Een kijkje in de caravan van Anke en Johannes

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Anke en Johannes.

Eigenaren van deze caravan Anke (32), Johannes (35), Syb (2) en Nine (10 maanden) Flisijn
Kamperen sinds Van jongs af aan gekampeerd met onze ouders. Nu willen we dezelfde kampeerervaring meegeven aan onze kinderen.
Caravantype Chateau le Car 380
Bouwjaar 1992
Een kijkje in de caravan van Anke en Johannes

Kun je iets over jullie gezin vertellen?

"Wij zijn Anke (32) en Johannes (35). We hebben elkaar leren kennen tijdens ons studentenleven in Enschede. Anke komt uit Borculo (Gelderland) en Johannes uit Tersoal (Friesland). In 2016 hebben we samen een huis gekocht in Enschede, hier hebben we gewoond tot 2020. Inmiddels hebben we samen 2 kinderen; Syb 2 jaar & Nine 10 maanden. Sinds april 2021 wonen we in Ruurlo waar we een huis hebben gebouwd. Vrije tijd hebben we op het moment niet veel met twee kleine kinderen. Maar als er vrije tijd is, is Anke graag creatief bezig. Meubels opknappen etc. Niets is te gek, altijd proberen ook al gaat er wel eens iets mis."

Hoe lang kamperen jullie al?

"Onze kampeeravonturen als gezin moeten nog plaatsvinden. Wel hebben we allebei als kind gekampeerd met onze ouders, beiden met caravan en/of tent."

Kijkje in de caravan van Anke en Johannes

Kunnen jullie iets over de aankoop van de caravan vertellen?

"Een eigen caravan was een kleine droom. We waren dan ook al enige tijd op zoek. Deze zoektocht is op een lager pitje gekomen door de bouw van ons eigen huis. Anke is via Instagram opnieuw geïnspireerd geraakt om een caravan te pimpen en weer op zoek gegaan naar een geschikte caravan via Marktplaats."

"Anke zou Anke niet zijn als deze aankoop ook via Marktplaats zou lopen. Familie en vrienden noemen haar ook wel; miss marktplaats. De caravan is gekocht van een stel uit Haaksbergen welke heel erg zuinig zijn geweest op de caravan. Bij de Bovag keuring zijn gelukkig geen gebreken gevonden. Enkel de banden moesten vervangen worden."

Hoe kwam je op het idee om de caravan te pimpen?

"Geld voor een nieuwe caravan was er niet na de aankoop van ons nieuwe huis. Maar de wens om te kamperen met caravan en onze kinderen dezelfde ervaring te geven als wijzelf vroeger hebben gehad, werd steeds groter. We zochten naar een iets gedateerde caravan om zelf naar wens om te toveren tot onze eigen ‘sleurhut’. Via heel veel Instagram accounts is Anke geïnspireerd geraakt om de caravan te pimpen. Het was echt Anke haar project."

Een kijkje in de caravan van Anke en Johannes

Hoe verliep de verbouwing?

"Op 14 juli 2021 hebben we de caravan gekocht. De caravan hebben we bij Anke's moeder thuis neergezet en vanaf daar kon het klussen beginnen. Eerst alle losse delen eruit, zo bleven de vaste kasten etc. over. De kastjes hebben we opgeknapt door te ontvetten, schuren, primen en lakken. En dat een aantal keer achter elkaar. Na de eerste laag primer had Anke er een zwaar hoofd in. Hoe moest dit nu nog mooi worden en waar was ze aan begonnen? Na de eerste laklaag zag je echt goed resultaat en na de tweede laag en kitten was het alsof de caravan nooit anders is geweest. Anke heeft alles gedaan in 3 weken tijd; avonden en weekenden. Johannes bleef dan bij de kinderen, die vertrouwde Anke het hele project wel toe."

Wat heb je allemaal veranderd?

"Best veel! We hebben alles (m.u.v. kastdeuren) geschilderd, kussens opnieuw bekleed, gordijnen vervangen, lampjes opnieuw bekleed en metalen delen goud gespoten. Alle eer gaat naar Anke’s moeder, die heeft uren achter de naaimachine doorgebracht om te helpen."

Caravan pimpen

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Inspiratie haalden we veel van creatieve Instagram accounts en Caravanity voor de klustips."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Chateau Beau"

Caravan renovatie

Waar ben je het meest trots op?

"Op het hele eindresultaat. Het is precies geworden zoals gedacht en gehoopt. Er is niets wat we nu anders zouden willen."

Krijg je veel reacties als je op pad bent met de caravan?

"We zijn nog niet met de caravan op pad geweest, maar wel krijgen we veel reacties van familie en vrienden. En eigenlijk vooral ook van onbekenden via het Instagram account van chateau.beau. Op dit account hebben we de hele verbouwing laten zien."

Wat zijn je kampeerplannen?

"We zijn eerst gaan proefkameren in Winterswijk eind augustus 2021."

Caravan renoveren

Wat is jullie favoriete vakantieland?

"Dit moeten we nog ontdekken."

Heb je nog andere leuke bijzonderheden om te vertellen?

"Zelfs de porta potti hebben we goud gespoten!"

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel