Een kijkje in de caravan van Suzanne

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer in die van Suzanne.

Eigenaar van deze caravan Suzanne Bruseker (30 jaar)
Kampeert sinds 1995, van jongs af aan!
Caravantype Caravelair Corail395
Bouwjaar 1997
Kijkje in de caravan van Suzanne

Vertel iets over jezelf.

Ik ben Suzanne, 30 jaar en sinds 2020 in het bezit van een caravan. Het kamperen deed ik al van jongs af aan. Met mijn ouders en broer gingen we in de zomervakanties vaak naar Frankrijk of Italië. Toen hadden we een vouwwagen of kampeerden we met een tent. Ik zoek graag het avontuur op en ben ook op backpack reis geweest naar onder andere Zuid-Amerika en Australië. Tijdens deze reizen sliep ik vaak in hostels. Met caravans had ik dus nog geen specifieke kampeerervaring, maar ik denk dat die periode nu is aangebroken.

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

In 2019 werkte ik nog in loondienst als content specialist. Dat betekent dat je zo’n 8 uur per dag achter de computer zit. Ik merkte dat ik hier steeds minder blij van werd en dus besloot ik om het roer om te gooien. Makkelijk was dat niet, want wat wilde ik dan wél? Ik gaf mezelf even bedenktijd. In ieder geval wist ik dat ik meer met mijn handen wilde gaan doen. Ik besloot een oude caravan te kopen met als doel deze op te knappen en vervolgens te gaan verhuren. Om genoeg brood op de plank te krijgen werk ik hiernaast zelfstandig als content-specialist.

Mijn inspiratie kwam deels bij mijn vader vandaan. Hij heeft een aantal jaar geleden een oude Bedford camper kocht en deze volledig opgeknapt.

Een kijkje in de caravan van Suzanne

Een kijkje in de caravan van Suzanne

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

Het was maart 2020 toen ik op zoek ging naar een caravan. Het was denk ik net voor de grote run op caravans die ontstond door het Coronavirus. Ik had niet een specifiek merk op het oog, maar het moest goed voelen. Verder was het voor mij belangrijk dat de basis in orde was (goed onderstel, geen lekkages). De binnenkant mocht best wat verouderd zijn, omdat ik ‘m toch zou gaan pimpen. Uiteindelijk viel mijn keuze op een Caravelair Corail 395. Ik viel op deze caravan omdat hij compact is en heel erg logisch is ingericht. Hij heeft een vast bed én een aparte zithoek. Ook zit er nog een WC’tje in.

Toen moest ik ook nog een betaalbare plek vinden waar ik kon klussen. Ik woonde zelf in een appartement in Rotterdam en had dus geen stallingsruimte. Het was de periode dat alles in Nederland op slot ging, zo ook de campings. Ik dacht; die hebben heel veel ruimte en zijn nu toch leeg. Ik nam contact op met een camping dat net door een jong stel was gekocht. Zij luisterden naar mijn idee, vonden het onwijs leuk en gaven mij daarom een hele fijne klusplek in een overdekte loods op hun camping.

Vertel hoe de verbouwing ging.

Ik begon dit avontuur met heel weinig kluservaring. Dat ik voor wat uitdagingen zou komen te staan was dus eigenlijk al te verwachten ;) Ik wilde de caravan volledig gaan verven en er een nieuw vloertje erin leggen, dus bijna alles moest eruit. Toen ik ‘m leeg ging halen dacht ik ‘O, HELP’ hoe ga ik dit ooit allemaal weer terug plaatsen?! Veel foto’s maken en toch maar gewoon doen… De beginnersfout die ik maakte was dat ik alle losse onderdelen zoals schroefjes, deurknopjes enz. in één grote doos heb gegooid. Dat was achteraf een uitzoekwerkje.

Kijkje in de caravan van Suzanne

Ook bleek de juiste kleur kiezen best een grote uitdaging. Ik had gekozen voor de kleur okergeel. Wist ik veel dat er in die categorie nog zo’n 1000 kleurenopties zijn. Na het verven van de eerste kastdeurtjes bleek de kleur toch niet naar mijn zin. Toen ik de kastdeurtjes ging oververven dekte het eerst niet goed, dus er zitten nu wel heel veel lagen verf op de kastdeurtjes. Maar uiteindelijk ben ik onwijs blij met mijn gekozen kleur: zonnegeel.

Een kijkje in de caravan van Suzanne

Wat heb je allemaal verbouwd/veranderd?

De volledige caravan is in de verf gezet. De binnenkant is fris wit geworden met okergele kastdeurtjes. In het WC’tje heb ik twee wandjes behangen, dat ging verrassend goed. De kussens zijn opnieuw bekleed met okergele stof en de gordijntjes zijn vervangen. Er ligt een nieuwe noppenvinyl vloer in. De volledige zithoek en de bedopbouw heb ik eruit gehaald, maar wel weer op dezelfde manier terug geplaatst omdat de indeling van de caravan zo fijn is. Oog voor detail vind ik belangrijk. In een vintagewinkel vond ik een okergele lamp, die nu in de zithoek hangt. Ook het beddengoed matcht met de rest van het caravan interieur. Zo is het echt een hippe caravan geworden.

Waar ben je het meest trots op?

Het feit dat ik dit avontuur ben aangegaan. Ik ging erin met het motto van Pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik haal nu heel veel plezier uit klussen terwijl ik vroeger dacht dat ik het niet kon. In 2020 ging ik ook nog verhuizen en toen kwam mijn kluservaring direct goed van pas. In mijn nieuwe huis heb ik een klusruimte ingericht en nu probeer ik regelmatig zelf dingen te maken.

Caravan opknappen

Wat zijn je plannen met de caravan?

Het doel van dit project was om de caravan te gaan verhuren. Eind augustus 2020 was de caravan grotendeels klaar. Behoorlijk aan het einde van het kampeerseizoen dus. Toch heb ik de caravan in september nog aan drie verschillende mensen kunnen verhuren en zo heb ik mooi proef kunnen draaien. Komende seizoen wil ik de caravan zo veel mogelijk gaan verhuren. Hij staat op een vaste plek op Camping Zonnehoeve, waar ik ook de caravan heb opgeknapt.

Momenteel staat de caravan weer binnen en ben ik de buitenkant aan het opknappen. Hier was ik vorig jaar niet meer aan toegekomen. Natuurlijk ga ik ervoor zorgen dat de binnenkant matcht met de buitenkant zodat je ook direct van buiten ziet dat het een hippe caravan is.

Krijgen je veel berichten over de caravan?

Ik krijg vooral online veel leuke reacties. Op Facebook is er een heuse ‘caravan pimp groep’ waar mensen allerlei tips delen. Ik vind het heel leuk om te zien dat er zo veel andere mensen bezig zijn om hun caravan te pimpen.

Caravan pimpen

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen.

Grappige gebeurtenis: Vlak voor de eerste keer verhuren ging ik samen met mijn vriend proefslapen in de caravan. Het was een goede test, want het was nogal wisselvallig weer. Op een gegeven moment kwam er een stortbui uit de lucht vallen en helaas, de regen droop naar binnen. Was de caravan dan toch lek?! Welnee, het bleek dat het dakontluchtingskapje ontbrak. De regen viel dus direct door het rooster naar binnen. Omdat ik niet direct een oplossing voor handen had heb ik een pan ondersteboven op het dak gezet dat als afdekkapje diende. Later heb ik het onderdeel besteld en het probleem opgelost. Zo zie je maar hoe belangrijk het proefkamperen is!

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel