10 redenen om te kamperen in je tuin

Als we niet naar de camping kunnen, dan halen we de camping naar huis! Heb je wel eens nagedacht over kamperen in je tuin? Wij geven je 10 goede redenen waarom je dit eens zou moeten proberen.

1. De grote kampeer test

Twijfel je of kamperen iets voor jou is? Dan is kamperen in je eigen tuin een goede test. Je kunt een tent (of misschien wel een caravan) van een familielid of vriend lenen zodat je niet gelijk zelf spullen hoeft aan te schaffen. Richt de tent leuk in, zorg voor een fijne slaapplek en start het proefkamperen. Een gezellige en goedkope manier om te achterhalen of kamperen iets voor jou is!

2. Kampeer met je eigen slaapspullen

Ben jij ook zo dol op je eigen bed? Verplaats deze naar je tent! Gebruik je eigen matras, dekbed en hoofdkussen en je zult zien dat je heerlijk slaapt. Als je naar de camping gaat, is dit natuurlijk niet haalbaar omdat de campingspullen al genoeg ruimte in beslag nemen. Maar als je thuis kampeert is dit natuurlijk veel makkelijker. Je kunt natuurlijk ook je tuinkussens gebruiken. Slaap lekker!

3. Combinatie fun en educatie

Grote kans dat je kinderen thuiszitten en dat het niet gemakkelijk is om een goede dagindeling te maken. Door een tent in de tuin op te zetten, kun je je kinderen ook een heleboel leren over het buitenleven! Organiseer bijvoorbeeld een insecten speurtocht in je tuin, of laat ze huiswerk maken in de tent. Hierdoor wordt het toch nét iets leuker om thuis te zijn.

4. Lekker Netflixen

Of je goede wifi hebt op de camping is altijd een verrassing. De ene keer gaat het prima en de andere keer valt de wifi vaak uit als je er met het hele gezin gebruik van maakt. Op de thuis camping is dit natuurlijk niet het geval. Wil je voor het slapen gaan nog even een serie kijken? Geen probleem! Nergens zo’n goede wifi als thuis.

5. Maak een kampvuur

Op veel campings is het verboden: een kampvuurtje maken. Thuis kan dit natuurlijk wel! Hoe gezellig is het om aan het eind van de middag of begin van de avond met je gezin om het kampvuur te zitten. Pak er wat marshmallows bij of maak echte kampeerbroodjes: brood op een stokje. Ben je benieuwd hoe je een goed kampvuur maakt? Lees dan ons blog: Hoe maak ik een goed kampvuur? Vind je een kampvuur te ingewikkeld? Dan kun je ook een Zweedse fakkel maken. Lees in ons blog hoe je dit doet: Doe het zelf: een Zweedse fakkel maken.

6. Test of je kinderen toe zijn aan een eigen tentje

Waar thuis kamperen ook perfect voor is: testen of je kinderen toe zijn aan een eigen tentje. Op een bepaalde leeftijd vinden kinderen het leuker om in een bijzettentje te slapen, maar wanneer is het juiste moment? Met kamperen in de tuin kun je dit testen. Missie geslaagd? Dan kan het bijzettentje mee op kampeervakantie dit jaar.

7. Buiten zijn zorgt voor energie

Nu we allemaal wat meer binnen zitten, is een frisse neus op z’n tijd des te belangrijker. Er zitten namelijk genoeg voordelen aan buiten zijn! Het maakt je gelukkiger en gezonder, je slaapt beter, je krijgt meer energie en je kunt beter ontspannen door de frisse lucht. Wat wil je nog meer?

8. Goed excuus om de barbecue vaker te gebruiken

Bij het buitenleven hoort natuurlijk ook de barbecue. Een tent in je achtertuin is een goed excuus om de barbecue weer uit de schuur te halen. Buiten koken hoort bij kamperen, toch? Voor buiten koken hoeft het natuurlijk geen 25 graden te zijn, dus barbecueën kan ook prima in het voorjaar als het nog wat kouder is. Wat staat er bij jou op het menu?

9. Ontdek wat je nog mist voor je kampeervakantie

Proefkamperen in je achtertuin is ook erg handig om te achterhalen wat je nog mist voor de grote kampeervakantie. Misschien was je alweer vergeten dat er vorig jaar een glasfiberstok van je tent is stuk gegaan of dat je slaapzak nu toch wel echt aan vervanging toe is. Ga kamperen in je tuin en ontdek wat je nog aan je kampeer verlanglijstje wilt toevoegen!

10. Budget proof

Naast dat kamperen voor een heleboel plezier zorgt, is kamperen in je tuin natuurlijk ook super budget proof! Haal je koepeltentje van de zolder, zet de tent op in je tuin en het feest kan beginnen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ‘s nachts gewoon in huis te slapen en de tent te gebruiken voor extra vermaak gedurende de dag: succes gegarandeerd!

Naast bovengenoemde redenen is het natuurlijk heerlijk om even te ontspannen en het kampeergevoel dichtbij te halen.


Deel dit artikel