Met een Cast Iron gietijzeren grillplaat kun je vlees, vis en groente perfect grillen.
Bij een echte chefkok kan een gietijzeren grillplaat niet ontbreken! Een gietijzeren grillplaat heeft namelijk vele voordelen. Zo heeft een gietijzeren grillplaat een optimale warmte verdeling en houdt het zijn warmte extra lang vast. De grillplaten zijn geschikt op iedere warmtebron, zelfs inductie en de oven. Gietijzer heeft in het begin nog geen anti-aanbaklaag, want deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperaturen te laten hechten aan het gietijzer. Na ieder gebruik wordt deze anti-aanbaklaag steeds beter.
Na gebruik kun je de grillplaat afwassen met water een zachte spons, en wanneer hij echt een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft kun je wat zeep gebruiken. Nadat je de plaat schoon gemaakt hebt raden wij aan om wat olie uit te smeren over de gehele oppervlakte. Zo kan je grillplaat niet gaan roesten en blijft de anti-aanbaklaag goed bruikbaar.
Gietijzeren is broos en kan absoluut niet tegen vallen. En pas op met grote temperatuursverschillen, laat de gietijzeren grillplaat langzaam opwarmen en afkoelen.
Deze gietijzeren grillplaat van Cast Iron is aan beide zijdes te gebruiken. De ene kant van de grillplaats is vlak en de andere kant is voorzien van ribbels die ervoor zorgen dat er een directe afvoer is van overmatig vet en olie.