Een blik op de caravan van.. Kevin en Sindija

Tv-programma's waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je soms ook heel benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een caravan. Vorige keer was het de caravan van Tom en Linde uit Winterswijk. Dit keer kijken we niet naar de binnenkant, maar naar de buitenkant! Bij het zien van de foto's begrijp je wel waarom.Op zoek naar een tweedehands caravan

Het was eens een Knauss Südwind M 530 uit het jaar 1989. Hij was niet meer de jongste en zeker niet de mooiste maar nog wel in orde. En er was het jonge stel Kevin en Sindija Gotzmann uit het Duitse Ratheim in Noordrijn-Westfalen. Echte campingliefhebbers met een grote liefde voor Vlieland en Zeeland. Daar gingen ze vaak met hun tent op vakantie. "Heerlijk was dit", aldus de 29-jarige sportvisser en brandweerman. Maar met een gezinsuitbreiding in het vooruitzicht wilden ze toch liever iets meer comfort en gemak en gingen op zoek naar een tweedehands caravan. En zo vonden de oude caravan en de jonge campingvrienden elkaar.

'Het oude ding'

Het jonge stel ging met veel enthousiasme aan het werk om "het oude ding" zoals Kevin het zelf noemt weer schoon te krijgen. Maar hoezeer ze ook poetsten en schrobden, de caravan werd niet meer echt schoon. "Hij zag er gewoon niet uit", aldus Kevin. "Dus besloten we, de caravan te laten beschilderen. Erger kon het niet meer worden, beter wel. Wij kennen iemand die dit soort dingen doet en die vroegen wij om hulp. Wij hebben hem verteld wat wij er op willen hebben en hij schilderde het. We zijn met het resultaat super tevreden. Het is echt heel mooi geworden en we krijgen dan ook veel positieve reacties! Het valt natuurlijk wel op als je daarmee over straat rijdt."

Ook de binnenkant wordt aangepakt

Terwijl ze het pimpen van de buitenkant aan iemand anders overlieten, gingen Kevin en Sindija binnen zelf aan de gang. En dat heel rigoureus. De goede oude Knauss werd compleet omgebouwd van gas naar stroom en wordt momenteel nog helemaal gerestaureerd. De wanden en kasten worden deels behangen met speciale Krantenpapier-behang en deels licht geschilderd. Leuke houten kistjes in verschillende maten aan de wanden dienen als kastjes. Tot nu toe is de binnenkant nog niet klaar en daarom hebben we daar ook geen foto's van. "Het is best veel werk", aldus Kevin. "Maar leuk om te doen."

Dat de jonge man zelf ook heel goed kan schilderen, heeft hij bewezen bij een ander "project". Toen ging het om de buik van zijn hoogzwangere vrouw. "Dat lukte mij net nog, maar aan onze caravan wilde ik mijn talent niet uitproberen", zegt Kevin lachend.

In oktober wil het stel voor het eerst een paar dagen met hun dochtertje Sina van zes maanden met de caravan op pad gaan. Gewoon bij hun in de buurt om uit te proberen hoe het gaat met een baby aan boord. Volgend jaar gaan ze dan echt op vakantie, het liefst naar Vlieland of Zoutelande. Dan komt hun nieuwe "oude ding" pas echt goed in actie. En hopelijk leefden ze nog lang en gelukkigナ

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: obelink[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: