besparen op je festivalbezoek

Eén van de leukste dingen rondom de zomer zijn de festivals. Het liefst met een stralende zon, lekkere drankjes en je favoriete artiesten. Toch kan zo'n festival uiteindelijk nog een hoop kosten. Maar dat hoeft niet, want er zijn verschillende manieren waarop je uiteindelijk geld kunt besparen op je festivalbezoek! In dit blog geven wij jou 7 tips hoe jij kunt besparen op een festivalbezoek.

7 tips om geld te besparen op je festivalbezoek

 • 1. Bespaar op je toegangskaart
 • 2. Ga op zoek naar goedkope overnachtingsspullen
 • 3. Koop geen dure festival outfits
 • 4. Bereid je goed voor
 • 5. Regel goedkoop vervoer
 • 6. Bespaar op het eten & drinken
 • 7. Lever aan het eind je munten in
 • 1. Bespaar op je toegangskaart

  Koop je toegangskaart zo vroeg mogelijk. In de voorverkoop zijn kaarten meestal goedkoper dan aan de deur. Sommige festivals kennen zogenaamde 'early-bird-tickets'. Vaak is het programma dan amper bekend, maar als je de gok durft te nemen, bespaar je veel. Als je een heel weekend blijft, kun je meestal samengestelde tickets kopen die geldig zijn voor 3 dagen en 2 nachten of iets dergelijks. Vaak worden er op de ochtend van het festival zelf ook nog kaarten aangeboden. Je bent dan niet heel zeker van je kaarten, maar je kunt ze dan wel heel goedkoop krijgen. De kaarten zijn van mensen die op het laatste moment toch niet meer naar het festival kunnen en ze zijn dan al blij als ze überhaupt iets voor hun kaarten kunnen krijgen. Vaak worden die kaarten aangeboden op Facebook of Ticketswap. Je kunt ook in de gaten houden of er nog gratis kaarten worden weggegeven, wie weet ben jij de gelukkige die via een prijsvraag gratis naar een festival mag!

  Festivaltent Obelink

  2. Ga op zoek naar goedkope overnachtingsspullen

  Als je voor het eerst een paar dagen naar een festival gaat, moet je in één keer vrij veel spullen aanschaffen. Verspreid deze uitgaven over een periode van een aantal maanden. Doordat je door het jaar heen je spullen verzamelt, hoef je deze uitgaven niet in één keer te doen. Houd ook ruim van tevoren aanbiedingen in de gaten. Rondom het festivalseizoen maar ook daarvoor zijn er genoeg leuke aanbiedingen te vinden van goedkope koepeltenten tot bijvoorbeeld luchtbedden en slaapzakken. Dit kan je soms tientallen euro's schelen. Ook komen er rondom het seizoen weer speciale festivaltentjes. Dit zijn goedkope tenten die je eenvoudig opzet. Het allergoedkoopst is natuurlijk het lenen van spullen bij bijvoorbeeld vrienden, familie of collega’s. Vaak hebben mensen nog wel wat liggen wat je kunt lenen. Vraag even rond of stuur een appje in groepsapps.

  3. Koop geen dure festival outfits

  Shoppen is natuurlijk nooit verkeerd, maar aan een leuke festival outfit ben je al snel veel geld kwijt. Vooral voor meerdaagse festivals kan hier een hoog prijskaartje aan hangen. Tegenwoordig zijn er veel manieren om goedkoop aan kleding te komen. Zoek eens naar tweedehandswinkels in de buurt en je gaat je verbazen hoeveel leuke kleding je daar kunt shoppen. Je kunt ook gaan ruilen met vrienden of vriendinnen. Allemaal wat nieuws in de kast en lekker voor nop!

  4. Bereid je goed voor

  Een goed begin in het halve werk! Spreek voor het festival af met je vrienden en drink met z'n allen in. Dit is super gezellig, je komt al helemaal in de festivalsfeer en je geeft dan minder geld uit op het festival zelf. Ook kun je het best al van tevoren goed eten. Zo kom je niet met honger op het festival en hoef je niet meteen te eten.

  5. Regel goedkoop vervoer

  Je kan ook veel geld besparen op het vervoer naar het festival. Met een beetje geluk is er een leuk festival in jouw buurt en kun je daar met de fiets heen gaan, in dat geval is het gratis. Is het niet in de buurt, dan kun je het misschien wel gemakkelijk bereiken met het OV. Studenten kunnen gratis reizen of met korting. Als je met een grote groep gaat kun je gebruik maken van een groepsretour. Hoe groter de groep waarmee je reist, hoe goedkoper een retourtje wordt. Je kunt hier met maximaal 10 personen gebruik van maken. Vind je het openbaar vervoer toch allemaal teveel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om met de auto naar het festival te gaan. Wanneer je hiervoor kiest, is het wel slim om met een volle auto richting het festival te gaan. Op deze manier kan je met meerdere personen de kosten delen.

  Besparen op een festivalbezoek

  6. Bespaar op het eten & drinken

  Ook met eten en drinken kun je besparen tijdens festivals. Het aanbod van eten en drinken op festivals is vaak erg ruim, maar ook duur. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je één dag eten koopt op het festivalterrein en de rest van de dagen je eigen eten verzorgt. Een blik soep, knakworsten en broodjes bijvoorbeeld. Zorg ook dat je tussendoor wat te knabbelen hebt, zodat je minder in de verleiding komt om alsnog wat op het terrein zelf te kopen. Investeer hierbij in een koelbox zodat je eten zo lang mogelijk vers blijft. Ook kun je een barbecue of gaspitje meenemen als dit is toegestaan op het terrein. Let wel op, niet bij ieder festival is het toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.

  7. Lever aan het eind je munten in

  Bij steeds meer evenementen en festivals kun je je gekochte munten weer inleveren als je ze niet gebruikt hebt. Op sommige festivals kun je ook munten sparen door bekers te verzamelen. Misschien meer iets voor kleine kinderen, maar wie het kleine niet eert... Voor munten op een festival betaal je meestal een hoop geld en het komt wel eens voor dat je aan het eind van de dag nog munten overhoudt. Het is zonde om deze te behouden want uiteindelijk kun je ze nergens voor gebruiken. Lever ze in en ontvang je geld terug!

  Met deze tips kom je vast wel het festivalseizoen door zonder dat al je geld op raakt!


  Deel dit artikel