Jubileumdeals: Feestelijke kortingen op heel veel producten! Bekijk acties 🎈

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans camper? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn camper heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte camper. Deze keer in die van Pascal en Eefke.

Eigenaren van deze camper Pascal (40), Eefke (35), Nienke (4) en Karlijn (3)
Kamperen sinds Fulltime sinds april 2021
Campertype Mercedes 1017, voormalig brandweerwagen
Bouwjaar 1986
Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Pascal en Eefke en samen met onze dochters Nienke en Karlijn hebben we in het voorjaar van 2020 besloten het roer volledig om te gooien. Al jaren praten we over een lange en verre reis en na iedere vakantie verlangden we erna om het ‘gewoon’ te doen. Maar het cliché, ‘werk en zekerheid’ weerhield ons en zo schoven we onze droom vooruit en werd het onze pensioendroom. De rust en intense tijd tijdens de lockdown in maart 2020 deed ons erg goed. En vooral voor Eefke was dit het moment waarop ze voelde dat ze niet meer door haar werk werd tegengehouden. Als verloskundige had ze een fantastisch mooie baan, maar met een jong gezin, ook een hectisch leven. Pascal deelde deze gevoelens, met als uitzondering zijn werk. Hij wilde niet zomaar zijn leuke baan opgeven. En zo besloten we om voor zes maanden op reis te gaan!"

Hoe verliep de aankoop van jullie camper?

"Het was ons meteen duidelijk dat we met een off-road voertuig wilden gaan reizen. Altijd al trok ons de weinig bezochte en ongerepte natuur het meest. We wilden weg van de gebaande paden en het asfalt! Maar ja, welk voertuig kies je dan? Na grondig onderzoek besloten we uiteindelijk voor een expeditie voertuig te gaan. Met onze kinderen, die toen nog 1 en 3 jaar waren, vonden we een beetje luxe en ruimte in geval van slecht weer, toch erg prettig. Toen kwam de volgende uitdaging: dit voertuig vinden. Expeditie voertuigen zijn doorgaans niet ingericht voor het reizen met kinderen, meestal hebben ze namelijk maar twee zitplaatsen. Vrij snel kwam ons toekomstig huis op wielen op ons pad. Een off-road bouwer had een Mercedes 1017 (een voormalige brandweerwagen uit Duitsland) al ingekort tot een anderhalve cabine en er een woonunit op geplaatst."

Hoe is de verbouwing verlopen?

"In de maanden daarna ontworpen we de indeling van de woonunit. We deden dit vooral door veel googlen en andere indelingen van expeditie voertuigen tot in detail te bekijken. We wilden voor ons allemaal een vaste slaapplek, een ruime zithoek, een douche en wc en het liefst een kleine wasmachine. Uiteindelijk is het ons gelukt om dit allemaal te realiseren. Het interieur maakten we zelf met veel hulp van onze handige timmermannen binnen onze familie."

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

"Het technische gedeelte van onze truck verzorgde een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in off-road voertuigen. Zij maakten kisten van aluminium rondom en een roofrack. De vier zonnepanelen op het dak zijn verbonden met twee grote accu’s en zorgen voor de elektriciteit. We verwarmen ons water met een elektrische boiler. Een dieselkachel houdt ons warm tijdens koude nachten, al is in de praktijk gebleken dat we deze alleen maar in echt flinke kou nodig hebben. We kunnen 500 liter water meenemen, wat we filteren met een waterfiltersysteem. We koken op LPG. In onze keuken staat een koelkast en diepvries van elk 130 liter. Met de 400 liter diesel die we kunnen meenemen, kunnen we ongeveer 1500 kilometer rijden. In totaal denken we dat we ongeveer 2 weken offgrid kunnen staan. Al hebben we dat in Europa nog niet serieus op de proef kunnen stellen."

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Heeft jullie camper ook een bijnaam?

"Onze kinderen zijn groot fan van Minnie Mouse. Sokken, puzzels, verkleedkleren, zoveel mogelijk met Minnie Mouse. Alle naamsuggesties die wij voor de truck deden, werden keihard afgewezen. De truck moest en zou Minnie heten. Het werd dus Mini. Het is tenslotte ook een echte Mini ’van’. En de meiden zijn blij met hun meisjes truck Minnie, ze vinden alleen de kleur niet zo mooi, het had roze moeten zijn."

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Dat we het gewoon gedaan hebben! Dat we de stap hebben durven nemen en onze droom zijn gaan leven. Die zes maanden waren namelijk fantastisch. We genoten van elkaar, de vrijheid, het avontuur en de rust. We waren helemaal ‘ont-haast’ en ‘ont-moet’. Het lonkte naar meer… Ook voor Pascal en zo diende hij ook zijn ontslag in. We besloten niet weer terug in de ‘rat-race’ te stappen en voor onbepaalde tijd te blijven genieten van dit vrije en onthaaste leven. Het is heerlijk om zo veel tijd met elkaar door te brengen. De kinderen zijn maar kort zo klein. Over een jaar of 10 zijn we hopelijk nog steeds belangrijke personen in hun leven, maar willen ze meer tijd doorbrengen met anderen. Het is zo mooi om ze zo ongedwongen en puur te zien spelen en opgroeiden. Ze zijn tevreden met wat takjes, een paar stenen en zand en hoewel we al behoorlijk wat moois van de wereld hebben gezien, beleef je het weer heel anders door de ogen van je kind."

Wat zijn jullie plannen met de camper?

"Aanvankelijk was het plan om onze reis te starten in Noord-Amerika, maar een tweede lockdown gooide roet in het eten. Een prachtig back-up plan was Europa, waar we een jaar lang hebben rondgetrokken. In de zomer van 2022 was het dan zover, we verscheepten onze truck naar Canada, om in de rest van 2022 en 2023 Noord-Amerika te verkennen. En daarna…? Dat weten we nog niet. Maar als dit reizende leven ons dan nog steeds goed bevalt, hopen we verder Centraal- en Zuid-Amerika te gaan verkennen."

Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke Een kijkje in de camper van Pascal en Eefke

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de camper op pad zijn?

"We krijgen absoluut heel veel reacties. Nog meer nu we in Canada zijn. Dit soort voertuigen zien ze hier zelden. Er worden dagelijks foto’s van onze camper gemaakt."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: