Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

Tv-programma’s waarin mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Robert en Maria.

Eigenaren van deze caravan Robert (37), Maria (32), Ben (4) en hond Amy (7)
Kamperen sinds 2020
Type caravan Hobby Prestige 535
Bouwjaar 1987
Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

Wie zijn jullie?

"Wij zijn een klein gezin, bestaande uit Maria, Robert en Ben. Maria is 32 jaar, Robert 37 jaar en de echte handyman van het gezin. Ben is onze zoon en hij is 4 jaar. Ons gezin is niet compleet zonder onze 7-jarige hond Amy. Wij wonen in het mooie Dresden (DE). Robert werkt bij de Duitse spoorwegen en ik werk bij de stad Dresden in de administratie."

Wat doen jullie graag in jullie vrije tijd en hoe lang kamperen jullie al?

"In onze vrije tijd brengen we graag tijd door met onze vrienden en we gebruiken ieder vrij weekend om op pad te gaan met onze caravan en zo mooie plekken in de omgeving te ontdekken. In 2020 zijn we begonnen met kamperen met een eenvoudige tent en daar is de liefde voor kamperen ontstaan. We hebben altijd al wel de wens gehad om met een caravan of camper te reizen, maar zoals men weet zijn de prijzen vaak best hoog. Afgelopen jaar hebben we daarom toch besloten om op zoek te gaan naar een caravan, maar dan wel een ouder model."

Kun je iets vertellen over de aankoop van de caravan?

"De zoektocht naar het juiste model was niet zo heel moeilijk. Het moest een goedkope caravan zijn en hij moest potentie hebben. In november 2021 startten we echt met de zoektocht naar ons nieuwe familielid. De eerste Hobby die we bekeken was niks voor ons, direct op het eerste gezicht was dat al duidelijk. De tweede daarentegen was perfect voor ons. We hebben onze caravan gevonden bij een autohandelaar in Bayern, bij wie de caravan ongebruikt op de oprit stond. De verkopers waren heel vriendelijk, maar wisten er niet veel van. Net zoals wij. Bekeken, betaald, aangekoppeld en terug naar Dresden. Daar stond ‘ie dan in zijn originele staat op ons erf. De maanden van vloeken, zweten en hard werken konden beginnen."

Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

Hoe is het idee om de caravan te pimpen ontstaan?

"Robert is niet het type man dat iets nieuws koopt, nee hij koopt iets om het te repareren :D. Natuurlijk hebben we vanuit financieel oogpunt voor deze variant gekozen, maar we vonden het ook fijn om de mogelijkheid te hebben om alles naar onze eigen ideeën en wensen te maken en in te richten."

Hoe verliep de renovatie?

"Op het eerste gezicht leek de Hobby in redelijk goede staat te verkeren. We zijn begonnen met alles van de ene naar de andere hoek te verplaatsen en op te ruimen. Dus het begon behoorlijk chaotisch. Het was winter en we hadden geen hal of schuur waar we konden klussen, dus alles speelde zich af in onze tuin. We realiseerden ons al snel dat de caravan compleet leeggehaald moest worden en pas toen kwamen we erachter hoe groot de toestand was. Waterschade aan de voor- en achterkant en binnendringend water via de dakluiken. We moesten de rotte vloerbalken vervangen en hebben de vloer verstevigd met OSB-platen."

Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

"Het interieur hebben we geschuurd en geverfd, we hebben het vaste bed achterin vervangen door een kleine zithoek en een hoogslaper voor onze zoon. De badkamermuren zijn vervangen en we hebben de badkamergrootte aangepast. Eigenlijk hadden we de caravan volledig gestript en konden we vervolgens opnieuw gaan opbouwen. De verbouwing startte direct op dag 1 van de aankoop en ging verder in iedere vrije minuut die we hadden. Inmiddels kunnen we zeggen dat we grotendeels klaar zijn. Kleinigheidjes houd je namelijk altijd ;). We denken er nog over om binnenkort de buitenkant te verven."

Een kijkje in de caravan van Robert en Maria Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Ja, onze caravan heeft wel een soort van koosnaam. ‘Wohnwagen’ is het duitse woord voor ‘caravan’ en daarom noemen wij onze Hobby liefkozend “Wohni”."

Waar zijn jullie zelf het meest trots op en wat is de meest gehoorde reactie?

"We zijn trots op het hele project, want we hebben het allemaal zelf gedaan en daar zijn we heel erg blij mee. Het is helemaal gebaseerd op onze eigen ideeën. Voor ons is de keuken echt het hart van de caravan."

"Van alle reacties die we krijgen vat “Niks is wat het lijkt” het eigenlijk het best samen. Mensen verwachten niet dat de binnenkant er zo uitziet."

Een kijkje in de caravan van Robert en Maria

Wat zijn jullie toekomstplannen met deze caravan?

"Op het moment gaan we eigenlijk steeds heel spontaan op pad en stoppen daar waar het ons bevalt. Grotere reizen met onze “Wohni” gaan volgend jaar pas plaatsvinden. We hebben al wel wat bestemmingen in gedachten, maar zijn er nog niet helemaal uit. Voor nu bevalt het spontane ons erg goed."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel