Onderhoud & reparatie

Met intensief gebruik van je tent kan het wel eens voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Lekken de naden van je tent of zit er een scheurtje in het doek? Dat is geen reden tot paniek, want dit is eenvoudig te verhelpen. Met naadverdichter kun je bijvoorbeeld zelf je tent waterdicht maken en met zelfklevend reparatiedoek of opstrijkbaar tentdoek kun je het tentdoek repareren.

Producten 49-64 van 64

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bo-Camp opstrijkbaar reparatiedoek
  Bo-Camp opstrijkbaar reparatiedoek
  Adviesprijs € 5,50 € 5,50 Vanaf € 4,95 Je bespaart € 0,55
  Waardering:
  92%
 2. Obelink dubbel deelbare rits
  Obelink dubbel deelbare rits
  Vanaf € 8,95
  Waardering:
  95%
 3. Kampa Repair Tape reparatiedoek
  Kampa Repair Tape reparatiedoek
  Adviesprijs € 7,59 € 7,59 € 6,95 Je bespaart € 0,64
  Waardering:
  91%
 4. Pattex Special plastic lijm
  Pattex Special plastic lijm
  Adviesprijs € 9,75 € 9,75 € 8,95 Je bespaart € 0,80
 5. Pattex Special textiel lijm
  Pattex Special textiel lijm
  Adviesprijs € 5,50 € 5,50 € 4,95 Je bespaart € 0,55
 6. Kampa Tent & Awning Repair Kit reparatieset
  Kampa Tent & Awning Repair Kit reparatieset
  Adviesprijs € 12,20 € 12,20 € 9,95 Je bespaart € 2,25

Producten 49-64 van 64

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tent waterdicht maken

Tenten van polyester kunnen op sommige plekken lekken op de naden. De naden van polyesterdoek zijn wel getaped, maar bij bijvoorbeeld de rits of extra lusjes werkt dit niet altijd voor 100%. Met naadverdichter kun je dit probleem oplossen. Behandel de naden aan de binnenzijde van de tent met naadverdichter en hiermee maak je je tent weer waterdicht. Lekkage op het midden van het doek is niet mogelijk, alleen als er bijvoorbeeld een gat of scheur in het tentdoek zit.

Tentdoek repareren

Zit er een gat of scheur in het tentdoek? Dat is geen probleem, je kunt het tentdoek namelijk eenvoudig zelf repareren. Voor synthetische materialen gebruik je bijvoorbeeld zelfklevend reparatiedoek. Deze plaats je aan beide kanten van het doek op de defecte plaats. Voor katoenen tentdoek of mengweefsel doek kun je opstrijkbaar tentdoek gebruiken. Beide doeken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat het past bij jouw tent.

Tent reinigen

Ook je tent reinigen hoort bij goed onderhoud. Polyester kun je reinigen met lauw water en een doek. Bij Katoen is het belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een tentreiniger. Voor lang plezier van je katoenen tent is het belangrijk de tent altijd droog in te pakken om schimmelvorming te voorkomen. Om de paar jaar moet de tent opnieuw geïmpregneerd worden ter voorkoming van schimmel.

Neem contact op voor advies

Heb je nog vragen over reparaties of onderhoud van je tent? Neem vrijblijvend contact op met de klantenservice of kom langs bij de megastore in Winterswijk.