravan een tweede leven te gunnen. De caravan was nog in uitstekende staat, dus we vonden het zonde om weg te doen als festivalcaravan. We hebben de mouwen opgestroopt en zijn zonder plan gewoon begonnen!”

Hoe is het proces van de verbouwing verlopen?

“We zijn vorig jaar zomer begonnen, heet dus! Het strippen en schilderen was veel werk, maar het weer opbouwen was erg leuk. Elke keer was er weer een deel klaar en het ging allemaal heel vlekkeloos. We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van spullen die we in huis hadden of via Marktplaats goedkoop op de kop tikten. Alleen het dakluik, de vloer en de matrassen zijn nieuw, net als de elektra en de watervoorziening. Het gas hebben we helemaal afgesloten. We hebben extra stopcontacten geplaatst en alle lampen vervangen door led. We werkten vooral vanuit onze creativiteit: door gewoon te beginnen en veel af te kijken!”

Wat hebben jullie allemaal veranderd aan de caravan?

“We hebben dus alle elektra vervangen en de keuken eruit gesloopt. De gasleiding hebben we verwijderd en de watertoevoer vernieuwd. Ook hebben we een treinzit opgeofferd voor een stapelbed. De vloer hebben we vervangen en alles is in fris wit geschilderd. De wanden hebben we behangen en de deurgreepjes vervangen door leren greepjes. De andere zit hebben we voorzien van een nieuw tafelblad. Maar voor de komende vakantie toch (tijdelijk) aangepast door daar een vast bed in te maken. De inspiratie halen we vooral van Pinterest, maar ook de site Caravanity en de FB-pagina van Pimp My Caravan.”

Waar ben je het meest trots op?

“Op de frisse uitstraling. Het oude beestje heeft een hippe en moderne look gekregen. Het is een fijne plek om te zijn, ook omdat het allemaal nieuw is of opgeknapt. Daar houd ik wel van.”

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

“We zijn er nog niet mee weggeweest, maar op social media hebben we de vorderingen gedeeld met vrienden en bekenden. De reacties waren voornamelijk dat iedereen het geheel zo gaaf vindt geworden.”

Wat zijn jullie plannen met de caravan?

“Dit jaar gaan we (zonder proefkamperen) meteen naar Zuid-Frankrijk! We hebben overwogen om van tevoren proef te draaien, maar toen was de caravan nog niet helemaal af. Daarnaast was het weer niet echt goed om fijn te kamperen. Dus erg spannend: hoe gaan we het ervaren? De reis op zich is al een avontuur, laat staan het kamperen. Maar goed, eens moet de eerste keer zijn!”

“We vinden het fijn om naar zee te gaan: Katwijk aan Zee is favoriet. Ook Scandinavië staat op ons lijstje om nog eens te doen. We houden niet zo van lang op één plek, niet voor op het strand of voor de voortent, maar ook niet een aantal weken op een vaste plek. Dat wordt dus nog een uitdaging om voldoende rust te vinden in Frankrijk, haha!”

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!