8x voordelen van kamperen in Nederland

Sta jij altijd 3 weken op een camping in Zuid-Frankrijk? Of heb je een seizoensplek in Spanje? Dan is de kans groot dat je kampeervakantie er dit jaar toch iets anders uit gaat zien. Veel Nederlanders kiezen er dit jaar namelijk voor om lekker in Nederland te blijven. En dat is eigenlijk zo gek nog niet, want naast dat Nederland veel te bieden heeft, zitten er ook nog eens veel voordelen aan een vakantie in eigen land. Wij geven je 8 redenen waarom!

 • 1. Geen lange autorit
 • 2. Groot aanbod aan campings
 • 3. Leer een nieuwe provincie kennen
 • 4. Kamperen op verschillende manieren
 • 5. Zomers steeds mooier
 • 6. Familie/vriendenbezoek
 • 7. Perfect voor de wandel- en fietsliefhebber
 • 8. Geen taalbarrière
 • 1. Geen lange autorit

  Eén van de grootste voordelen - helemaal als je met kinderen op vakantie gaat - is de korte autorit! Kamperen in Nederland betekent een autorit van maximaal 3 uur. Dat is een fluitje van een cent! Geen vermoeid gevoel bij aankomst en geen lange files. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

  2. Groot aanbod aan campings

  Nederland heeft een onwijs groot aanbod aan campings. Kies een gebied uit waar jij graag wilt kamperen en je zult zien dat er tientallen opties zijn. Keuze genoeg! Wees er wel een beetje op tijd bij, want momenteel wordt er massaal geboekt.

  Voordelen van kamperen in Nederland

  3. Leer een nieuwe provincie kennen

  Nederland heeft zoveel mooie plekken en de kans is groot dat je de helft nog niet gezien hebt. Als je gaat kamperen in Nederland, is het extra leuk om naar een provincie of regio te gaan waar je nog nooit geweest bent. Zo valt er een heleboel nieuws te ontdekken, net als wanneer je naar het buitenland gaat.

  4. Kamperen op verschillende manieren

  Boerencampings, natuurcampings, glampings, grote familiecampings, eenouder campings, naturistencampings: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Sta je normaal gesproken altijd op een grote familiecamping in Frankrijk? Dan is nu je kans om eens iets anders te proberen. Ervaar het boerenleven op de boerderij (succes gegarandeerd bij kinderen), geniet van de rust op een natuurcamping of ga voor een luxe glamping tent.

  5. Zomers steeds mooier

  Nederland staat bekend om wisselvallig weer, maar toch moeten we toegeven dat we de laatste jaren heerlijke zomers hebben gehad. Zelfs soms vergelijkbaar met de temperaturen aan de Spaanse kust. Een paar weken op een Nederlandse camping met een stralende zon. Wat wil je nog meer?

  6. Familie/vriendenbezoek

  Ga je niet kamperen met vrienden of familie, maar lijkt het je wel gezellig om een dagje met ze door te brengen op de camping? Dat kan als je in Nederland kampeert. De visite is namelijk binnen no time gearriveerd! Check voor de zekerheid even of de camping waar je kampeert momenteel visite toelaat.

  Voordelen van kamperen in Nederland

  7. Perfect voor de wandel- en fietsliefhebber

  Ga je graag fietsen of wandelen? Dan is Nederland natuurlijk super geschikt. Scoor bij de receptie de leukste routes en ontdek de omgeving. Over fietsen gesproken, heb je ooit nagedacht over een fietsvakantie? Ook super leuk om te doen. En voor je eerste fietsvakantie is Nederland natuurlijk de beste en makkelijkste bestemming. Je kunt de afstanden zo groot of klein maken als je zelf wilt.

  8. Geen taalbarrière

  Le Supermarché, La boulangerie, una cerveza por favor. Ieder jaar toch weer even in je woordenboek duiken om een biertje te bestellen of om de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden. Laat je woordenboek maar in de boekenkast liggen, want die heb je in Nederland natuurlijk helemaal niet nodig. Heerlijk!


  Deel dit artikel