Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat voortentluifel heb ik nodig?

Woensdag, 2 Mei 2018

Heb je al een voortent, maar wil je graag een extra schaduwplek? Dan is een voortentluifel ideaal. Waar een voortent vrij afgesloten is, kun je onder een voortentluifel nog optimaal genieten van het ‘buitenzijn’. Perfect wanneer je tijdens zonnige dagen in de schaduw wil zitten. Benieuwd welke maat je nodig hebt voor jouw voortent? Lees dan snel verder.Hoe bepaal ik de maat voortentluifel?

De maat die je nodig hebt om een voortentluifel te bestellen is de ‘A-B maat’, ook wel ‘penmaat’ genoemd. Deze maat bepaal je aan de hand van je voortent. Je bepaalt de A-B maat door vanaf het midden (A) naar de hoekpunten te meten (B).


Is de maat voortent gelijk aan de maat voortentluifel?

Als je een voortent en voortentluifel van hetzelfde merk koopt (bijvoorbeeld een Brand voortent met een Brand voortentluifel), kun je in de meeste gevallen dezelfde maat aanhouden.


Wanneer je een Hypercamp of Goldcamp voortent hebt en hierbij een Hypercamp of Goldcamp voortentluifel wilt aanschaffen, kun je hiervoor altijd dezelfde maat nemen. Let hierbij wel op met 10+ voortenten: hierop past alleen een 10+ voortentluifel. De 10+ voortenten zijn te herkennen aan de groene tentzak.


Toch raden we je aan altijd even zelf de A-B maat op te meten, zodat je zeker weet dat de voortentluifel past.Past ieder merk voortentluifel op iedere voortent?

Nee, niet alle merken passen bij elkaar. We raden aan altijd een voortentluifel van hetzelfde merk als de voortent te nemen. Zo kies je bij een Isabella voortent voor een Isabella voortentluifel, en bij een Hypercamp voortent een Goldcamp of Hypercamp voortentluifel. Wil je toch een ander merk voortentluifel dan je voortent? Neem dan contact op met onze specialisten, zo weet je zeker dat die past.


Als je de bovenstaande tips volgt kun je de juiste maat voortentluifel aanschaffen. Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de reacties.

Reacties

J
"Hallo Obelink,
Mijn A-B maat van de voortent is 220m. Weet U ook welke voortentluifel geschikt is voor de voortent? En is die ook voorradig?

"
"Hoi John, Welk merk + type voortent heb je? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
MD
"Beste Obelink,
Wij hebben een Chateau Calista 450 Chalet en hebben een Dorema voortent.
Wij zijn opzoek naar een voortent luifel.
Welke voortentluifels passen hier allemaal op?
"
"Hoi Monique, Op een Dorema voortent past de Rhodos luifel. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
D
"Wij hebben een hobby 400kb. Met een hypercamp voortent van obelink ten Cate wintertent (omloopmaat 8)
Penmaat 197cm. (A-Bmaat)
Welke voortent zou bij onze voortent passen?
Groetjes
"
R
"Okee maar ik zoek juist eentje met zijwanden heb al een dorema dakluifel..... de Aurora is dat wat?"
"Hoi Roeland, Helaas hebben wij geen passende luifel met zijwanden voor een Dorema tent. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
L
"Hallo, wij hebben Chateau uit 2001 met een dorema voortent maat 8. De A-B maat is 185 cm. Welke luifel past hier het vest bij? Alvast bedankt voor uw reactie. Vr groet, lianne"
"Hoi Lianne, Hier past de Obelink Rhodos op maat 6. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
R
"Hallo, wij hebben een Dorema voortent omloop maat 11 A-B penmaat is 230cm welke voortentluif met zijwanden adviseren jullie?

"
"Hoi Roeland, Hier zou een Rhodos luifel op passen. Hier zijn alleen geen zijwanden meer voor te krijgen. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
A
"Hoi...wij hebben een voortent maat 6 van de costa 300.
Welke voortentluifel heb ik dan nodig?
"
"Hoi Anja,
Als het een 10+ voortent is (te herkennen aan de groene tentzak), passen de voortentluifels 10+ in maat 6.
Is het een ‘geen 10+’ voortent (te herkennen aan de blauwe tentzak), dan passen de Rhodos en Aurora, in maat 5.
Groetjes, Team Obelink.

"
Antwoord Obelink
C
"Wij willen aan onze voortent een luifel plaatsen via een pees verbinding. Het is een Goldcamp voortent 270 diep, type weet ik niet. De caravan staat in Spanje dus hebben de a-b maat gemeten. Nu komen er 2 verschillende maten uit:ene kant is 221 en de andere kant is 216 "
"Hoi Carolien, Hier past de luifel Rhodos op, maat 9: 225-225. De AB maat kun je het beste meten als de voortent is opgebouwd, dan staat er spanning op het doek. Dan zou het verschil in links en rechts ook kleiner moeten zijn. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
JL
"Hallo, wij hebben hobby de luxe 400 SB uit 1998
We willen graag een voortent luifel welke adviseer je ons.
A- B maat is 197
We hebben een Dorema voortent.
Alvast bedankt voor je reaktie
"
"Hoi Joke, Hier past de Rhodos of de Aurora op in maat 7: 200-200 cm. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
LD
"Hallo, wij hebben een voortent van Starcamp, ancona maat 7 xl 270, welke luifel zouden we kunnen nemen? Van punt a naar punt b is het 1m70, liefst ook met peesbevestiging.
Mvg Lili"
"Hoi Lili, Hier passen de Rhodos of de Aurora op, in maat 175-175. De Rhodos wordt met een pees bevestigd. De koppelstrips om de twee pezen met elkaar te verbinden worden niet meegeleverd. Deze kun je los bijbestellen. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...