Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat voortentluifel heb ik nodig?

Woensdag, 2 Mei 2018

Heb je al een voortent, maar wil je graag een extra schaduwplek? Dan is een voortentluifel ideaal. Waar een voortent vrij afgesloten is, kun je onder een voortentluifel nog optimaal genieten van het ‘buitenzijn’. Perfect wanneer je tijdens zonnige dagen in de schaduw wil zitten. Benieuwd welke maat je nodig hebt voor jouw voortent? Lees dan snel verder.Hoe bepaal ik de maat voortentluifel?

De maat die je nodig hebt om een voortentluifel te bestellen is de ‘A-B maat’, ook wel ‘penmaat’ genoemd. Deze maat bepaal je aan de hand van je voortent. Je bepaalt de A-B maat door vanaf het midden (A) naar de hoekpunten te meten (B).


Is de maat voortent gelijk aan de maat voortentluifel?

Als je een voortent en voortentluifel van hetzelfde merk koopt (bijvoorbeeld een Brand voortent met een Brand voortentluifel), kun je in de meeste gevallen dezelfde maat aanhouden.


Wanneer je een Hypercamp of Goldcamp voortent hebt en hierbij een Hypercamp of Goldcamp voortentluifel wilt aanschaffen, kun je hiervoor altijd dezelfde maat nemen. Let hierbij wel op met 10+ voortenten: hierop past alleen een 10+ voortentluifel. De 10+ voortenten zijn te herkennen aan de groene tentzak.


Toch raden we je aan altijd even zelf de A-B maat op te meten, zodat je zeker weet dat de voortentluifel past.Past ieder merk voortentluifel op iedere voortent?

Nee, niet alle merken passen bij elkaar. We raden aan altijd een voortentluifel van hetzelfde merk als de voortent te nemen. Zo kies je bij een Isabella voortent voor een Isabella voortentluifel, en bij een Hypercamp voortent een Goldcamp of Hypercamp voortentluifel. Wil je toch een ander merk voortentluifel dan je voortent? Neem dan contact op met onze specialisten, zo weet je zeker dat die past.


Als je de bovenstaande tips volgt kun je de juiste maat voortentluifel aanschaffen. Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de reacties.

Reacties

DG
"
Donderdag, 9 Mei 2019, 19:49
"Onze merk van onze voortent is gerjak en hier is geen luifel meer voor te krijgen. De AB maat is 1,73. Welke luifel met zijwanden is hier het meest geschikt voor?"
De Groot
"Hallo, Welk model van Gerjak heb je? Groetjes, Team Obelink."
Antwoord Obelink
Hallo, Dit staat erop de label prima Vera Aero MSB 825
Produktienummer 1 793
Is dit het model?
"
MH
"Hoi wij hebben een chateau calista van 2003 met een chateau voortent de A B maat is 220 welke voortent luifel raden jullie aan ?"
H
"Wij hebben een caravan Hobby Excellent 450 UF (bouwjaar 2005) met voortent (Gerjak). En zijn op zoek naar een geschikte open luifel + stokken.

De volle lengte van de voortent is 440 cm.

Op jullie site (bij de voortentluifels) hebben jullie verschillende merken en maten luifels. Kunnen jullie ons adviseren welke open luifel + stokken geschikt is voor aan de Gerjak voortent. "
"Hoi Herbert, Dat is lastig te zeggen aangezien wij het merk Gerjak niet in ons assortiment hebben. Welk model voortent van Gerjak heb je? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
DG
"Onze merk van onze voortent is gerjak en hier is geen luifel meer voor te krijgen. De AB maat is 1,73. Welke luifel met zijwanden is hier het meest geschikt voor?"
"Hallo, Welk model van Gerjak heb je? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
T
"welke voortentluifel zou passen op onze voortent? De voortent heeft een petluifel. De AB maat is 210. Kan ik dan een luifel met 212 nemen? Of gaat dat niet goed?"
"Hoi Trudie, Welke voortent heb je? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
C
"Goedendag, wij hebben een wat oudere
voortent. De dorema Rimini maat 11.
Nu willen wij hier graag een luifel voor aanschaffen. We hebben ook een dorema op het oog. Onze voortent heeft wel een pees aansluiting aan de ingang kant.
Moeten wij dan ook voor een maat 11 luifel gaan?"
"Hoi Chris, Wij hebben helaas geen ervaring met het merk Dorema, dus het is lastig te zeggen of je hier dezelfde maat voor nodig hebt. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
C
"Wij kennen onze maat van voortent niet, daarom was de vraag: als we van punt A naar punt B meten is dit 2,50 m van onze voortent Isabelle Ambasador, welke G maat moeten we dan bestellen voor onze luifel"
"Hoi Chris, Bij Isabella tenten meet je geen A naar B punt, maar is het belangrijk om te weten welke maat voortent je hebt. Als je deze maat weet, kun je ook de juiste maat luifel bestellen." Antwoord Obelink
J
"Wij hebben een kip sunline uit 1997. We hebben een van de Horn voortent. Maar we willen ook graag een voortentluifel. Welke moeten we daarvoor kopen? Hebben jullie daarin een passend aanbod?"
"Hoi Jose, Helaas hebben wij geen voortentluifels die passen op een van der Horn tent. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
J
"Wij hebben een kip sunline uit 1997. We hebben een van de Horn voortent. Maar we willen ook graag een voortentluifel. Welke moeten we daarvoor kopen? Hebben jullie daarin een passend aanbod?"
C
"Wij hebben een Isabella ambassador alpha voortent.
Van punt A naar B is 2.50 m. Welke maat luifel moeten we dan nemen?"
"Hoi Chris, Hier past de Isabella Eclipse of de Isabella voorzonluifel op. Beide in dezelfde G maat als de tent. Stel, je hebt een maat G14 voortent, dan heb je ook een G14 maat luifel nodig. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...