Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Niek en Michelle.

Eigenaren van deze caravan: Niek (36), Michelle (32), Luuk (4) en Lieke (2)
Kampeerders sinds: 2010
Caravantype: Avento Master 385luxe
Bouwjaar: 1989

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Niek en Michelle. We hebben een zoon Luuk van 4 jaar en een dochter Lieke van 2 jaar. We wonen met heel veel plezier in Meddo, een klein plaatsje in de Achterhoek. Niek werkt op kantoor bij een autoschadebedrijf als schadecalculator. Ik, Michelle, werk als ambulant begeleidster met mensen met een verstandelijke beperking. In onze vrije tijd doen wij graag leuke dingen met vrienden en familie. We houden wel van een gezellig feestje!”

Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Hoe lang kamperen jullie al?

“In 2010 zijn Niek en ik begonnen met kamperen. We hebben toen een tent gekocht en spullen van vrienden en familie geleend. Altijd met heel veel plezier met de tent weggegaan. Onze zoon Luuk is in november 2018 geboren. De tent werd te klein en daarom hebben we in de zomer van 2019 een vouwwagen gekocht. Maar daarnaast hebben we ook altijd nog de wens gehad om een caravan te kopen. In maart 2021 kwam er een op ons pad, die hebben we toen dus ook snel gekocht!”

Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Hoe verliep de aankoop van jullie caravan?

“In 2014 hebben we ons huis verbouwd. Dat klussen was ons goed bevallen. Dus toen ons huis na een paar jaar klussen zo goed als klaar was, zeiden we tegen elkaar “nou, wat wordt ons volgende project?”. In maart 2021 hebben wij onze caravan gekocht. Het is een Avento Master 385luxe. Een van mijn collega's had deze caravan staan en deed hem weg. Ik had op dat moment zwangerschapsverlof van Lieke. Ik voelde me goed, dus het was een mooi project om mijn verlof mee te vullen.”

Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Hoe verliep het opknappen van jullie caravan?

“We hebben eerst de caravan laten keuren, omdat we wilden weten of hij technisch goed in orde was. Gelukkig goed gekeurd, dus toen konden we aan de klus. We hebben alles eruit gehaald en wit geschilderd. Een leuk behangetje op de wanden. Kastdeurtjes okergeel gemaakt. Stapelbed aangepast en een nieuw keukenblokje gemaakt. Mijn moeder heeft geholpen met het maken van de gordijntjes. We hebben de hele caravan aangepakt, eigenlijk zijn alleen de (kleding)kastjes nog deels origineel met een ander kleurtje erop. Inspiratie haalden we van Pinterest en Instagram. En zo konden we in juni 2021 voor het eerst de caravan uitproberen. En met succes! Nog steeds veranderen we kleine dingetjes, nieuwe rolgordijntjes, dakraam vervangen. En dan zie ik weer ergens leuke prullaria om de caravan steeds gezelliger te maken. We hebben er in korte tijd een gezellige caravan van gemaakt en zijn er ondertussen al veel mee weggeweest.”

Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle Een kijkje in de caravan van Niek en Michelle

Welke plannen hebben jullie nog met de caravan?

“We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Kroatië. We zijn naar het plaatsje Tar geweest, dit ligt dicht bij Poreč. Ons favoriete vakantieland blijft toch Italië! We zitten er ook aan te denken om onze caravan te verhuren in de tijd dat wij zelf niet op vakantie gaan. Dan kunnen anderen ook genieten van onze caravan.”

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: