Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Edwin en Natascha.

Eigenaren van deze caravan Edwin (51) & Natascha (51)
Kampeert sinds Edwin sinds zijn jeugd en samen sinds 2012
Caravantype TEC Travel King
Bouwjaar 2003

Vertel iets over jezelf.

"Ik ben Natascha en mijn partner heet Edwin. Wij zijn allebei 51 jaar oud en samen hebben we een zoon van 20 en twee dochters van 18 jaar. Edwin is marketing directeur en ik ben VA (Virtueel Assistent) en heb mijn eigen bedrijf. We wonen in het altijd mooie Barneveld op de Veluwe en genieten er enorm van om er regelmatig samen op uit te gaan."

Hoe lang kamperen jullie al?

"Edwin kampeerde vroeger met z’n ouders, maar samen kamperen wij sinds 2012. Wij kampeerden eerst met een vouwwagen en daarna met een caravan. Heerlijk die flexibiliteit om er even een paar dagen tussenuit te gaan! We zijn niet gebonden aan een werkplek waardoor we ook vanaf de camping prima even een paar uurtjes kunnen werken. Hierdoor hebben we veel vrijheid."

Een kijkje in de caravan van Natascha en Edwin

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"We hebben onze TEC Travel King uit 2003 twee jaar geleden vanaf de camping in Spanje gekocht. We zagen hem op Marktplaats staan en er was net een Bovag Keuring gedaan dus we durfden de gok wel te wagen. De caravan was enorm compleet en precies wat we zochten. Toen we ‘m op gingen halen na onze vakantie ontdekten we hoe netjes en zuinig de vorige eigenaren erop waren geweest."

Kijkje in de caravan van Natascha en Edwin

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Onze vorige caravan hebben we ook gepimpt dus voor ons was het eigenlijk heel logisch om dat ook bij deze te doen. De reden waarom er ooit een caravan is gekomen, is omdat ik zo graag zo’n hutje wilde pimpen. Onze vouwwagen hebben we toendertijd ook gepimpt. We vinden gewone caravans nogal lelijk en we worden gewoon heel blij van zo’n gepimpt hutje!"

Vertel hoe de verbouwing ging.

"Alles verliep volgens planning (Ik ben niet voor niets VA ;-)). Het was een flinke klus, maar dat wisten we van tevoren. Toch zouden we het zo weer doen als er een goed bod voorbij komt."

Een kijkje in de caravan van Edwin en Natascha

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

"We hebben eerst de schuifdeuren bij het slaapgedeelte verwijderd, alle plastic kastjes uit de wc gehaald en een koof gemaakt om de leidingen en de wielkast in de wc heen. Daarna hebben we de wc behangen en een kastje op maat gemaakt voor al onze toiletspullen. We hebben de tafel veranderd en van datzelfde hout (oude kaasplanken) hebben we een afdekking gemaakt over de kookpitten, zodat er meer werkruimte ontstond. Daarnaast hebben we knoppen en lampen vervangen, nieuwe kussens en bekleding voor de banken gemaakt en in de hele caravan een nieuwe vloer gelegd. Ook de gordijnen van de voortent zijn veranderd."

Kijkje in de caravan van Edwin en Natascha

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Van Caravanity, Pimp je caravan NL op Facebook en de reis die ik samen met 1 van mijn dochters maakte naar Marrakech."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Nee, niet echt al heb ik het wel vaak over “m’n hutje”."

Waar ben je het meest trots op?

"Op het plezier dat we eraan hebben beleefd om ‘m te maken tot wat ie nu is. Ook op de hand van Fatima (waar een jute tas aanhangt) en het lampje bij het zitje waarvoor m’n dochter en ik de Souks in Marrakech hebben afgestruind."

Een kijkje in de caravan van Edwin en Natascha

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

"Van de buitenkant is er niks te zien; wie weet komt dat ooit nog. Hij heeft al op meerdere sites gestaan en de reacties waren overweldigend. Echt super leuk!"

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"Er staan dit jaar 3 vakanties gepland in NL en we hopen ook nog naar het buitenland te gaan."

Een kijkje in de caravan van Edwin en Natascha

Wat is jullie favoriete vakantieland?

"Ai, da’s een lastige…Italië, Frankrijk, Spanje gaan we alle 3 graag heen maar we zijn ook dol op ons eigen prachtige land. Sorry, we kunnen niet kiezen!"

Hebben jullie overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen?

"We gebruiken ‘m ook regelmatig met feestjes als extra slaapplaats, ideaal!"

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!