Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Wat heb ik allemaal nodig om luifel zijwanden te monteren?

Vrijdag, 16 Februari 2018

Heb je een luifel op je caravan en wil je een beetje extra beschutting? Dan is een zijwand de ideale oplossing. Zo zit je uit de wind en heb je nét wat meer privacy. Bij de aanschaf van een zijwand komt er meer kijken dan alleen de zijwand zelf. Je hebt namelijk een rafter nodig om de zijwand aan te bevestigen, maar ook aandrukstangen en bevestigingsclips zijn aan te raden. In dit blog leggen we je uit welke extra items je nodig hebt en waarom!


Voordat je zijwanden aanschaft, is het belangrijk om te weten welk merk en type luifel je hebt en wat de aanbouwhoogte is. Hoe je achter deze gegevens komt lees je in dit blog: Wat moet ik weten voor ik een luifel zijwand kan bestellen?De Obelink Queen en Obelink Mobiel zijwanden

Om de Obelink Queen en Obelink Mobiel zijwanden te monteren heb je altijd een rafter nodig. Daarnaast zijn bevestigingsclips en aandrukstangen ook aan te bevelen. Welke items bij jouw luifel passen vind je in de onderstaande tabel.


RafterBevestigingskitBevestigingsclipsAandrukstang
Fiamma CaravanstoreGoldcamp Caravanstore-Obelink bevestigingsclipsAluminium
Fiamma Caravanstore XLFiamma Rafter Caravanstore XL-Obelink bevestigingsclipsAluminium
Fiamma F45Goldcamp FiaFiamma F45 S/TiObelink bevestigingsclipsAluminium / Fiamma
Fiamma F65Goldcamp FiaFiamma F65Obelink bevestigingsclipsAluminium
Thule Omnistor Caravan StyleObelink Rafter StyleThule Tension Arm Guard-Aluminium
Thule Omnistor 1200Obelink Rafter Pole 1200--Aluminium
Thule Omnistor Serie 5Thule Tension Rafter-Obelink bevestigingsclipsAluminium / Fiamma
Thule Omnistor Serie 6Obelink Rafter S6-Nylon tentclip SafariroomAluminium
Obelink MarkiesObelink Rafter Markies--Aluminium
Dometic / ProstorDometic Tension-Nylon tentclip SafariroomAluminium


Waarvoor is een rafter nodig?

Een zijwand kan niet direct aan een luifel bevestigd worden, daarvoor is een rafter nodig. Een rafter is een extra spanstang die onder de luifel wordt geplaatst. In de meeste luifels zitten bevestigingspunten waar de rafter in geplaatst kan worden. Aan de geplaatste rafter kan vervolgens een zijwand worden gehangen.Wat is een bevestigingskit?

Bij de Fiamma F45, de Fiamma F65 en de Thule Omnistor Caravanstyle is een extra bevestigingskit nodig om de rafter in te plaatsen. Deze luifels hebben namelijk geen bevestigingspunten hiervoor. Het grijze onderdeel wordt aan de luifel gemonteerd en het zwarte onderdeel aan de rafter. Vervolgens kan de rafter in de luifel worden geplaatst.Waarvoor gebruik je een aandrukstang?

Een aandrukstang zorgt ervoor dat de zijwand strak tegen de caravan aanstaat en er geen wind langs kan komen. Deze stang wordt verticaal tegen de caravanwand geplaatst en vervolgens boven en onderaan vastgezet. De aandrukstang aluminium past op vrijwel alle luifels. Bij de Fiamma F45 en Thule Omnistor Serie 5 kun je ook voor de Fiamma Poles CS Light kiezen, deze worden geleverd in een set van 2 stuks.Waarvoor zijn bevestigingsclips?

Bevestigingsclips zijn bedoeld om tocht tussen de zijwand en luifel tegen te gaan. Deze clips worden over de luifel en zijwand geplaatst waardoor ze samengedrukt worden. Zo kan er geen wind of water meer naar binnen komen.Koppelstrips voor de voorwand

Schaf je ook een voorwand aan? Dan kun je met koppelstrips de zijwanden en de voorwand aan elkaar bevestigen zodat ook daar geen wind of vocht meer doorheen kan komen.Met de bovenstaande tips kun jij bepalen welke items je nodig hebt om jouw zijwand samen te stellen. Bekijk ook de onderstaande video, waarin we je laten zien hoe de Queen zijwanden en voorwand gemonteerd kunnen worden.


Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...