Wandelsokken

Om lekker te kunnen wandelen en tegelijkertijd heerlijk te genieten van de omgeving is het belangrijk om naast goede wandelschoenen ook de juiste wandelsokken te dragen. Deze combinatie zorgt voor nog meer loopcomfort! Afhankelijk van het weer maak je de keuze, want eindigen met pijnlijke blaren wil natuurlijk niemand. Bekijk snel hieronder ons assortiment aan wandelsokken dames en wandelsokken heren!

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Falke RU4 Short heren hardloopsokken
  Falke RU4 Short heren hardloopsokken
  Adviesprijs € 18,00 € 18,00 Vanaf € 16,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 1,05
  • Geslacht: Heren
  Verkoop door Obelink
 2. Falke RU4 Light Short dames hardloopsokken
  Falke RU4 Light Short dames hardloopsokken
  Adviesprijs € 17,00 € 17,00 Vanaf € 14,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,05
  • Geslacht: Dames
  Verkoop door Obelink
 3. Falke RU4 Light short heren hardloopsokken
  Falke RU4 Light short heren hardloopsokken
  Adviesprijs € 17,00 € 17,00 Vanaf € 14,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,05
  • Geslacht: Heren
  Verkoop door Obelink
 4. Falke RU4 Short dames hardloopsokken
  Falke RU4 Short dames hardloopsokken
  Adviesprijs € 17,00 € 17,00 Vanaf € 13,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 3,05
  • Geslacht: Dames
  Verkoop door Obelink
 5. Falke RU4 heren hardloopsokken
  Falke RU4 heren hardloopsokken
  Adviesprijs € 18,00 € 18,00 Vanaf € 13,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 4,05
  • Geslacht: Heren
  Verkoop door Obelink
 6. Falke TK2 kindersokken
  Falke TK2 kindersokken
  Adviesprijs € 14,50 € 14,50 Vanaf € 12,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 1,55
  • Geslacht: Jongens, Meisjes
  Verkoop door Obelink

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Waarom wandelsokken dragen?

Het is belangrijk wanneer je lange wandelingen gaat maken dat je goede wandelsokken aantrekt in plaats van gewone sokken. Wandelsokken nemen transpiratievocht op waardoor je voeten droog blijven. Droge voeten zijn erg belangrijk tijdens het wandelen, hiermee voorkom je blaren en huidirritaties. Daarnaast zorgen wandelsokken voor een goede schokdemping.
Wandelsokken zijn nu vrijwel allemaal naadloos, waardoor drukpunten worden voorkomen en er geen wrijving kan ontstaan. Plekken die wel extra ondersteuning kunnen gebruiken zijn verdikt, zoals bij de hiel en tenen.

Pasvorm van de wandelsokken

Vergeleken met normale sokken zijn wandelsokken anatomisch gevormd. Dat betekent dat ze zijn gemaakt naar de vorm van je voeten, vandaar dat er altijd een linker(L) en een rechter(R) sok is. Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen wandelsokken dames en wandelsokken heren, omdat de voetvorm vaak net iets anders is.
Dan heb je ook nog keuze uit diverse hoogtes. De hoogte kan variëren van onder de enkels tot kniehoogte. Afhankelijk van je wandelschoenen maak je deze keuze, de wandelsokken moeten even hoog zijn om schuurplekken te voorkomen.

Uit welk materiaal bestaan goede wandelsokken

Wat in eerste instantie belangrijk is, is dat je kijkt naar de weersomstandigheden. Is het koud weer of juist warm? Daarnaast is comfort voor iedereen anders. Dus een goed paar wandelsokken is dus ook heel persoonlijk. Hieronder vind je een aantal materialen met hun eigenschappen die je goed op weg helpen:

 • Bij koud weer: Merino wol sokken zijn erg zacht en comfortabel. Het slaat vocht goed op, maar behoudt wel zijn isolerende werking. Polyamide maakt een paar loopsokken erg duurzaam, daarnaast is de stof waterafstotend en droogt hij snel.
 • Bij warm weer: Niemand wil aan het eind van de dag zijn schoenen uittrekken en dan genieten van zijn eigen zweetsokken. Een geur neutraliserende stof is dan perfect, zoals zilverdraad of mythlan. Daarnaast kun je ook kijken naar dunne wandelsokken, deze zorgen er voor dat je voeten niet te warm worden. Tot slot zullen de materialen elastiek, elastaan of lycra er voor zorgen dat de wandelsokken dames of wandelsokken heren een goede pasvorm hebben.

Wandelsokken kopen

Wanneer wandelsokken perfect passen, zullen ze niet verschuiven en dubbel gaan zitten. Zorg er dus voor dat je de sokken niet te groot koopt, door de kleine maat ranges vind je eenvoudig de juiste maat. Heb je de juiste maat sokken gevonden? Bestel ze snel en eenvoudig online! Wist je dat bestellingen boven de €50,- zelfs gratis bij jou thuis worden bezorgd?* Wil je liever advies krijgen van één van onze medewerkers en de wandelsokken passen? Kom dan gerust langs in onze winkel!